
دمپختک را با انواع حبوبات درست میکنند، مانند دمپختک باقلا، ماش، عدس، لوبیا و… و با گوشت، نیمرو، سبزی خوردن، سالاد شیرازی یا ترشی به عنوان نهار یا شام سرو می کنند.
طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش اول)
مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو | |
برنج خیس خورده | 3 پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- عدس را با ۳ پیمانه آب و اندکی نمک به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
- پس از پختن عدس، آب اضافه آن را در قابلمه دمی بریزید و آنقدر آب اضافه کنید تا به ۶ پیمانه برسد.
- آب را به جوش آورید و برنج را به همراه عدس در آن بریزید.
- حرارت را بالا نگه دارید تا قابلمه، دوباره به جوش آید.
- پس از آنکه آب برنج تمام شد، ۴-۳ قاشق روغن در قابلمه بریزید و برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید.
- زیر قابلمه شعله پخش کن قرار داده و روی آن دمی بگذارید و حرارت را ملایم کنید.
- پس از ۴۰-۳۵ دقیقه دمپختک آماده است.
- این دمپختک را میتوانید با پیاز داغ و خرما تزیین کنید و با نیمرو نوش جان کنید.
طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش دوم)
مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو | |
برنج خیس خورده | 3 پیمانه |
لوبیا چشم بلبلی | 1.5 پیمانه |
سبزی ساطوری شده (شوید، ترخون، تره؛ شوید دو برابر ترخون و تره) | 3 پیمانه |
پودر دارچین | 1 قاشق چایخوری |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
پیاز ساطوری شده | 1 عدد |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ۴-۳ قاشق روغن در قابلمه داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا بلوری شود.
- زردچوبه به پیاز اضافه کرده و یکی دو چرخ بدهید.
- ۳ پیمانه آب و کمی نمک اضافه کنید و شعله را بالا نگه دارید تا آب به جوش آید.
- لوبیا را به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا قابلمه به جوش آید.
- حرارت را کم کنید و اجازه دهید لوبیا به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه بپزد.
- سبزی را در ۳-۲ قاشق روغن در یک ماهیتابه روی حرارت ملایم به مدت ۶-۵ دقیقه تفت دهید و سپس روی لوبیا بریزید و زیر و رو کنید.
- اجازه دهید ۴-۳ دقیقه ریزجوش بزند. در این هنگام آنقدر آب جوش به قابلمه اضافه کنید که مقدار آب به ۶ پیمانه برسد.
- برنج را در قابلمه بریزید و حرارت را بالا نگه دارید تا قابلمه به جوش آید.
- دارچین را اضافه کرده و با کفگیر یکی دو دور برنج را آهسته بگردانید.
- پس از آنکه آب برنج خورد رفت، برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید تا لوبیا و سبزی در آن یکسان پخش شود.
- سپس حرارت را ملایم کنید، زیر قابلمه شعله پخش کن و روی آن دمی قرار دهید.
- پس از ۴۰-۳۵ دقیقه دمپختک آماده است.
- هنگام کشیدن ۶-۵ قاشق روغن داغ یا کره آب کرده روی دمپختک بدهید.
- به این دمپختک میتوانید کمی زعفران دم کرده اضافه کنید و با نیمرو نوش جان کنید.
طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش سوم)
مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو | |
برنج خیس خورده | 3 پیمانه |
ماش ریگ شور و خیس خورده | 1 پیمانه |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- ماش را با ۲ پیمانه آب و اندکی نمک به مدت ۳۰ دقیقه روی حرارت تیز قرار دهید تا آب بجوشد و پوست ماش بترکد. آنگاه ۲ پیمانه آب سرد در قابلمه بریزید تا پوست ماش از آن جدا شود و روی آب بیاید.
- پوست ماش را با کفگیر بگیرید و دور بریزید.
- آب اضافه ماش را در قابلمه دمی بریزید و آنقدر آب اضافه کنید تا به ۶ پیمانه برسد.
- آب را به جوش آورید و برنج را به همراه ماش در آن بریزید.
- حرارت را بالا نگه دارید تا قابلمه، دوباره به جوش آید.
- پس از آنکه آب برنج تمام شد، ۴-۳ قاشق روغن در قابلمه بریزید و برنج را با کفگیر یک دور، زیر و رو کنید.
- زیر قابلمه، شعله پخش کن قرار داده و روی آن دمی بگذارید و حرارت را ملایم کنید.
- پس از ۴۰-۳۵ دقیقه دمپختک آماده است.
- به این دمپختک میتوانید ۱ قاشق مرباخوری زیره اضافه کنید و با نیمرو نوش جان کنید.
طرز تهیه دمپختک با نیمرو (روش چهارم)
مواد لازم برای تهیه دمپختک با نیمرو | |
برنج خیس خورده | 3 پیمانه |
باقلا زرد خیس خورده | 1.5 پیمانه |
بلغور گندم | 3-4 قاشق غذاخوری |
پیاز ساطوری شده | 1 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق چایخوری |
روغن | به میزان لازم |
نمک | به میزان لازم |
دستور تهیه:
- روغن را در قابلمه روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.
- زردچوبه را اضافه کرده و یک چرخ بدهید، سپس باقلا و بلغور را با ۶ پیمانه آب و کمی نمک روی پیاز بریزید.
- حرارت را بالا نگه دارید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید، حدود ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا باقلا نیم پز شود.
- برنج را روی باقلا بریزید و حرارت را زیاد کنید تا قابلمه به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید تا حدی که قابلمه از جوش نیفتد.
- پس از آنکه آب تقریبا همسطح برنج شد، برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید تا با باقلا و بلغور یکنواخت شود.
- برنج را کوت کنید، حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.
- پس از ۴۰-۳۵ دقیقه دمپختک آماده است، آن را در ظرف سرو کشیده و با نیمرو میل کنید.
منبع: ستاره
ارسال دیدگاه