شیرین پلو 

چهارشنبه 11 اسفند 1400 آشپزی
دستور پخت شیرین پلو 

شیرین پلو

یکی از غذاهای بسیار اصیل ایرانی که طرفدران خاص خود را دارد و مناسب برای افرادی است که ذائقشان غذاهای شیرین است . این غذا ظاهری بسیار رنگارنگ و زیبا دارد طرز تهیه شیرین پلو همانند سایر غذا‌های سنتی به زمان نیاز دارد، اما نتیجه کار ارزش این وقت گذاشتن را خواهد داشت.

 

مواد اولیه برای تهیه شیرین پلو

  • برنج یک کیلوگرم
  • مرغ یک و نیم کیلوگرم
  • خلال پسته50 گرم
  • خلال نارنج یا پرتقال400 گرم
  • شکر750 گرم الی یک کیلوگرم
  • زعفران سائیده شده یک قاشق مرباخوری
  • پیاز
  • روغن و نمک

چند نکته:

  • اگر از خلال خشک شده نارنج یا پرتقال استفاده می‌کنید، ۱۰۰ گرم کافی است.
  • برنج را از شب قبل خیس و مقداری نمک به آن اضافه کنید، اگر فرصت کافی ندارید، سه الی چهار ساعت نیز کافی است.
  • حتما خلال بادام و پسته را قبل از مصرف بشویید.

Capture 5

طرز تهیه شیرین پلو

  1. تلخی خلال پوست پرتقال یا نارنج را باید بگیرید. برای اینکار خلال‌ها را از یک شب قبل دو الی سه بار همراه با مقداری آب بجوشانید، داخل آب سرد بریزید و دو الی سه بار آب خلال پوست پرتقال یا نارنج را عوض کنید. سپس آن‌ها را در صافی بریزید تا آب خلال‌ها کاملا گرفته شود.
  2. شکر را با دو الی سه لیوان آب مخلوط کنید و روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا یکی دو جوش بزند. سپس شربت را از صافی رد کنید.
  3. خلالی که تلخی آن را گرفته‌اید، در شربت بریزید تا چند جوش بزند. به این ترتیب مغز خلال‌ها شیرین خواهند شد.
  4. پوست مرغ را بگیرید، خرد کنید و کاملا بشویید. سپس همراه با مقداری آب روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید و پس از آنکه یکی دو جوش زد، آن را در آبکش بریزید، با این کار بوی مرغ کاملا از بین می رود. سپس مجددا مرغ را همراه با یک لیوان آب و یک عدد پیاز خرد شده روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید تا کاملا پخته شود، در آخر نیز مقداری نمک اضافه کنید. بعد از آنکه مرغ پخت باید حدود نصف لیوان آب داشته باشد. آب مرغ را صاف کنید.
  5. استخوان مرغ‌ها را جدا نمایید.
  6. آب مرغ را که صاف کردید، با یک مقداری از شربتی که با خلال پوست پرتقال یا نارنج تهیه کرده‌اید، مخلوط کنید.
  7. زعفران را دم کرده و به مخلوط آب مرغ و شربت خلال اضافه کنید.
  8. در یک قابلمه آب بریزید و هنگامی که به جوش آمد، برنج را به آن اضافه کنید، توجه داشته باشد که آبی که برنج را در آن خیس کرده‌اید، دور بریزید. زمانی که مغر برنج از خامی درآمد، آن را در آبکش بریزید و مقداری آب گرم روی برنج بریزید تا شوری نمکی که هنگام خیس کردن برنج اضافه کردید، از بین برود.

Capture 6

  1. پس از آنکه برنج را آبکش کردید، ته قابلمه را دو الی سه قاشق غذاخوری روغن بریزید و نصف لیوان آب به آن اضافه کنید.
  2. سپس نیمی از برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید.
  3. خلال نارنج یا پرتقال را از شربت خارج کرده و همراه با ۵۰ گرم از خلال بادام شسته شده روی برنج قرار دهید.
  4. سپس چند کفگیر از مابقی برنج آبکش شده را نیز در قابلمه بریزید و تکه‌های مرغ را روی آن بگذارید.
  5. مابقی برنج را اضافه کرده و روی درب قابلمه دم کنی قرار دهید و درب آن را ببندید.
  6. سپس روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید. زمانی که برنج عرق کرد، به آب مرغ که با مقداری شربت و زعفران سائیده شده مخلوط کرده بودید، سه الی چهار قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و روی سطح برنج دهید.
  7. هنگامی که برنج کاملا دم کشید، مقداری از آن را بردارید و با مابقی خلال بادام، خلال پسته شسته شده و کمی زغفران دم کرده، مخلوط کنید. پلو و مرغ را در دیس بکشید و از مخلوط فوق برای تزیین استفاده کنید.
طرز تهیه شیرین پلو به همین راحتی است. در صورت تمایل می‌توانید قبل از سرو مقداری روغن نیز روی برنج بدهید.
download 24

خواص زرد چوبه /طرز تهیه چای زرد چوبه ( شیر طلایی)

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

دستور پخت مانی پلوی مجلسی با مرغ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا