» آشپزی » دستور پخت سه روش سوپ جو

تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۶/۱۸ - ۱۷:۳۵

 کد خبر: 135882
 171 بازدید

دستور پخت سه روش سوپ جو

دستور پخت سه روش سوپ جو

سوپ جو یک سوپ مقوی و یک پیش غذای خوش طعم است که طرفداران زیادی دارد. طرز تهیه سوپ جو ساده بوده و در طبخ آن از مواد در دسترسی چون جو، آب مرغ یا گوشت، هویج،‌ شیر و … استفاده می‌شود.

طرز تهیه سوپ جو


۱- طرز تهیه سوپ جو با آب قلم

طرز تهیه سوپ جو

مواد لازم
جو  ۱ پیمانه
 قلم گوسفند ۱عدد
شیر ۱ پیمانه
هویج ۱ عدد
نمک، فلفل به میزان لازم
 جعفری و گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
سینه مرغ پخته شده ۱ پیمانه

 

دستور پخت سوپ جو

  1. برای تهیه سوپ جو ابتدا بگذارید یک قلم گوسفند با یک عدد پیاز ریز خرد شده و جویی که از شب قبل خیسانده‌اید در پنج پیمانه آب به مدت سه تا چهار ساعت بپزد. اگر از جو پرک استفاده کنید مدت زمان پخت بسیار کمتر خواهد بود.
  2. سپس هویج رنده شده، سبزی، سینه مرغ، قارچ تفت داده شده، نمک و فلفل را به سوپ اضافه کنید.
  3. وقتی همه مواد پخته شد، شیر داغ را به سوپ اضافه کرده و پس از اینکه یک جوش خورد زیر اجاق را خاموش کنید.
  4. سپس سوپ را در ظرف کشیده و با آب لیمو سرو نمایید.
  5. می‌توانید سوپ را با مقداری جعفری و خامه تزیین کنید.

نکته:

  • اگر تمایل دارید آب لیمو را قبل از سرو و در قابلمه به سوپ اضافه کنید،‌ این کار را در آخر و درست قبل از سرو انجام دهید چون در غیر این صورت جوشیدن شیر و آب لیمو با هم موجب بریده شدن سوپ می‌شود.
  • اضافه کردن مرغ و قارچ به سوپ جو دلبخواه است و در صورت تمایل می‌توانید آن‌ها را حذف کنید.
  • می‌توانید قارچ را سرخ نکنید، چرا که حین پخته شدن سوپ، قارچ هم می‌پزد.

۲- طرز تهیه سوپ جو با سس سفید

طرز تهیه سوپ جو - سوپ شیر - سوپ جو با سس سفید

مواد لازم
جو پوست گرفته شده ۱۰۰ گرم یا نصف پیمانه
آب گوشت یا آب قلم ۶ پیمانه
هویج ۱ عدد
سس سفید غلیظ  دو پیمانه
خامه  ۱۰۰ گرم
فلفل و نمک و جعفری خرد شده به میزان لازم

روش پخت سوپ جو با سس سفید

  1. می‌گذاریم جو با آب گوشت بپزد و لعاب بیاندازد (بهتر است جو را بعد از شستن یکی دو ساعت خیس کنیم تا زودتر بپزد).
  2. هویج را رنده کرده و به جو و آب گوشت اضافه می‌کنیم.
  3. بعد از چند جوش، سس سفید را داخل سوپ می‌ریزیم و می‌گذاریم سوپ آهسته بجوشد و کمی غلیظ شود.
  4. زیر سوپ را خاموش کرده و خامه را با آن مخلوط می‌کنیم.
  5. سوپ را در ظرف کشیده و روی آن را با جعفری خرد شده تزیین می‌کنیم.
  6. در کنار آن لیموی تازه سرو کنید چرا که چاشنی لیمو طعم سوپ را بسیار دلپذیرتر می‌کند.

نکته:

  • اگر مایل باشید می‌توانید همراه با هویج به سوپ قارچ خرد شده نیز اضافه کنید.

 


۳- طرز تهیه سوپ جو با رب گوجه (سوپ جو قرمز)

طرز تهیه سوپ جو قرمز

مواد لازم
آب مرغ ۷ لیوان
جو پرک  سه چهارم لیوان
هویج ۲ عدد متوسط
پیاز  ۱ عدد متوسط
آرد  دو قاشق غذاخوری
آب  ۱ لیوان
جعفری خرد شده دو قاشق غذاخوری
رب گوجه یک و نیم قاشق غذاخوری
آب لیمو دو قاشق غذاخوری
ادویه کاری  نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه  به میزان لازم


چند نکته:

  • در صورت تمایل می‌توانید به جای دو قاشق جعفری از یک قاشق جعفری و یک قاشق گشنیز استفاده کنید.
  • می‌توانید از تکه‌های مرغ خرد شده نیز در سوپ استفاده کنید.

روش پخت سوپ جو قرمز

  1. ابتدا دو عدد استخوان مرغ را با یک هویج، یک پیاز، دو حبه سیر، دو برگ بو و مقداری نمک و زعفران، در دو و نیم لیتر آب بپزید،‌ سپس آن را صاف کرده و از آب مرغ به دست آمده برای تهیه سوپ جو استفاده کرده و باقی آن را در فریزر نگهداری کنید.
  2.  پیاز وهویج را خیلی ریز خرد کنید.
  3. پیاز، هویج، آب مرغ و جوپرک را روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاید، سپس حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را بگذارید تا حدود نیم ساعت بپزد.
  4. سپس آرد را دریک لیوان آب سرد حل کرده و به همراه ادویه و جعفری به سوپ اضافه کنید.
  5. اجازه دهید سوپ دوباره به جوش بیاید و یکی دو جوش بخورد تا بوی خامی آرد از بین رفته و جعفری ها قدری بپزد.
  6. در آخر آبلیمو و رب گوجه را به سوپ اضافه می‌کنیم؛ و صبر می‌کنیم تا سوپ جا بیفتد.

 

طرز تهیه سوپ جو

طرز تهیه سوپ جو

منبع:ستاره


برچسب ها : , , , , , , , ,
دسته بندی : آشپزی , برگزیده
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.