طرز تهیه زیره پلوی کرمانی خوشمزه و اصیل

سه‌شنبه 12 فروردین 1404 آشپزی
دستور پخت زیره پلوی کرمانی

زیره پلوی کرمانی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب کرمانی است که با طعمی عالی و عطر دلپذیری که دارد، همه را به خود جذب می‌کند. این غذا معمولاً در مجالس و مهمانی‌ها سرو می‌شود و با مرغ یا گوشت تهیه می‌شود.

مواد لازم برای زیره پلوی کرمانی

  • برنج 4 پیمانه
  • زیره سیاه 2 قاشق غذاخوری
  • مرغ 1 کیلوگرم
  • پیاز 1 عدد
  • زعفران آب زده 3 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • کاری به میزان لازم
  • پاپریکا به میزان لازم
  • گوشت راسته گوساله یا گوسفند 0.5 کیلوگرم
  • پیاز 2 بسته
  • برگ بو 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • دارچین به میزان لازم
  • زعفران آب زده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه زیره پلوی کرمانی

طرز تهیه زیره پلوی کرمانی

برنج را شسته و به همراه مخلوط نمک و آب به مدت دو ساعت خیسانده و کنار می‌گذاریم. پس از دو ساعت، در یک قابلمه متوسط آب را تا نیمه پر کرده و روی حرارت زیاد می‌گذاریم تا جوش بیاید. آب برنج را خالی کرده و همراه روغن آن را در آب جوش می‌ریزیم و شعله را کم می‌کنیم. در قابلمه را گذاشته و بعد از 15 دقیقه (زمانی که مغز برنج نرم شد) یک استکان از آب و روغن روی برنج را برداشته و برنج را آبکش می‌کنیم. سپس برنج را در قابلمه خشک می‌ریزیم و زیره را که از قبل شسته و در صافی ریخته‌ایم لا به لای برنج می‌ریزیم و آب و روغنی که برداشته بودیم را روی آن می‌ریزیم. در قابلمه را بسته و روی حرارت ملایم می‌گذاریم. وقتی که بخار کرد، یک پارچه تمیز روی در قابلمه گذاشته و در قابلمه را می‌گذاریم. بعد از 30 دقیقه برنج حاضر است.

زیره پلوی کرمانی

طرز تهیه گوشت

گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و کمی زردچوبه و فلفل و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد. کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت 2 ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید. بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنید و آب گوشت را صاف کنید.

در تابه‌ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کرده و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. سپس گوشت پخته را به همراه کمی نمک و دارچین داخل تابه بریزید و تمامی سطح آن را سرخ کنید. زعفران را داخل تابه بریزید و با حرارت متوسط درب ظرف را ببندید و 20 دقیقه گوشت را حرارت دهید.

طرز تهیه مرغ

مرغ‌ها را تکه کرده و در روغن کامل تفت داده تا طلایی شوند. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم تا کاملاً طلایی شوند. ادویه‌ها را به پیاز اضافه میکنیم. برای این مرغ از هر ادویه‌ای که دوست دارید می‌توانید استفاده کنید از جمله پاپریکا، فلفل چیلی، کمی دارچین، کمی کاری و… که همه به ذائقه شما برمی‌گردد. ادویه‌ها را کمی سرخ کرده و مرغ‌ها را به پیاز اضافه میکنیم. زعفران را که آب زده‌ایم به همراه یک لیوان آب گرم به مرغ اضافه کرده و درب ظرف را می‌گذاریم و روی حرارت ملایم قرار داده تا مرغ آرام آرام بپزد و کم آب شود.

دستور پخت پاستا با سس گوشت تند

طرز تهیه لذیذ پاستا با سس گوشت تند

دستور پخت کباب جگر عربی

طرز تهیه کباب جگر عربی خوشمزه و سریع

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا