شله زرد یکی از دسرهای معروف ایرانی است که معمولا در مراسم نذری و مهمانیها سرو میشود. شله زرد به دلیل وجود زعفران و عطر و طعم خوبش، میتواند فضایی دلپذیر را برای مهمانان ایجاد کند. از خلال پسته و بادام نیز برای تزیین آن استفاده میشود.
مواد لازم برای درست کردن شله زرد
- برنج نیم دانه: ۱ پیمانه
- آب: ۶-۷ پیمانه
- شکر: ۲ پیمانه
- کره: ۵۰ گرم
- زعفران حل شده: به میزان لازم
- گلاب: ۱/۲ پیمانه
- هل ساییده: کمی
- خلال بادام و خلال پسته: ۱/۲ پیمانه
- دارچین و خلال پسته و بادام برای تزیین: به مقدار دلخواه
طرز پخت شله زرد
برای تهیه شله زرد، ابتدا برنج را شسته و در آب بخیسانید. سپس برنج را با آب روی شعله گذاشته و حرارت را زیاد کنید تا آب بجوشد. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و اجازه دهید برنج کاملا بپزد.
بعد از پخت برنج، شکر را اضافه کرده و هم بزنید تا برنج له شود. بیشتر هم زدن موجب لعاب انداختن شله زرد میشود. سپس کره و زعفران و هل را اضافه کنید و بگذارید تا زعفران رنگ بدهد. پس از آن میتوانید گلاب را افزوده و پس از ۵ دقیقه زیر شعله را کم کنید. در این مرحله میتوانید خلال بادام و پسته را هم اضافه کنید.
نکات خوشمزه شدن
برای طعم بهتر شله زرد، زعفران را با چند دانه قند پودر کرده و کمی آبجوش به آن اضافه کنید تا دم بکشد. همچنین میتوانید برای نرم شدن خلال بادام و پسته، آنها را با گلاب اضافه کنید.
اگر شما به طعم شیرین علاقه دارید، میتوانید مقدار شکر را تنظیم کنید. به یاد داشته باشید که محلول زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به برنج بیفزایید تا تمام دانههای برنج رنگ بگیرند.
ارسال دیدگاه