کوفته تبریزی یکی از غذاهای محبوب و اصیل ایرانی است که با سبزی کوفته تبریزی تهیه میشود. این غذا با استفاده از مواد تازه و معطر، طعمی لذیذ و خوشمزه دارد. آمادهسازی آن نیاز به دقت و زمان دارد، اما نتیجه کار حتماً شما را شگفتزده خواهد کرد!
زمان لازم برای تهیه: ۱ ساعت
مواد لازم برای تهیه سبزی کوفته تبریزی:
- گوشت چرخ کرده: 1 کیلوگرم
- لپه: 1/2 پیمانه
- بلغور: 1/2 پیمانه
- برنج: 1 پیمانه
- پیاز: 4 عدد (2 عدد رنده شده + 2 عدد ریز خرد شده)
- نک و زردچوبه: به میزان لازم
- زعفران ساییده: 1/2 قاشق چایخوری
- روغن و کره: به میزان لازم
دستور تهیه:
- برنج و بلغور را با مقداری آب، نمک و کره روی حرارت ملایم بپزید تا نرم شده و آب آنها تبخیر شود، اما له نشوند. سپس زعفران را در مقداری آب جوش حل کرده و به آنها اضافه کنید.
- لپه را چند ساعت خیس کنید، سپس با مقداری آب، نمک و زردچوبه بپزید تا کاملا نرم شود. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و لپه پخته را در غذاساز بریزید تا کاملا مخلوط شوند و به شکل خمیر درآیند.
- مخلوط گوشت، برنج و بلغور پخته، تخم مرغها و ادویه را در کاسه بزرگی ریخته و با دست مخلوط کنید.
- مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند. سپس سبزی کوفته تبریزی را به مواد اضافه کرده و خوب ورز دهید.
- ورز دادن مواد کوفته باید حدودا ۱۵ دقیقه طول بکشد تا مواد کاملاً مخلوط شده و هنگام پختن کوفتهها وا نروند.
- سپس روی ظرف حاوی مایه کوفته را سلفون بکشید و یک شب در یخچال قرار دهید.
- پیاز داغ را آماده کرده و با مواد کوفته ترکیب کنید.
- کوفتهها را شکل بدهید و در سس قرار دهید تا بپزند. پختن کوفته تبریزی حدود ۱ ساعت یا بیشتر طول میکشد.
نکات مهم: برای خارج کردن کوفتهها از قابلمه، میتوانید از صفحه فلزی سوراخدار استفاده کنید؛ همچنین باید دقت کنید تا کوفتهها هنگام سرو خراب نشوند.
ارسال دیدگاه