دمپخت کلم کازرونی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با ترکیبی از مواد مغذی و عطر دلچسب ترخون تهیه میشود. این غذا به طور خاص در مناطق شمالی ایران محبوب است و میتواند گزینهای عالی برای مهمانیها باشد.
- گوشت قیمه ای خرد شده: 700 الی 800 گرم
- برنج: 4 پیمانه
- لوبیا چشم بلبلی: یک پیمانه
- ترخون پاک و خورد کرده: نیم کیلو یا ترخون خشک: 4/1 پیمانه
- کلم برگ خورد شده: یک عدد متوسط
- رب گوجه: کمی
- پیاز: یک عدد درشت (خلالی)
- زعفران دم کرده
- نمک و ادویه مخلوط
- سیر: سه حبه
- روغن و کمی کره یا روغن حیوانی
برای تهیه دمپخت کلم کازرونی، ابتدا کلم برگ را خرد کرده و بشویید، سپس آن را با پیاز در روغن تفت دهید. لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل خیس کرده و جداگانه با کمی آب بپزید. گوشت قیمه را به کلم و پیاز اضافه کنید و سپس با کمی رب گوجه فرنگی، زعفران و ادویه بپزید.
بعد از پخت، لوبیا پخته شده و ترخون (تازه یا خشک) و سیر را اضافه کرده و بگذارید یک جوش بزند. پس از آن نمک و فلفل را اضافه کنید و مواد را مزه کنید. برنج خیس خورده را جوشانده و کمی زنده تر آبکش کرده و هنگام کشیدن مواد، ترخون خشک را هم اضافه کنید. سپس روغن داغ روی آن بریزید و دم کنید. هنگام سرو، روغن حیوانی یا کمی کره و زعفران دم کرده روی غذا بریزید و آن را سر سفره ببرید.
نکات
برای تهیه این غذا، بهتر است از گوشت مغز ران گوساله جوان استفاده کنید زیرا بدون چربی و لطیفتر است. همچنین این غذا میتواند به صورت دمی (کته) نیز تهیه شود. دمپخت کلم کازرونی غذایی خوش عطر و خوشمزه است و میتواند گزینهای عالی برای مهمانیها باشد.
ارسال دیدگاه