دستور پخت خورش نارنج شمالی
خورش نارنج آبی با مرغ یکی از خورشهای قدیمی و بومی منطقه مازندران و به خصوص در مناطقی مثل تنکابن، کجور و کلاردشت است که همزمان با فصل برداشت نارنج بازار پخت این خورش هم حسابی رونق پیدا میکند.
مواد لازم خورش نارنج:
1 عدد مرغ کامل، پوست کنده و خرد شده
1 عدد پیاز بزرگ، خرد شده
2 حبه سیر، خرد شده
1 قاشق چایخوری زردچوبه
1/2 قاشق چایخوری فلفل سیاه
1/2 قاشق چایخوری نمک
1/2 فنجان رب انار
1/2 فنجان آب نارنج
1/2 فنجان آب
1/2 فنجان گردوی خرد شده
طرز تهیه خورش نارنج:
در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط بالا، روغن زیتون را گرم کنید. مرغ را اضافه کرده و حدود 5 دقیقه یا تا زمانی که طلایی شود بپزید.
پیاز و سیر را اضافه کرده و حدود 5 دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند بپزید.
زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را اضافه کرده و هم بزنید تا مخلوط شوند.
رب انار، آب نارنج و آب را اضافه کرده و به جوش آورید. سپس حرارت را کم کرده و حدود 30 دقیقه یا تا زمانی که مرغ پخته شود بپزید.
در 5 دقیقه آخر پخت، گردو را اضافه کنید.
با برنج سرو کنید.
نکات:
برای تهیه آب نارنج، 2 عدد نارنج را نصف کرده و آب آنها را بگیرید.
اگر مرغ را از قبل پخته اید، می توانید آن را به قابلمه اضافه کرده و فقط 15 دقیقه یا تا زمانی که گرم شود بپزید.
برای طعم دهنده بیشتر، می توانید به خورش مقداری زعفران دم کرده اضافه کنید.
طرز تهیه خورش نارنج با ماهی:
برای تهیه این خورش، می توانید به جای مرغ از ماهی هم استفاده کنید. در این صورت، مراحل پخت خورش مانند دستور بالا است. فقط کافی است ماهی را به جای مرغ به قابلمه اضافه کنید و حدود 20 دقیقه یا تا زمانی که پخته شود بپزید.
طرز تهیه خورش نارنج با مرغ و عدس:
برای تهیه این خورش، می توانید به جای آب به قابلمه مقداری عدس اضافه کنید. در این صورت، مراحل پخت خورش مانند دستور بالا است. فقط کافی است عدس را به قابلمه اضافه کرده و حدود 45 دقیقه یا تا زمانی که نرم شود بپزید.
ارسال دیدگاه