معرفی غذای سمبوسه
سمبوسه یک غذای خوراکی و پرطرفدار در کشورهای مختلف است که در ایران نیز مورد علاقه بسیاری از افراد قرار دارد. این غذا در اصل یک نوع پیشغذای آسیایی است که معمولاً با گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات پر شده و سپس سرخ شده یا در روغن تفت داده میشود. سمبوسه به دو صورت فریز شده و طبیعی در بازار عرضه میشود.
در تهیه سمبوسه، ابتدا برای پر کردن آن، مواد مختلفی مانند گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک، فلفل، چشمه زردچوبه، جعفری، شوید، کشمش، لوبیا سبز و دیگر سبزیجات یا ماهی و مرغ به کار میرود. پس از پر کردن سمبوسه، آن را به صورت مثلث، دایره یا نیمماه شکل میدهند و سپس در روغن داغ سرخ میکنند یا در فر میپزند. سمبوسه معمولاً با سسهای مختلفی مانند سس شیرین ترش، سس چیلی، سس سویا و سس سیر سرو میشود. این غذا میتواند بهعنوان پیشغذا، سوپهای سرد یا داغ و یا بهصورت میان وعده سرو شود.
انواع سس های همراه سمبوسه
سمبوسه با سسهای مختلفی سرو میشود و هر کدام از آنها به سبک و مزهی خودشان میتوانند بهترین ترکیب را با سمبوسه داشته باشند. برخی از سسهایی که با سمبوسه به خوبی سازگاری دارند عبارتند از:
– سس شیرین ترش: سس شیرین ترش، سس محبوبی است که با سمبوسه خوش میتیزد. این سس با ترکیبی از شکر، اسید سرکه، آب و ترشیجات مانند سرکه، لیمو، لیموشیرین و آبلیمو تهیه میشود.
– سس چیلی: این سس با ترکیبی از فلفل چیلی، سیر، سس سویا، اسید استونیک و شکر تهیه میشود و ترکیبی از شیرین، تند و ترشی را به سمبوسه میبخشد.
– سس سویا: سس سویا با ترکیبی از سس سویا، سیر، شکر، آب و آرد سفید تهیه میشود و به سمبوسه طعم تلخ و شور میدهد.
– سس سیر سرو: این سس با ترکیبی از سیر، شیر، روغن زیتون، ترشیجات و ادویههای مختلف تهیه میشود و به سمبوسه طعم تند و شیرین میدهد.
مواد اولیه سمبوسه :
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- پیاز درشت 1 عدد
- جعفری خرد شده 1 بسته
- فلفل دلمه ای 1 عدد
- فلفل قلمی 3 عدد
- رب گوجه 3 ق غ پر
- نان لواش 2 بسته
- روغن برای سرخ کردن
- نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر به مقدار لازم
طرز تهیه سمبوسه :
1-اول همه مواد را خرد می کنیم. پیاز را در تابه با کمی روغن سرخ میکنیم فلفل دلمه ای و فلفل قلمی را اضافه کرده و سه چهار دقیقه تفت می دهیم.
2-سپس گوشت را میریزیم و خوب سرخ میکنیم.
3-وقتی گوشت به روغن آمد ادویه ها، نمک و جعفری را اضافه میکنیم و 4 دقیقه تفت میدهیم سپس رب را ریخته و به مدت 5 دقیقه می پزیم و خاموش می کنیم.
4-مواد را می گذاریم سرد شود سپس نان ها را از وسط برش میزنیم.
5-و مقداری از مواد را میان نان ریخته و لوله میکنیم. در آخر هم در روغن سرخ میکنیم.
اگر جنوب رفته باشید حتما می دانید که سمبوسه بدون سس انبه بی معنی است.
مواد لازم برای سس انبه :
- پودر انبه 2 قاشق غذاخوری
- سرکه قرمز نصف فنجان
- رب گوجه 4 ق غ پر
- فلفل قرمز و نمک به مقدار لازم
- آب یک فنجان
طرز تهیه سس سمبوسه :
همه مواد به جز سرکه را در قابلمه کوچکی ریخته و خوب هم میزنیم و به مدت 30 دقیقه می جوشانیم، زمانی که غلظت آن به حد النصاب رسید سرکه را میریزیم و بعد از 3 دقیقه خاموش میکنیم و همراه سمبوسه نوش جان کنید.
مواد لازم برای سس ترش و شیرین :
- 1/4 فنجان شکر قهوهای
- 1/4 فنجان اسید سرکه سفید یا سرکه سیب
- 1/4 فنجان آب
- 1 قاشق غذاخوری ترشیجات (مثل سرکه، لیمو، لیموشیرین و آبلیمو)
طرز تهیه سس ترش و شیرین :
شکر و اسید سرکه را درون یک قابلمه کوچک با هم ترکیب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر کاملاً حل شود. به مواد شکر و اسید سرکه، آب و ترشیجات را اضافه کنید و همهی مواد را با هم مخلوط کنید. قابلمه را به روی حرارت بالا قرار دهید و بعد از جوشاندن، حرارت را کم کنید و سس را بهمدت 5 دقیقه بجوشانید تا غلظت کند. سس را از روی حرارت بردارید و در دمای محیط خنک کنید.سس شیرین ترش شما حاضر است. آن را در یک ظرف مناسب بریزید و به عنوان سس همراه سمبوسه، غذاهای چینی یا سایر غذاهای مورد علاقهی خودتان استفاده کنید.
ارسال دیدگاه