مواد مورد نیاز برای تهیه لازانیا با گوشت در جدول زیر آورده شدهاست.
مواد لازم | |
گوشت چرخ کرده | 400 گرم |
ورقه لازانیا | 1 بسته |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
جعفری خرد شده | 1 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 1-2 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی رنده شده | 1 پیمانه |
پنیر موزارلا | 300 گرم |
پنیر پارمزان | 150 گرم |
پنیر ریکوتا | 300 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
ادویه ایتالیایی | 1 قاشق مرباخوری |
پودر پاپریکا | 1 قاشق مرباخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
روغن، نمک و فلفل | به میزان لازم |
دستور تهیه:
۱-فر را روی ۳۷۵ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
۲-پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و سیر را نیز ساطوری کنید.
۳-در یک تابه ۳-۲ قاشق غذاخوری روغن بریزید و روی حرارت ملایم داغ کنید. پیاز را به آن اضافه کرده و تفت دهید تا پیاز سبک شده و کمی رنگ بگیرد، سپس سیر را اضافه کنید و با هم تفت دهید تا طلایی شوند.
۴-سیر و پیاز را از تابه خارج کرده و گوشت چرخ کرده را در تابه بریزید. گوشت را در روغن باقیمانده در تابه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
۵-گوشت چرخ کرده را به سیر و پیاز اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. کمی نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه ایتالیایی، پاپریکا و رب گوجه فرنگی به مخلوط گوشت بیفزایید.
۶-مواد را در حد ۳-۲ دقیقه با هم تفت دهید تا رب رنگ بگیرد و بوی خامی آن از بین برود.
۷-گوجه فرنگی رنده شده را به مایه گوشت اضافه کنید، هم بزنید و درب تابه را ببندید. حرارت را ملایم کنید و فرصت دهید ۱۵-۱۰ دقیقه مواد بپزند و آب گوجه فرنگی کاملا تمام شود.
۸-در انتها جعفری خرد شده را به مایه گوشت اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
۹- ۱/۳از پنیر پارمزان و ۱/۳ از پنیر موزارلا رنده شده را در یک کاسه ریخته و با هم مخلوط کنید. این مخلوط را برای پوشاندن لایه رویی لازانیا کنار بگذارید. پنیر ریکوتا را با باقیمانده پنیر پارمزان و موزارلا در کاسه بزرگی مخلوط کنید. یک عدد تخم مرغ و ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه ایتالیایی و یک پینچ آویشن (کمتر از یک قاشق چایخوری) به آن اضافه کنید.
۱۰- مخلوط پنیر ریکوتا، پارمزان و موزارلا را با دست خوب مخلوط کنید تا یک مخلوط پنیر یکدست برای لایههای میانی لازانیا حاصل شود.
۱۱-در یک قابلمه نسبتا بزرگ آب را به جوش آورید، کمی نمک در آب بریزید و ورقههای لازانیا را ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید، سپس ورقههای لازانیا را آبکش کنید و روی آن کمی آب سرد بریزید که به هم نچسبند.
۱۲-برای اینکه ورقهها روی هم خمیر نشوند و به هم نچسبند، آنها را روی لبه یک قابلمه آویزان کنید یا روی یک سطح صاف بچینید.
۱۳-کف و دیوارههای ظرف مورد نظر را که بهتر است از جنس نچسب مقاوم به حرارت باشد، با کره چرب کنید و یک لایه ورقه لازانیا را کف ظرف پهن کرده و روی آن را با مقداری مایه گوشت بپوشانید.
۱۴-سپس یک لایه لازانیا روی مایه گوشت بچینید.
۱۵-روی لازانیا را با ۱/۳ از مخلوط پنیر بپوشانید.
۱۶-روی مخلوط پنیر را با مایه گوشت بپوشانید، سپس یک لایه لازانیا روی آن قرار دهید. روی لازانیا را با یک لایه مخلوط پنیر بپوشانید و به همین ترتیب ادامه دهید تا مواد تمام شود.
۱۷باقیمانده مایه گوشت را در آخرین لایه ریخته و روی آن را با پنیر پارمزان و موزارلا بپوشانید.
۱۹-ظرف را به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کردهاید قرار دهید و پس از ۳۰ دقیقه چک کنید، همین که پنیر روی لازانیا طلایی شد، آن را از فر خارج کنید.
۲۰-ظرف را به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کردهاید قرار دهید و پس از ۳۰ دقیقه چک کنید، همین که پنیر روی لازانیا طلایی شد، آن را از فر خارج کنید.
۲۱-کمی صبر کنید تا لازانیا با گوشت چرخ کرده از داغی بیفتد سپس برش بزنید که لایههای آن از هم جدا نشوند.
ارسال دیدگاه