حلیم بوقلمون یکی از صبحانههای مقوی و سنتی است که میتوان آن را برای افطاری در ماه رمضان تهیه کرد. طعم بینظیر این حلیم با شکر و کمی کره و دارچین فوقالعاده میشود.
مواد اولیه برای تهیه حلیم
- گندم پوست کنده 400 گرم
- گوشت فیله بوقلمون یا گوشت گردن گوسفند حدود 400 گرم
- آب 1ونیم لیتر
- پیاز 1 عدد متوسط
- نمک نصف قاشق چایخوری
- زرد چوبه به اندازه نوک قاشق چای خوری
- روغن حیوانی یا کره آب شده به مقدار لازم
- شکر و دارچین به مقدار لازم برای تزیینات
- کنجد و پودرنارگیل برای تزیین
طرز تهیه حلیم مخصوص افطاری مرحله به مرحله
ابتدا باید گندمهای پوست کنده را بشویید و به مدت 8 ساعت در آب خیس کنید. سپس گندمهای خیس خورده را با 1.5 لیتر آب بر روی حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کرده و اجازه دهید به مدت 4 تا 5 ساعت بپزد. در حین پخت، گندم را هر چند دقیقه هم بزنید و در صورت نیاز به آن آب گرم اضافه کنید.
در این مدت، فیله بوقلمون را با نمک، فلفل، زردچوبه، پیاز و 1 لیتر آب در ظرف دیگری بپزید. بعد از پخت، آن را ریش ریش کرده و آب آن را برای استفاده نگهداری کنید. سپس گندمهای پخته شده را در مخلوط کن ریخته و میکس کنید. ترکیب را از صافی عبور دهید.
نکات تکمیلی
حلیم آماده شده را با فیله بوقلمون ریش ریش شده مخلوط کنید و به مدت 30 تا 40 دقیقه بر روی حرارت ملایم هم بزنید تا ته نگیرد و قوام لازم را بگیرد. سپس در ظرف دلخواه سرو کنید و با دارچین، شکر، کنجد و پودر نارگیل تزیین کنید.
ارسال دیدگاه