دستور پخت خورش سیب زمینی؛ با مرغ، گوشت، بدون گوشت و سیب زمینی

چهارشنبه 27 اردیبهشت 1402 آشپزی
Capture 43

دستور پخت خورش سیب زمینی؛ با مرغ، گوشت، بدون گوشت و سیب زمینی

خورش سیب زمینی با استفاده از انواع گوشت و سبزیجات، یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که باعث می‌شود از خواص بی نظیر سیب زمینی برای سلامتی بهره‌برداری کنیم. در این مقاله، با چند نوع روش تهیه خورش سیب زمینی با مرغ، با گوشت، بدون گوشت، و با سیب زمینی ترشی آشنا خواهید شد.

دستور پخت خورش سیب زمینی

دستور پخت خورش سیب زمینی

سیب زمینی یک ماده غذایی سرشار از بتاکاروتن است که پس از پختن، به سادگی در بدن جذب می‌شود. این ماده غذایی حاوی مقدار قابل توجهی نشاسته است که بین ۹ تا ۲۵ درصد وزن سیب زمینی را تشکیل می‌دهد و برای تامین انرژی بسیار مفید است. همچنین، سیب زمینی دارای خواصی نظیر تقویت قلب، محکم کردن لثه، مسکن درد و زخم معده است و حاوی ویتامین‌های C و B6، و املاحی مانند پتاسیم، فسفر، آهن و منیزیم می‌باشد.

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با مرغ

  • سینه مرغ 1 عدد
  • سیب زمینی متوسط 2 عدد
  • پیاز متوسط 2 عدد
  • گوجه فرنگی متوسط 2 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
  • آب نارنج به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه، پودر سیر، ادویه خورشتی به میزان لازم

طرز تهیه خورش سیب زمینی با مرغ

  1. برای تهیه این خورش، ابتدا پیاز را با کمی روغن سرخ کرده تا طلایی شود و سپس ادویه‌ها را به آن اضافه کرده و تفت دهید.
  2. سپس مرغ را به پیاز اضافه کرده و با هم تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس رب گوجه فرنگی را به مرغ اضافه کرده و کمی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود. یک لیوان آب اضافه کرده و اجازه دهید مرغ بپزد.
  3. در کنار این کار، سیب زمینی را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. همچنین، گوجه‌ها را از وسط نصف کرده و کمی در روغن سرخ کنید.
  4. وقتی مرغ کاملاً پخت، کمی آب نارنج به آن اضافه کرده و نمک آن را تنظیم کنید. سیب زمینی و گوجه را به مرغ اضافه کرده و اجازه دهید چند جوش بزند و خورش جا بیفتد.
مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با گوشت

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با گوشت

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با گوشت

  • سیب زمینی 1 کیلوگرم
  • آب جوش 1-1.5 لیتر
  • گوشت ماهیچه گوسفندی 600 گرم
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • هویج بزرگ 1 عدد
  • برگ بو 1 عدد
  • روغن به میزان لازم
  • نمک، فلفل و ادویه به میزان لازم

طرز تهیه خورش سیب زمینی با گوشت

  1. برای تهیه این خورش سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی را پوست گرفته و به صورت نگینی درشت خرد کنید. سپس قطعات سیب زمینی را در آب جوش و نمک بریزید و پس از یک دقیقه آن را آبکش کرده و در کمی روغن تفت دهید.
  2. چربی اضافه شده به گوشت را گرفته و آن را به قطعات بزرگ حدوداً 3 سانتیمتری برش دهید، سپس در کمی روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. پیاز را خرد کرده و تفت دهید، هویج رنده شده را به آن اضافه کرده و با هم کمی تفت دهید، سپس ادویه‌ها، نمک و فلفل را اضافه کنید.
  3. گوشت تفت داده شده را به پیاز و هویج اضافه کنید و کمی با هم تفت دهید، سپس آب جوش و برگ بو را اضافه کرده، درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت بپزد.
  4. پس از حدود ۱ ساعت، قطعات سیب زمینی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش جا بیفتد. سپس خورش را همراه با ماست و با نان یا برنج سرو کنید.
  5. همچنین، برای افزایش مزه و عطر خورش، می‌توانید هنگام تفت دادن سیب زمینی، به جای روغن، از کره و یا سبوس دار کره استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی بدون گوشت

