سبزی پلو با مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که با طعمی متفاوت و خاص خود، هر کسی را به وجد میآورد. این غذا معمولاً در مهمانیها و مناسبتهای ویژه سرو میشود.
مواد اولیه مورد نیاز برای تهیه سبزی پلو با مرغ
برای تهیه این غذا برای شش الی هشت نفر، به یک و نیم الی دو ساعت زمان و مواد اولیهای که در جدول زیر ملاحظه میکنید، نیاز خواهید داشت:
مواد لازم | |
برنج | یک کیلوگرم |
سبزی پلو | یک و نیم الی دو کیلوگرم |
مرغ | یک کیلوگرم |
زعفران دم کرده | دو قاشق غذاخوری |
پیاز | یک عدد |
نمک، زردچوبه، فلفل و روغن | به میزان لازم |
چند نکته:
- برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید. همانطور که میدانید برای خیس کردن برنج باید مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید.
- سبزی پلو شامل تره، جعفری، شوید، گشنیز و کمی شنبلیله میشود.
طرز تهیه سبزی پلو با مرغ
- سبزی را پاک کرده و به دقت بشویید. سپس در آبکش بریزید و صبر کنید تا آب اضافی آن کاملا گرفته شود.
- مرغ را بشویید و به قطعات کوچک خرد کنید و سپس بپزید. برای این منظور مقداری آب و مرغ را در یک قابلمه قرار داده و روی حرارت بگذارید. پس از 15 دقیقه، آن را در آبکش بریزید تا آب مرغ برود. به این ترتیب بوی نامطبوع مرغ از بین میرود و در نهایت فقط بوی ادویههای به کار رفته به مشام میرسد. سپس مرغ را مجددا در قابلمه قرار داده و پیاز خرد شده، زردچوبه و فلفل نیز به آن اضافه کنید. زمانی که مرغ آماده شد، کمی نمک و زعفران اضافه کنید. آب مرغ را از صافی رد نمایید و به عنوان سوپ کنار غذا سرو کنید.
- سبزی را خرد کنید.
- برنج را آبکش کنید، ته یک قابلمه با اندازه مناسب را چرب کنید و مقداری نان قرار دهید و کمی برنج بریزید، سپس مقداری سبزی خرد شده و به همین ترتیب پیش بروید. تکههای مرغ را نیز وسط برنج قرار دهید.
- یک دم کنی را روی قابلمه قرار دهید و درب آن را نیز بگذارید.
- سپس روی حرارت ملایم شعله قرار دهید و پس از ۱۰ دقیقه زیر آن شعله پخش کن بگذارید.
- زمانی که برنج دم کشید، مقداری روی آن روغن اضافه کنید و پس از دو الی سه دقیقه زیر برنج را خاموش کنید.
- زمانی که برنج دم کشید، مقداری از آن را بردارید و با زعفران دم شده مخلوط کنید. سپس مابقی برنج را در دیس بکشید و مرغها را دور آن قرار دهید.
سبزی پلو با مرغ آماده است و میتوانید آن را سرو کنید. در کنار آن نیز میتوانید از ترشی استفاده نمایید. سوپ را نیز همراه با غذا سرو کنید.
چند نکته:
- توجه داشته باشید که باید برنج را مقداری زنده بردارید، زیرا سبزی هنگام طبخ مقداری آب پس میدهد.
- در صورت تمایل میتوانید زمانی که برنج را در آبجوش ریختهاید، سبزی را اضافه کنید و سریع از روی حرارت بردارید.
- شیوه دیگری نیز برای تهیه سبزی پلو با مرغ نیز وجود دارد. میتوانید سبزی پلو را آماده کنید و هنگام سرو مرغها را کنار آن سرو نمایید.
- سوپ مرغ به لطف زعفران و زردچوبهای که به آن اضافه کردهاید، از رنگ و عطر خوبی برخوردار است.
- قرار دادن برنج زعفرانی روی این غذا، برای زیباتر شدن ظاهر آن است.
ارسال دیدگاه