لوبیا پلوی تبریزی یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که به ویژه در تبریز شهرت دارد. این غذا با ترکیبی از برنج، لوبیا چشم بلبلی و شوید تهیه میشود. در ادامه، طرز تهیه این غذا را بررسی خواهیم کرد.
مواد لازم برای لوبیا پلوی تبریزی
- برنج 4 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی 2 پیمانه
- شوید تازه 4 پیمانه
- روغن جامد 2 ق س
- دارچین یک دوم ق س
- کره 75 گرم
- زعفران دم کرده
- سینه مرغ 1 عدد
- پیاز 1 عدد
- کره 1 ق س
- آب مرغ 2 پیمانه
- آب جوش
- نمک و ادویه
طرز تهیه لوبیا پلوی تبریزی
برنج را بپزید و آبکش کنید. لوبیا را برای چند ساعت بگذارید خیس بخورد و خوب با آب بپزد. در اواخر پخت مقداری نمک به آن اضافه کرده و لوبیاها را آبکش کنید.
پیاز را با کمی کره تفت دهید. ادویه و مرغ را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید.
روغن را در قابلمه مورد نظر بریزید و روی حرارت قرار دهید. داغ که شد ته دیگ دلخواه را کف قابلمه بگذارید.
حالا به ترتیب و لایه لایه برنج و مواد (شوید و لوبیا) را داخل قابلمه بریزید. مقداری از برنج سفید را هم برای زعفرانی کردن و تزئین کنار بگذارید.
مخلوط آب داغ و یک پیمانه آب مرغ را دور تا دور برنج بریزید و روی شعله تند بگذارید تا دم بدهد. بعد حرارت را ملایم کرده و اجازه دهید کاملاً دم بکشد. در مرحله نهایی، آب مرغ را با مابقی کره ذوب شده مخلوط کنید و روی پلو بریزید.
ارسال دیدگاه