خورشت آلو با اردک
خورشت آلو با اردک یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ گیلانی است که به دلیل طعم و مزه منحصر به فرد و همچنین ارزش غذایی بالا، طرفداران زیادی دارد.این خورشت با استفاده از اردک، آلو، رب انار، زعفران و سایر ادویهجات تهیه میشود و طعمی ترش و ملس دارد.
خورشت آلو با اردک را میتوانید با پلو زعفرانی یا چلو ساده سرو کنید.
مواد لازم خورشت آلو با اردک :
یک عدد اردک کامل
3عدد پیاز
2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
1 قاشق غذاخوری رب انار
1 عدد انار
1 پیمانه آلوچه خورشتی
زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار کافی
نصف پیمانه آب لیمو
1 پیمانه گلاب
1 پیمانه اناردون
طرز تهیه خورشت آلو با اردک:
اردک را تمیز پاک کنید و به تکههای مناسب برش بزنید.سپس روی آن مقداری نمک و زردچوبه بریزید و کاملاً آن را آغشته کنید بعد اجازه دهید تا اردک به مدت یک تا دو ساعت در یخچال بماند و استراحت کند تا مزهدار شود.
مقداری روغن در یک تابه بریزید. روغن داغ شود سپس اردک را داخل تابه قرار دهید.خوب سرخ کنید
پیازها را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.تکههای سرخ شده اردک را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ اردک تغییر کند.
رب گوجه فرنگی را به همراه زردچوبه، نمک و فلفل به اردک اضافه کنید و تفت دهید تا رب رنگ باز کند.
3 تا 4 پیمانه آب به قابمله اضافه کنید و بگذارید تا اردک پخته شود.
در حین پخت اردک، آلوچهها را بشویید و در مقداری آب خیس کنید.
انار را دون کنید و آب انار را جدا کنید.
پس از پخت اردک، آلوچهها، رب انار، آب انار و اناردون را به خورشت اضافه کنید.
شعله را کم کنید و بگذارید تا خورشت جا بیفتد.
در 15 دقیقه آخر پخت، آب لیمو و گلاب را به خورشت اضافه کنید.
خورشت آلو با اردک را با پلو زعفرانی یا چلو ساده سرو کنید.
نکات:
در اینجا چند نکته برای تهیه خورشت آلو با اردک گیلانی آورده شده است:
برای طعم بهتر، از اردک محلی استفاده کنید.
آلوها را از قبل خیس کنید تا زودتر پخته شوند.
برای چاشنی بیشتر میتوانید از زعفران، هل و دارچین نیز استفاده کنید.
اگر تمایل دارید خورشت شما رنگ تیرهتری داشته باشد، میتوانید از 1 قاشق غذاخوری ملاس سیاه استفاده کنید.
برای پخت سریعتر اردک میتوانید از زودپز استفاده کنید.
نوش جان!
ارسال دیدگاه