از آنجایی که نخود مورد استفاده در تهیه فلافل، نفاخ است آن را حدود ۱۲ ساعت در آب خیس کرده و در این فاصله چند بار آب آن را عوض میکنند. یکی از ادویههای مورد استفاده در تهیه این غذا، زیره است که علاوه بر ایجاد طعم مطلوب، به هضم بهتر آن کمک کرده و از نفخ آن میکاهد.
مواد لازم | |
نخود | 450 گرم |
پیاز متوسط خرد شده | 1 عدد |
سیر | 3-4 حبه |
پودر نخود | 1.5 قاشق غذاخوری |
جعفری تازه ی ساطوری شده | 1/4 فنجان |
نمک | 2 قاشق چایخوری |
زیره سبز | 2 قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/4 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر هل | نوک قاشق چایخوری |
روغن مخصوص سرخ کردن (ترجیحا روغن کنجد) | به میزان لازم |
دستور تهیه:
۱-نخود را در کاسه بزرگی ریخته، در آن آب سرد بریزید به گونهای که روی نخودها کاملا با آب پوشانده شود و اجازه دهید نخودها یک شب خیس بخورند. حجم نخودها پس از خیس خوردن حدود ۵-۴ فنجان خواهد شد.
۳-غذاساز را روشن کنید و فرصت دهید تا مواد کاملا با هم مخلوط شده و به شکل خمیر درآیند. مواد چسبیده به دیوارههای غذاساز را با قاشق چوبی جمع کرده و دوباره مواد را میکس کنید تا از یکدست شدن کامل مواد و چسبندگی آن اطمینان حاصل کنید.
۴-پس از این که مواد حالت خمیری پیدا کرد آن را در یک کاسه بریزید و اگر در آن دانههای درشت نخود وجود داشت، جدا کنید.
۸-ابتدا با درست کردن یک عدد فلافل، درجه حرارت روغن را تست کنید. اگر روغن به حرارت مطلوب رسیده باشد سرخ شدن هر طرف فلافل باید ۳-۲ دقیقه طول بکشد، یعنی کل زمان لازم برای سرخ شدن دو طرف فلافل چیزی حدود ۶-۵ دقیقه است. اگر فلافل در مدت زمان کمتری سرخ شد، درجه حرارت روغن بالاتر از حد مطلوب است و در اینصورت فلافل مغزپخت نمیشود، بنابراین حرارت را کمتر کنید. اگر سرخ شدن فلافل بیش از این مدت طول کشید، حرارت کم است و در این صورت فلافل سفت میشود، بنابراین برای داشتن فلافلی ترد و خوشمزه حرارت را کمی زیاد کنید.
۱۰-پس از سرخ شدن فلافلها، آنها را با یک قاشق سوراخ دار از روغن خارج کنید.
۱۱-فلافلها را بر روی دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود
۱۲-فلافل را زیر نان قرار دهید و با خیار شور، گوجه فرنگی، کاهو و سس انبه، سس کچاپ یا سس مایونز میل کنید.
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه