شیشلیک شاندیز یکی از محبوبترین کبابهای ایرانی است که با طعم خاص خود میتواند هر کسی را جذب کند. این کباب خوشمزه به دلیل روش خاص مزهدار کردن گوشت و استفاده از ادویههای خوشعطر، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه به شما طرز تهیه آن را آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه شیشلیک شاندیز
برای تهیه این کباب برای دو الی سه نفر، به یک ساعت و نیم زمان (به جز زمانی که گوشتها برای مزه دار شدن باید در یخچال بماند) و مواد اولیه زیر نیاز دارید:
- گوشت دنده گوسفند یا بره: 12 تکه
- پیاز: 2 عدد
- گوجه فرنگی: 4 عدد
- ماست چکیده: 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- آبلیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری
- کره: 2 قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده: 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- فلفل قرمز، آویشن، فلفل سیاه، زیره و نمک: به میزان لازم
نکته: برای تهیه این غذا از گوشت دنده گوساله نیز میتوانید استفاده کنید.
طرز تهیه شیشلیک شاندیز
- چربی و پوست نازکی را که روی گوشت انتهای دنده است جدا کنید، زیرا مانع از پخته شدن گوشت خواهد شد. سپس گوشت را به خوبی بشویید و در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافی آن کاملاً گرفته شود.
- دندهها را در ظرف قرار دهید و زعفران را به آن اضافه کنید. تمام گوشت را آغشته به زعفران نمایید.
- پیاز را با رنده درشت رنده کرده و به گوشت اضافه کنید.
- اکنون ماست را اضافه و به آرامی با دست بهم بزنید تا گوشت کاملاً به این مواد آغشته شود.
- فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره، روغن زیتون و یک قاشق آبلیمو را به گوشت اضافه کنید.
- درب ظرف را با سلفون یا کاغذ آلومینیوم بپوشانید و به مدت 2 الی 5 ساعت در یخچال قرار دهید.
- تا زمانی که گوشت مزهدار میشود، سس کباب را آماده کنید. کره را ذوب کنید و بعد از آنکه از روی حرارت برداشتید، یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.
- هنگامی که گوشتها مزه دار شد، پیاز را کاملاً از آن جدا کنید.
- اکنون گوشتها را به سیخ بزنید.
- اگر گوشت متصل به دنده بزرگ است، با چاقو شیارهای کم عمقی روی آن ایجاد کنید.
- گوجهها را نیز به سیخ بزنید.
- آتش را درست کنید و زمانی که از شعله افتاد، آن را یکنواخت پخش کنید.
- کبابها را روی منقل قرار دهید و از سس به آنها بزنید. دائما زیر و رو کنید تا دو طرف شیشلیک شاندیز کاملاً پخته شود.
- کمی نمک نیز روی کبابها بپاشید.
- در آخر نیز گوجهها را کباب کنید.
- زمانی که میخواهید کباب را از سیخ جدا کنید، به آرامی اینکار را انجام دهید.
شیشلیک شاندیز آماده است، این کباب را باید گرم سرو نمایید.
ارسال دیدگاه