حلوای گردویی یکی از دسرهای معروف و خوشمزه از سوغات های استان آذربایجان شرقی است. این دسر خوش طعم و خوش رنگ با استفاده از مواد اولیه ساده تهیه میشود و میتواند در مهمانیها و مناسبتهای خاص شما را یاری کند.
مواد لازم برای حلوای گردویی
- گردوی آسیاب شده: 1 پیمانه
- نیم دانه (برنج شکسته): 2 پیمانه
- کنجد بریان شده: نصف پیمانه
- روغن مایع: 3/4 پیمانه
- شکر: 1٫5 پیمانه
طرز تهیه حلوای گردویی
نیم دانه را از 2 ساعت جلوتر خیس کنید. سپس درون قابلمه نچسب روغن مایع بریزید. نیم دانه را داخل آبکش ریخته و آب اضافی آن را بگیرید. سپس در روغن مایع بریزید و کمی تفت دهید. گردوی آسیاب شده و کنجد را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید. سپس یک پارچ آب بریزید و شکر را هم اضافه کنید و بگذارید تا بجوش آید. بعد حرارت را کم کنید تا نیم دانه آرام بپزد و کاملاً باز شود و گهگاهی هم بزنید تا ته نگیرد.
در ظرف را بگذارید تا هم رنگش عوض شود و هم نیم دانه کاملاً باز شود. هنگامی که غلیظ شد، در ظرف را بردارید و با ریسک چوبی دائماً هم بزنید تا ته نگیرد و آب آن خشک شود و حلوای گردویی به روغن بیافتد و به دست نچسبد. کف سینی را چرب کنید و حلوای گردویی آماده شده را داخل آن صاف کنید. بعد از اینکه کاملاً سرد شد، به شکل لوزی برش دهید و روی آن را با پودر پسته یا کنجد بریان شده تزئین کنید.
نکته مهم
نیم دانه نباید زیاد درون روغن سرخ شود چون در این صورت خوب باز نمیشود و لعاب نمیدهد. کنجد را میتوان به صورت نیمی آسیاب شده و نیمی کامل استفاده کرد.
ارسال دیدگاه