مواد لازم برایدمپخ ت کلم کازرونی
گوشت قیمه ای خرد شده 700 الی 800 گرم
برنج 4 پیمانه
لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
ترخون پاک و خورد کرده نیم کیلو
یا ترخون خشک 4/1 پیمانه
کلم برگ خورد شده یکعدد متوسط
رب گوجه کمی
پیاز یکعدد درشت :خلالی
زعفران دم کرده
نمک و ادویه مخلوط
سیر سه حبه
روغن و کمی کره یا روغن حیوانی
طرز تهیه دمپخت کلم کازرونی
کلم برگ رو خرد کنین و بشویین و بعد توی روغن همراه با پیاز تفت بدین . لوبیا چشم بلبلی را از شب قبل خیس کنین و جداگانه با کمی آب بپزین . گوشت قیمه را به کلم و پیاز اضافه کنین وبعد با کمی رب گوجه فرنگی و زعفران و نمک و ادویه ( و کمی دارچین ) بپزید .
در انتها لوبیا چشم بلبلی پخته شده و کمی از ترخون ( تازه یا خشک ) و سیر را هم اضافه کنید و یک جوش بزند .حال نمک و فلفل را اضافه کنید و مایه را بچشید بعد برنج خیس خورده را جوشانده و کمی زنده تر آبکش کرده و هنگام کشیدن مواد را ( ترخون خشک را در این مرحله هم میشه اضافه کرد ) لابلا بکشین و روغن داغ بدین و دم کنین . هنگام سرو غذا روی آن روغن حیوانی یا کمی کره و زعفران دم کرده اضافه کنید و سر میز ببرید.
نکات
معمولا برای قیمه مغز ران گوساله جوان مناسب تر است زیرا بدون چربی است و ریشه ریشه هم نمی شه .
این غذا را میتوان به صورت دمی ( کته ) هم تهیه کرد . به هرحال پلو های مخلوط باید به اصطلاح پر ملات باشند .غذای فوق العاده خوش عطر و خوشمزه و خوش خوراکیه .
منبع:نمناک
ارسال دیدگاه