
دستور پخت ته چین مرغ خوشمزه
- برنج4 پیمانه
- مرغ بدون پوست1.5 کیلوگرم
- پیاز متوسط خرد شده1 عدد
- زعفران ساییده 1 قاشق چایخوری
- ماست چکیده 1.5 پیمانه
- شکر1/2 پیمانه
- تخم مرغ1 عدد
- ادویه پلویی 1 قاشق چایخوری
- کره برای ته دیگ5 قاشق غذاخوری
- کره برای روی ته چین3 قاشق غذاخوری
- روغن مایع6 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

ته چین مرغ
دستور تهیه دستور پخت ته چین مرغ:
برنج را پاک کنید، بشویید و به مدت ۴-۳ ساعت در ۸ فنجان آب و کمی نمک خیس کنید.
مقداری از پیاز خرد شده را کف قابلمه پهن کنید و کمی نمک و فلفل روی آن بپاشید. تکههای مرغ بدون پوست را روی پیاز بچینید و بقیه پیاز را روی آن بریزید. کمی نمک و فلفل و ۲ قاشق غذاخوری محلول زعفران روی آن بریزید و درب قابلمه را ببندید.
حرارت را خیلی ملایم کنید و اجازه دهید تا مرغ در آب خودش بپزد.
اگر قبل از تکمیل پخت مرغ، آب آن تمام شد، یک فنجان آب جوش از کنار قابلمه اضافه کنید که مرغ نسوزد.
فرصت دهید تا مرغ پخته و کم آب شود و چیزی حدود ۱/۲ فنجان از آب آن باقی بماند. معمولا حدود ۱.۵ الی ۲ ساعت طول میکشد تا مرغ کاملا بپزد. پس از پختن مرغ، استخوانهای آن را کشیده و مرغ را ریش ریش کنید. آب مرغ را صاف کنید تا پیاز آن جدا شود، سپس با گوشت ریش ریش مخلوط کرده و حداقل ۴۰-۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید.
در یک قابلمه جادار ۴ لیتر آب را به جوش آورید. آب برنج خیسانده را خالی کرده و برنج را در قابلمه بریزید. چون برنج را نیز با نمک خیس کرده اید، دقت کنید برنج شور نشود؛ بنابراین اول برنج را در آب جوش بریزید، سپس نمک آن را بچشید اگر لازم بود نمک اضافه کنید.
با کفگیر یکی دو دور برنج را آهسته بگردانید، طوری که دانههای آن خرد نشود و کف روی برنج را بگیرید.
اجازه دهید تا برنج ۱۰-۸ دقیقه روی حرارت زیاد بجوشد، سپس چند دانه برنج را با دست یا زیر دندان تست کنید، اگر مغز برنج استخوانی نبود آن را آبکش کنید.
برنج را در آبکش ریخته و کمی آب سرد روی آن بریزید و کنار قرار دهید تا آب آن کاملا خارج شود.
فر را روی حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید و مشغول درست کردن ته چین شوید.
ماست چکیده را در کاسهای ریخته، تخم مرغ را همراه با شکر و ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند.
زعفران را در ۴-۳ قاشق غذاخوری آب جوش حل کرده و به مخلوط ماست و تخم مرغ اضافه کنید. سپس نیمی از برنج آبکش شده را در مایه ماست و تخم مرغ بریزید و با هم مخلوط کنید. بقیه برنج آبکش را کنار بگذارید.
حدود ۵ قاشق غذاخوری روغن مایع و ۵ قاشق غذاخوری کره در یک قالب با ابعاد ۴ × ۲۶ × ۱۸ سانتیمتر بریزید و قالب را ۵-۳ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید قرار دهید تا کره و روغن داغ شوند، ولی مراقب باشید زیاد حرارت نبینند، زیرا کره خیلی زود میسوزد.
قالب را از فر خارج کرده و مخلوط ماست و برنج را در آن پهن کنید طوری که کف قالب را کاملا بپوشاند.
نیمی از برنج آبکشی که کنار گذاشته بودید روی مخلوط ماست و برنج پهن کنید و ۱/۲ قاشق چاخوری ادویه پلویی روی آن بپاشید.
مخلوط مرغ ریش ریش و آب مرغ را به صورت یکنواخت روی برنج پهن کنید.

دستور پخت ته چین مرغ
باقیمانده برنج آبکش را روی مرغ بریزید و با آن روی مرغ را پوشش دهید. با کف دست یا پشت قاشق برنج را کمی فشار دهید و سپس ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه پلویی روی آن بپاشید.
کره را تکه تکه کرده و به طور یکنواخت روی برنج بچینید.
روی قالب را با فویل بپوشانید و اطراف فویل را زیر قالب جمع کنید. سپس با یک چاقو، چند سوراخ در گوشهها و وسط فویل ایجاد کنید.
قالب را در پایینترین طبقه فر قرار داده و حدود ۱ ساعت و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا کنارههای ته چین، طلایی مایل به قهوهای شود. مراقب باشید ته چین بیش از این در فر نماند، زیرا ته آن میسوزد. اگر پس از خارج کردن ته چین از فر متوجه شدید رنگ کنارههای آن طلایی مایل به قهوهای نشده، آن را به فر برگردانده و ۱۰-۷ دقیقه دیگر صبر کنید تا ته چین مرغ آماده شود.
ته چین مرغ را از فر خارج کرده، فویل را از روی آن بردارید و با یک چاقو، اطراف آن را از ظرف جدا کنید.
ظرف سرو مستطیلی شکلی را روی قالب قرار دهید و ته چین را در آن برگردانید، ۱۰ دقیقه صبر کنید تا ته چین مرغ کمی خنک شود.
با یک چاقوی تیز، ته چین مرغ را به ۸ تکه مساوی برش بزنید.
ته چین مرغ را با سبزی خوردن، ترشی بادمجان یا سالاد شیرازی نوش جان کنید.
ارسال دیدگاه