  • سیب زمینی پوست گرفته 0.5 کیلوگرم
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • بادام آسیاب شده 10 عدد
  • ماست 1/4 پیمانه
  • فلفل سبز 3 عدد
  • گوجه فرنگی خرد شده 2 عدد
  • زنجبیل یک تکه کوچک
  • پودر گشنیز 1/2 قاشق مرباخوری
  • پودر کاری 1/2 قاشق مرباخوری
  • هل 2 عدد
  • دارچین 2 عدد
  • روغن به میزان لازم
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • شیر 2 قاشق غذاخوری
  • خامه 50 گرم
  • زعفران آب کرده 2 قاشق غذاخوری

طرز تهیه خورش سیب زمینی بدون گوشت

  1. برای تهیه این خورش سیب زمینی، ابتدا سیب زمینی را خلالی خرد کرده و با روغن سرخ کنید. سپس فلفل سبز و زنجبیل را با هم آسیاب کنید.
  2. در یک ماهیتابه کمی روغن ریخته و دارچین، میخک، فلفل، پودر گشنیز، کاری و هل را به آن اضافه کرده و تفت دهید. سپس پیاز را سرخ کرده و به ادویه‌ها اضافه کنید و با هم بزنید. زنجبیل و فلفل سبز آسیاب شده را هم اضافه کنید.
  3. گوجه خرد شده را به مواد اضافه کرده و کمی تفت دهید، سپس سیب زمینی سرخ شده را اضافه کنید. سپس درب ظرف را ببندید، حرارت را کم کنید و 10 دقیقه صبر کنید.
  4. در نهایت، نمک، ماست، بادام آسیاب شده، شیر و زعفران را به خورش اضافه کرده و پس از 5 دقیقه از روی حرارت بردارید. خورش را با خامه تزئین کرده و سرو نمایید.
مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی ترشی

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی ترشی

مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی ترشی

  • گوشت مغز ران گوسفندی 100 گرم
  • لپه 1 قاشق غذاخوری
  • سیب زمینی ترشی متوسط 2 عدد
  • پیاز بزرگ 1 عدد
  • رب گوجه فرنگی 1 قاشق مرباخوری
  • دارچین 1 قاشق چایخوری
  • زرشک 1-1.5 قاشق غذاخوری
  • روغن به میزان لازم
  • زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

طرز تهیه خورش سیب زمینی ترشی

  1. برای تهیه این خورش، ابتدا پیاز را خرد کرده و سرخ کنید. سپس گوشت را به قطعات درشت خرد کرده و با پیاز تفت دهید. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، فلفل، زردچوبه و لپه را به آن افزوده، آب جوش اضافه کرده و حرارت را ملایم کنید تا گوشت بپزد.
  2. در کنار این کار، رب را در کمی روغن تفت دهید و سپس زعفران، دارچین و نمک را به آن اضافه کنید. پس از اینکه گوشت کاملاً پخت، رب تفت داده شده را به آن اضافه کرده و چند دقیقه صبر کنید تا جا بیفتد.
  3. برای تهیه سیب زمینی ترشی، ابتدا سیب زمینی ترشی را پس از شستن، پوست گرفته و خلالی خرد کرده و در آب نمک بریزید. پس از مدتی، آن را صاف کرده و رطوبت آن را روی یک دستمال نخی بگیرید و با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید.
  4. همچنین، زرشک را پس از شستن، برای چند لحظه در کمی روغن تفت دهید. پس از اینکه خورش جا افتاد، با سیب زمینی ترشی و زرشک آن را تزئین کنید.

 

 

 

Capture 31

دستور تهیه سالاد شوید به سه روش

Capture 35

دستور پخت خورش گل کلم با مرغ

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا