
دستور پخت خورش گل کلم با مرغ
یکی از خورش های محبوب و اصیل ایرانی، خورش گل کلم است که با استفاده از انواع گوشت سفید و قرمز میتوان آن را تهیه کرد. این خورش با توجه به فواید گل کلم برای سلامتی، دارای خواص درمانی بسیاری است و به عنوان ترکیبی ضد سرطانی شناخته میشود. مواد اولیه این خورش شامل گوشت مرغ، کلم و لپه هستند که با هم ترکیبی بسیار خوشمزه و مغذی را ایجاد میکنند. حضور کلم در این خورش باعث شده فواید درمانی بسیاری داشته باشد. در این مقاله، با روش کاملا اصولی و با استفاده از مرغ مجلسی، طرز تهیه خورش گل کلم را فرا خواهید گرفت. همچنین، اطلاعاتی درباره تغذیه ای و نحوه نگهداری گل کلم نیز در این مطلب موجود است.

دستور پخت خورش گل کلم با مرغ
مواد لازم خورش گل کلم با مرغ
– یک عدد کلم متوسط
– یک عدد پیاز متوسط
– دو عدد گوجه فرنگی متوسط
– یک عدد مرغ متوسط
– یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
– نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل، ادویه کاری و روغن به میزان لازم
طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ
1. ابتدا کلم را با یک قاشق غذاخوری نمک درون آب جوش حدود ۱۰ دقیقه جوش دهید تا کمی نرم شود. سپس آن را از آب بیرون آورده و خرد کنید.
2. پیاز را خرد کنید و در یک قابلمه با روغن تفت دهید.
3. مرغ را به اندازه نیم کیلوگرم خرد کنید و به پیاز اضافه کنید. سپس آن را تفت دهید تا رنگش تغییر کند.
4. گوجه فرنگی را خرد کنید و به مرغ و پیاز اضافه کنید. سپس رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل و ادویه کاری را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید تا گوجه فرنگی نرم شود.
5. سپس کلم را به مواد گوجه فرنگی و مرغ اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. آب گرفته شده توسط کلم ها نیز به مواد اضافه شود.
6. حدود ۲ ساعت این خورش را به آرامی بپزید تا مرغ کاملاً پخته شود و طعم ها به هم نفوذ کنند.
7. پیش از سرو کردن، خورش را با نمک و فلفل به میزان دلخواه تنظیم کنید و با برنج سفید سرو کنید.
پیشنهاد میشود که قبل از سرو، خورش را با یک قاشق غذاخوری آب لیمو ترش ترکیب کنید تا طعم آن تلخ نشود. همچنین، میتوانید با تزئین خورش با نمک و فلفل، ظاهر آن را بهبود دهید.

طرز تهیه خورش گل کلم با مرغ
استفاده از گوشت به جای مرغ در خورش گل کلم
شما میتوانید برای تهیه خورش گل کلم از گوشت قرمز به جای مرغ استفاده کنید. در واقع، در برخی مناطق ایران، از گوشت قرمز برای تهیه این خورش استفاده میشود. با این حال، باید به این نکته توجه داشت که طعم و بافت خورش با استفاده از گوشت قرمز متفاوت از مرغ خواهد بود. همچنین، زمان پخت گوشت قرمز بیشتر از مرغ است، بنابراین باید به مدت بیشتری آن را بپزید تا کاملاً پخته شود. در نهایت، با توجه به ترجیح شما، میتوانید از گوشت قرمز یا مرغ برای تهیه خورش گل کلم استفاده کنید.

خورش گل کلم با مرغ
اطلاعات تغذیه ای 100 گرم گل کلم
- میزان کالری 25
- چربی 0.28 گرم
- کربوهیدرات 4.97 گرم
- فیبر 2 گرم
- پروتئین 1/92
ارسال دیدگاه