
دستور پخت ماهی شکم پر جنوبی
غذاهای دریایی، به خصوص غذاهای دریایی جنوب کشور، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند و هر کسی که آنها را تجربه کند، به مدت طولانی درباره آنها صحبت خواهد کرد. یکی از خوشمزهترین دستورهای پخت، طرز تهیه ماهی شکم پر جنوبی است که با استفاده از ماهیهای جنوبی مانند سنگسر، بیاح، شوریده و صبیتی، تهیه میشود. در این دستور، به همراه ماهی، از سبزیجاتی مانند گیشنیز و شنبلیله نیز برای پر کردن شکم ماهی و افزایش عطر و طعم آن استفاده میشود.

دستور پخت ماهی شکم پر جنوبی
یکی از مزایای تهیه ماهی شکم پر جنوبی این است که ماهی کوچکترین خواص خود را از دست نمیدهد. زمان آمادهسازی و پخت این غذا حدود یک ساعت است و برای چهار نفر مناسب است. با استفاده از این دستور پخت، آشپزی شما در همهی جاهای دنیا شناخته خواهد شد. پس با ما همراه باشید و این دستور را تجربه کنید.ماهی شکم پر جنوبی، نوعی غذای دریایی است که اغلب در فر پخته می شود ولی طبخ آن بدون فر و در ماهیتابه نیز امکان پذیر است. ماهی شکم پر جنوبی از نوع کبابی معمولا با ماهی صبور درست می شود و فصل آن بهار و تابستان است.
مواد لازم پخت ماهی شکم پر جنوبی
- ماهی صبور 2 عدد
- گشنیز و شنبلیله ریز خرد شده 450 گرم (400 گرم گشنیز، 50 گرم شنبلیله)
- تمر هندی نصف بسته
- پیاز بزرگ 1 عدد
- سیر 5-6 حبه
- آبلیموی تازه 4 قاشق غذاخوری
- کره 2 قاشق غذاخوری
- محلول زعفران 4-5 قاشق غذاخوری
- نمک، زردچوبه، فلفل و ادویه کاری به میزان لازم

مواد لازم پخت ماهی شکم پر جنوبی
دستور تهیه پخت ماهی شکم پر جنوبی
- ماهی را بشویید، روی ماهی و داخل شکم آن را با کمی نمک، فلفل و آبلیمو آغشته کنید و حدود ۲-۱ ساعت در یخچال قرار دهید تا مزه دار شود.
- فر را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
- پیاز را ریز خرد کرده و با ۲-۱ قاشق غذاخوری روغن در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا پیاز نرم شود. سپس سیر خرد شده به پیاز اضافه کنید و با هم تفت دهید تا طلایی شوند.
- زردچوبه، نمک و ادویه به تابه اضافه کرده و با سیر و پیاز مخلوط کنید.
- سبزی خرد شده را اضافه کرده و تفت دهید تا آب آن کشیده شود.
- کمی آب جوش روی تمر هندی ریخته و چند دقیقه صبر کنید تا تمر در آب حل شود، سپس آن را صاف کنید.
- شیره تمر هندی را به مواد موجود در تابه اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بجوشد و آب آن کشیده شود.
- ماهی را از یخچال خارج کرده و شکم آن را با مواد پر کنید.
- کف یک ظرف نچسب را با کمی روغن چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید.پخت ماهی
- دو قاشق غذاخوری کره را در یک تابه کوچک روی حرارت ملایم ذوب کنید و ۵-۴ قاشق غذاخوری محلول زعفران به آن اضافه کنید.
- پس از ۳۰ دقیقه ماهی را از فر خارج کرده، مخلوط کره و زعفران را روی آن بمالید و دوباره به مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید. شعله بالای فر را روشن کنید تا روی ماهی برشته شود.

دستور تهیه پخت ماهی شکم پر جنوبی
نکات مهم پخت ماهی شکم پر
در صورتی که عصاره تمر هندی در دسترس ندارید، میتوانید برای بهتر شدن مزهی مواد، از آبلیمو استفاده کنید.
برای تهیه ماهی شکم پر جنوبی در ماهیتابه، و بدون استفاده از فر، تنها کافیست دو سمت ماهی را در یک تابه بزرگ به خوبی سرخ کنید تا مغز ماهی کاملاً پخته شود.
میتوانید ۱۰۰ گرم مغز گردوی آسیاب شده را به مواد میانی اضافه کنید تا طعم ماهی شکم پر جنوبی بهبود یابد.
ارسال دیدگاه