پخت شامی ماهی
شامی ماهی یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با ماهی، سبزیجات و ادویه جات تهیه می شود. این غذا بسیار ساده و خوشمزه است و می توان آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل یا پیش غذا سرو کرد.
مواد لازم برای ۴ نفر:
گوشت ماهی (کپور، قزل آلا، گیدر، کیلکا، …) ۳۰۰ گرم
گشنیز تازه ۳۰۰ گرم
شنبلیله تازه ۵۰ گرم
تخم مرغ ۱ یا ۲ عدد
فلفل سبز ۲ عدد
سیر ۲ حبه
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
آرد سفید ۱ قاشق غذاخوری
روغن و زردچوبه به مقدار لازم
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
طرز تهیه شامی ماهی:
۱. ابتدا ماهی را تمیز میشویم و درون یک قابلمه مناسب قرار میدهیم. سپس تا سطح روی آن آب پر میکنیم و کمی نمک و زردچوبه روی آن میریزیم.
۲. قابلمه را روی حرارت بالا میگذاریم تا آب به نقطه جوش برسد. بعد از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد به مدت ۵ دقیقه تامل میکنیم تا بافت سطحی گوشت ماهی آبپز شود. پس از زمان تعیین شده ماهی را درون آبکشی منتقل میکنیم.
۳. زمانیکه ماهی از حرارت افتاد استخوانهای آن را با دقت خارج میکنیم و در ظرفی کنار میگذاریم. سبزیهای معطر را تمیز میشویم و اجازه میدهیم آب اضافی آن خارج شود. حالا سیب زمینی و سیر را بعد از پوستگیری میشویم.
۴. در این قسمت سبزیهای معطر را به همراه سیب زمینی و فیله ماهی درون غذاساز یا چرخ گوشت میریزیم. آنگاه سیر و فلفل سبز را به مواد اضافه میکنیم و با دور متوسط خوب چرخ میکنیم تا کاملا یکدست شوند.
۵. سپس با فشار دست آب اضافی موجود در مواد را میگیریم و مواد چرخ شده را داخل یک کاسه مناسب میریزیم. حالا مواد را درون توری یا صافی میریزیم و با فشار پشت قاشق آب اضافی سیب زمینی را میگیریم.
۶. در این مرحله تخم مرغ را در کاسهای جداگانه میشکنیم تا از سالم بودن آن مطمئن شویم. در همین حین آرد سفید را به همراه کمی فلفل سیاه، زردچوبه و نمک روی تخم مرغ میریزیم و خوب هم میزنیم تا یکدست شود.
۷. حالا مواد چرخ شده را به تخم مرغ اضافه میکنیم و با دست خوب ورز میدهیم تا مواد ترکیب و یکدست شود.
۸. از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و به شکل دلخواه فرم میدهیم. سپس شامیها را درون روغن داغ سرخ میکنیم تا کاملا پخته و طلایی شوند.
۹. در نهایت شامیهای ماهی را روی دستمال مخصوص آشپزخانه قرار میدهیم تا روغن اضافی آن کشیده شود. در ادامه شامی ماهی را به همراه لیمو ترش تازه و نان تازه سرو میکنیم. نوش جان!
پخت شامی تن ماهی
مواد لازم برای ۴ نفر:
یک قوطی تن ماهی
۲ عدد سیب زمینی متوسط
۳ عدد تخم مرغ
۳ ساقه پیازچه
۲ قاشق سوپ خوری ریحان خردشده
یک حبه سیر
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
آرد یا پودر سوخاری به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه شامی تن ماهی :
۱. سیبزمینیها را بپزید و درظرفی رنده کنید اما دقت کنید نباید سیبزمینیها به صورت پوره نرم شود.
۲. روغن تن ماهی را کاملاً بگیرید و گوشت آن را باچنگال له کنید.
۳. تن ماهی را به سیبزمینی اضافه کنید.همه سبزیجات شامل پیازچه و ریحان خرد شده را به مخلوط سیبزمینی و تن ماهی بیفزایید.
۴. تخم مرغ، سیر له شده، نمک، فلفل و زردچوبه را به مخلوط شامی تن ماهی اضافه کنید و با چنگال مخلوط را هم بزنید تا مواد یکدست شود.
۵. از مواد به اندازه یک گلوله بردارید و با دست آن را پهن کنید به طوری که شکل دایرهای به ضخامت ۲ سانتیمتر بگیرد.
۶. دو طرف شامی تن ماهی را با آرد یا پودر سوخاری بپوشانید و در روغن سرخ کنید.
نکات:
برای تهیه شامی ماهی خوشمزه بهتر است از ماهی تازه استفاده کنید.
اگر از ماهیهای استخوانی استفاده میکنید، حتما استخوانهای آن را به طور کامل جدا کنید.
برای اینکه شامیها منسجمتر شوند، میتوانید به مواد مقداری آرد سوخاری یا نشاسته ذرت اضافه کنید.
برای اینکه شامیها هنگام سرخ شدن وا نروند، حتما آنها را در روغن داغ سرخ کنید.
میتوانید برای طعمدهی بیشتر به شامیها، مقداری پیازچه و جعفری خرد شده به مواد اضافه کنید.
ممنون از دستور پختتون ، من با این دستور درست کردم عالی شد