
دستور پخت دمپختک خوشمزه
دمپختک یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با استفاده از برنج و تنقلات مختلف تهیه میشود. روش پخت دمپختک بسیار ساده و راحت است و برای طرفداران زیادی از این غذا مورد علاقه قرار میگیرد. دمپختک باقالی، یکی از نوع محبوب این غذاست که با استفاده از باقالی و تنقلات دیگر تهیه میشود. با پخت این غذا، علاوه بر لذت بردن از طعم خوشمزه آن، میتوانید از خواص سلامتی بالایی که دمپختک دارد، بهرهمند شوید.

دستور پخت دمپختک خوشمزه
مواد لازم برای تهیه دمپختک
- برنج 4 پیمانه
- باقالی زرد (باقالی دمپختک) 2 پیمانه
- کره 100 گرم
- زردچوبه 2 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده به میزان لازم
- نمک و روغن به میزان لازم
- پیاز 3 عدد

تهیه دمپختک
دستور پخت دمپختک
- ابتدا برنج را شسته و آن را با 5 پیمانه آب خیس می کنیم و مقداری نمک به آن می زنیم.
- باقالی را شسته و به مدت 3 تا 4 ساعت خیس می کنیم.
- پیاز را به صورت ریز خرد می کنیم.
- کره را با 2 قاشق روغن در ماهیتابه قرار داده و پیاز را به آن اضافه می کنیم.
- پیاز را با روغن و کره خوب تفت می دهیم تا یکدست طلایی شود.
- وقتی پیاز طلایی شد زرچوبه را به آن اضافه می کینم و اجازه می دهیم تا زردچوبه کمی تفت بخورد.
- باقالی خیس خورده را آبکش کرده و به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
- باقالی را با 1 پیمانه آب کمی می پزیم و اجازه می دهیم تا نیم پز شده و آب آن کشیده شود.
- برنج خیس خورده را با آبی که برای خیس کردن آن استفاده کرده بودیم روی شعله قرار می دهیم تا جوش بیاید، وقتی آب برنج جوش آمد زعفران دم کرده را به آن اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آب، جذب برنج شود و برنج شکافته و قد بکشد.
- در این مرحله باقالی را با برنج مخلوط می کنیم و دم می گذاریم و زیر شعله گاز را کم می کنیم تا خوب دم بکشد.
- بعد از حدود 30 الی 45 دقیقه دمپختک آماده است و می توان بسته به سلیقه با تخم مرغ نیمرو، سبزی خوردن، انواع ترشی، سالاد شیرازی، ماست و موسیر و دوغ سرو کرد.

نکاتی طلایی دستور پخت دمپختک
نکاتی طلایی دستور پخت دمپختک
- کره یکی از موادی است که دمپختک را خوشمزه می کند. اگر می خواهید دمپختک طعم عالی داشته باشد حتما از کره استفاده کنید.
- اضافه کردن روغن به کره برای تفت پیاز از سوختن کره جلوگیری می کند.
- باقالی ها را تفت دهید تا له نشود، چون باقالی زرد یا باقالی دمپختک خیلی سریع می پزد و له می شود.
- میزان برنج استفاده شده دو برابر مقدار باقالی باشد.
- میزان آبی که برای خیس کردن برنج استفاده می شود بستگی به نوع برنج دارد اگر از برنج شمالی استفاده می کنید یک پیمانه بیشتر از مقدار برنج، آب استفاده کنید ولی برای برنج های پاکستانی آب بیشتری لازم است.
- اگر می خواهید دمپختک شما خوشمزه شود حتما از برنج های خوش عطر ایرانی مثل برنج شمالی و لنجانی و … استفاده کنید.
- میزان نمکی که برای خیساندن برنج استفاده می شود بستگی به میزان برنج دارد و به ازای هر پیمانه (اگر پیمانه شما به اندازه یک لیوان فرانسوی باشد) یک قاشق غذاخوری است.
- دمپختک یک غذای اصیل ایرانی است که اگر چه ساده به نظر می رسد ولی موادی که در دستور پخت دمپختک استفاده می شود بسیار مغذی است.
- برنج آبکش نشده: برنج آبکش نشده یکی از این موارد است. معمولا بیشتر خانواده ها ترجیح می دهند برنج را آبکش مصرف کنند چون معتقدند علاوه بر اینکه ظاهر بهتری دارد، چاق کننده هم نیست. آنها تصور میکنند کته کردن برنج به دلیل نشاسته موجود، باعث چاقی میشود، در حالی که آبکش کردن برنج، فقط باعث می شود ویتامینهای محلول در آب آن مانند ویتامین های گروه B از بین بروند.
ارسال دیدگاه