لوبیا پلو شیرازی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با استفاده از لوبیا چشم بلبلی و شوید تهیه میشود. این غذا را میتوان به تنهایی یا همراه با گوشت سرو کرد. در این مطلب به بررسی طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی خواهیم پرداخت.
مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو شیرازی
برای تهیه این غذا برای چهار الی شش نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز خواهید داشت.
مواد لازم | |
لوبیا چشم بلبلی | 250 گرم |
برنج | 750 گرم |
شوید خشک | 4 الی 6 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | یک قاشق غذاخوری |
روغن و نمک | به میزان لازم |
چند نکته:
-
میتوانید از شوید تازه نیز استفاده کنید، در این صورت به ۱۰۰ الی ۱۵۰ گرم از این سبزی نیاز است. میزان شویدی که در این غذا استفاده میکنید، به سلیقه شما بستگی دارد.
-
زعفران برای تزیین این غذا استفاده میشود و در صورت تمایل میتوانید آن را حذف کنید.
- برنج را پنج الی شش ساعت قبل از طبخ غذا، ابتدا کاملا بشویید و سپس در مقداری آب و نمک خیس کنید.
-
لوبیا چشم بلبلی را نیز باید قبل از مصرف خیس کنید تا نفخ آن از بین برود.
طرز تهیه لوبیا پلو شیرازی
- آب لوبیا را دور بریزید و آن را در قابلمه قرار دهید.
- زمانی که لوبیا پخت، آن را در آبکش بریزید و با مقداری آب سرد بشویید.
- مقداری آب در یک قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید تا به جوش بیاید.
- زمانی که آب به جوش آمد، یک الی دو قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید.
- برنج را به آب و روغن در حال جوش اضافه کنید.
- کف قابلمه مقداری روغن بریزید و سیب زمینی ورقه شده قرار دهید.
- یک دم کنی روی قابلمه قرار دهید و درب آن را ببندید.
- زمانی که برنج دم کشید، مقداری روغن روی پلو بدهید و سرو کنید.
هنگام سرو برنج مقداری از آن را بردارید و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید. سپس با برنج زعفرانی تزیین نمایید.
چند نکته:
-
از آنجا که هنگام خیس کردن برنج به آن نمک اضافه کردهاید، نیازی نیست در مرحله سوم به آب جوش نمک اضافه کنید.
-
پس از آنکه در مرحله نهم روغن به برنج اضافه کردید، آن را زمان زیادی روی حرارت نگذارید.
ارسال دیدگاه