خورش قیمه سیب زمینی یکی از محبوبترین و لذیذترین غذاهای سنتی ایرانی است که از ترکیب گوشت قرمز، لپه، لیموعمانی و سیب زمینی تهیه میشود. این خورش به دلیل طعم دلپذیر و عطر خاص خود، همیشه در مهمانیها و مجالس سرو میشود.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه سیب زمینی
- گوشت: 750 گرم
- پیاز: 3 عدد متوسط
- لپه: 100 گرم
- سیب زمینی: 750 گرم
- رب گوجه فرنگی: 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی: 6 الی 8 عدد
- روغن، نمک و فلفل: به میزان لازم
چند نکته:
- برای این خورشت از گوشت مغزران گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
- رنگ رب گوجه فرنگیها با یکدیگر متفاوت است، بنابراین احتمال دارد به میزان بیشتر یا کمتری از رب نیاز داشته باشید.
- این خورشت همراه با پلو سرو میشود. برای شش الی هشت نفر به یک کیلو و دویست و پنجاه گرم الی یک کیلو و نیم برنج نیاز است. برنج را حتما از چند ساعت قبل در آب و مقداری نمک خیس کنید.
- معمولا به تعداد نفرات، لیموعمانی در نظر گرفته میشود.
- لپه را پاک کنید و حداقل از پنج الی شش ساعت قبل خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.
طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی
- ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید.
- پیازها را نگینی خرد کنید و سرخ نمایید تا طلایی شوند.
- لپه را بشویید و پس از آنکه پیاز سرخ شد، لپه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
- سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا آب آن گرفته شود.
- سه لیوان آب به خورشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد.
- لیموعمانیها را سوراخ کنید و حدود 15 الی 20 دقیقه در آب خیس کنید.
- سیب زمینیها را پوست گرفته و خلال کنید و سرخ کنید.
- سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید.
- آب لیموعمانی را دور بریزید و به خورشت اضافه کنید.
- برای سرو، میتوانید سیب زمینی را با خورشت یکی دو جوش بدهید یا روی آن سیب زمینی سرخ شده قرار دهید.
غذا حاضر است و میتوانید آن را سرو کنید.
ارسال دیدگاه