طرز تهیه حلوای گردویی خوشمزه و ساده

سه‌شنبه 12 فروردین 1404 آشپزی
دستور پخت حلوای گردویی

حلوای گردویی یکی از دسرهای معروف و خوشمزه از سوغات های استان آذربایجان شرقی است. این دسر خوش طعم و خوش رنگ با استفاده از مواد اولیه ساده تهیه می‌شود و می‌تواند در مهمانی‌ها و مناسبت‌های خاص شما را یاری کند.

مواد لازم برای حلوای گردویی

  • گردوی آسیاب شده: 1 پیمانه
  • نیم دانه (برنج شکسته): 2 پیمانه
  • کنجد بریان شده: نصف پیمانه
  • روغن مایع: 3/4 پیمانه
  • شکر: 1٫5 پیمانه

حلوای گردویی

طرز تهیه حلوای گردویی

نیم دانه را از 2 ساعت جلوتر خیس کنید. سپس درون قابلمه نچسب روغن مایع بریزید. نیم دانه را داخل آبکش ریخته و آب اضافی آن را بگیرید. سپس در روغن مایع بریزید و کمی تفت دهید. گردوی آسیاب شده و کنجد را اضافه کنید و دوباره کمی تفت دهید. سپس یک پارچ آب بریزید و شکر را هم اضافه کنید و بگذارید تا بجوش آید. بعد حرارت را کم کنید تا نیم دانه آرام بپزد و کاملاً باز شود و گهگاهی هم بزنید تا ته نگیرد.

در ظرف را بگذارید تا هم رنگش عوض شود و هم نیم دانه کاملاً باز شود. هنگامی که غلیظ شد، در ظرف را بردارید و با ریسک چوبی دائماً هم بزنید تا ته نگیرد و آب آن خشک شود و حلوای گردویی به روغن بیافتد و به دست نچسبد. کف سینی را چرب کنید و حلوای گردویی آماده شده را داخل آن صاف کنید. بعد از اینکه کاملاً سرد شد، به شکل لوزی برش دهید و روی آن را با پودر پسته یا کنجد بریان شده تزئین کنید.

نکته مهم

نیم دانه نباید زیاد درون روغن سرخ شود چون در این صورت خوب باز نمی‌شود و لعاب نمی‌دهد. کنجد را می‌توان به صورت نیمی آسیاب شده و نیمی کامل استفاده کرد.

دستور پخت کباب برگ با گوشت گوساله در فر

طرز تهیه کباب برگ با گوشت گوساله در فر

دستورتهیه جوجه کباب لیمویی مخصوص

طرز تهیه جوجه کباب لیمویی خوشمزه و مخصوص

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا