
دستور پخت سه روش سوپ جو
سوپ جو، یکی از پیش غذاهای محبوب و مقوی است که با طعم خوشی همراه است. در این غذا از مواد ساده و در دسترس مانند جو، آب مرغ یا گوشت، هویج، شیر و غیره استفاده میشود. طرز تهیه این سوپ نیز بسیار ساده است.
مواد لازم سوپ جو با آب قلم
- جو 1 پیمانه
- قلم گوسفند 1عدد
- شیر 1 پیمانه
- هویج 1 عدد
- نمک، فلفل به میزان لازم
- جعفری و گشنیز 2 قاشق غذاخوری
- سینه مرغ پخته شده 1 پیمانه
دستور پخت سوپ جو
برای تهیه سوپ جو، در ابتدا یک قلم گوشت گوسفند را با یک عدد پیاز ریز خرد شده و جویی که از شب قبل خیساندهاید را در پنج پیمانه آب به مدت سه تا چهار ساعت بپزید. در صورت استفاده از جوی پرک، مدت زمان پخت بسیار کمتر خواهد بود.
سپس هویج رنده شده، سبزی، سینه مرغ، قارچ تفت داده شده، نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید. پس از پخته شدن تمام مواد، شیر داغ را به سوپ اضافه کرده و پس از جوشیدن آن، زیر اجاق را خاموش کنید.
سپس سوپ را در ظرف مناسه قرار داده و با مقداری آب لیمو سرو کنید. میتوانید این سوپ را با تزیین آن با مقداری جعفری و خامه زیباتر کنید.

دستور پخت سوپ جو
نکته پخت سوپ جو :
اگر قصد دارید آب لیمو را به سوپ جو اضافه کنید، بهتر است این کار را درست قبل از سرو و در قابلمه انجام دهید، زیرا در غیر این صورت، جوشاندن شیر و آب لیمو با هم ممکن است منجر به بریده شدن سوپ شود.
مرغ و قارچ، از جمله موادی هستند که به سوپ جو اضافه شده ولی در صورت تمایل میتوانید این مواد را حذف کنید. همچنین، نیازی به سرخ کردن قارچ نیست، زیرا حین پخته شدن سوپ، قارچ هم میپزد.
مواد لازم سوپ جو با سس سفید
- جو پوست گرفته شده 100 گرم یا نصف پیمانه
- آب گوشت یا آب قلم 6 پیمانه
- هویج 1 عدد
- سس سفید غلیظ دو پیمانه
- خامه 100 گرم
- فلفل و نمک و جعفری خرد شده به میزان لازم
روش پخت سوپ جو با سس سفید
برای تهیه سوپ جو، ابتدا جو را با آب گوشت بپزید و لعاب آن را بیاندازید. بهتر است قبل از پختن جو، آن را حداقل یک یا دو ساعت خیس کنید تا زودتر پخته شود.
سپس هویج را رنده کرده و به جو و آب گوشت اضافه کنید. بعد از چند بار جوشاندن، سس سفید را به سوپ اضافه کنید و مجدداً به مدت کمی آهسته بجوشانید تا سوپ کمی غلیظ شود.
وقتی سوپ آماده شد، زیرش را خاموش کنید و خامه را با آن مخلوط کنید. سپس سوپ را در ظرف مناسب کشیده و با جعفری خرد شده تزیین کنید. از لیموی تازه نیز به عنوان چاشنی استفاده کنید، زیرا طعم خاص لیمو باعث میشود سوپ خوشمزهتر به نظر برسد.

روش پخت سوپ جو با سس سفید
نکته پخت سوپ جو با سس سفید :
اگر مایل باشید میتوانید همراه با هویج به سوپ قارچ خرد شده نیز اضافه کنید.
مواد لازم سوپ جو با رب گوجه (سوپ جو قرمز)
- آب مرغ 7 لیوان
- جو پرک سه چهارم لیوان
- هویج 2 عدد متوسط
- پیاز 1 عدد متوسط
- آرد دو قاشق غذاخوری
- آب 1 لیوان
- جعفری خرد شده دو قاشق غذاخوری
- رب گوجه یک و نیم قاشق غذاخوری
- آب لیمو دو قاشق غذاخوری
- ادویه کاری نصف قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
چند نکته سوپ جو با رب گوجه :
در صورت تمایل، میتوانید به جای دو قاشق جعفری از یک قاشق جعفری و یک قاشق گشنیز استفاده کنید. همچنین، میتوانید از تکههای مرغ خرد شده نیز در سوپ استفاده کنید.
برای تهیه سوپ جو قرمز، ابتدا دو عدد استخوان مرغ را با یک هویج، یک پیاز، دو حبه سیر، دو برگ بو و مقداری نمک و زعفران در دو و نیم لیتر آب بپزید. سپس آن را صاف کرده و از آب مرغ به دست آمده برای تهیه سوپ جو استفاده کنید و باقی آن را در فریزر نگهداری کنید.
پیاز و هویج را خیلی ریز خرد کرده و به آب مرغ و جوپرک در قابلمه اضافه کنید. سپس حرارت را ملایم کرده و به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم بپزید.
در مرحله بعد، آرد را در یک لیوان آب سرد حل کرده و به همراه ادویهها و جعفری به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید سوپ دوباره به جوش بیاید و یک یا دو بار جوش بخورد تا بوی خامی آرد از بین برود و جعفریها کمی بپزند.
در نهایت، آبلیمو و رب گوجه را به سوپ اضافه کنید و صبر کنید تا سوپ جا بیفتد. سپس سوپ را در ظرف مناسبیریخته و سرو کنید. این سوپ را میتوانید با نان تست و یا تخم مرغ سرخ شده سرو کنید.

سوپ جو با رب گوجه
ارسال دیدگاه