
مواد لازم | |
برنج | 5 پیمانه |
عدس | 2 پیمانه |
سبزی پلویی خرد شده | 500 گرم |
گوشت راسته ی بره | 750 گرم |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه | به میزان لازم |
چغندر کوچک پوست گرفته | 5 عدد |
سیب زمینی کوچک پوست گرفته | 5 عدد |
به ورقه شده | 2 عدد |
کلم قمری کوچک پوست گرفته و ورقه شده | 3 عدد |
بادمجان کوچک ورقه شده و سرخ شده | 4 عدد |
اسفناج تفت داده شده با پیاز داغ و گرد غوره | 250 گرم |
آلوچه خشک خیس خورده و شسته شده | 100 گرم |
دستور تهیه:
- عدس را با ۴ پیمانه آب و مقداری نمک بپزید تا کاملا نرم شده و آب آن تمام شود.
- برنج را پاک کرده و ۲ الی ۳ ساعت در آب نمک خیس کنید.
- قابلمهای را تا نیمه آب کرده و روی حرارت به جوش آورید.
- آب برنج را دور ریخته و برنج خیس خورده را به آب جوش اضافه کنید.
- نمک آب برنج را بچشید و در صورت لزوم مقداری نمک به آب رنج اضافه کنید.دستور
- اجازه دهید برنج حدود ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بالا بجوشد تا اطراف آن نرم شده و وسط آن کمی سفت باشد.
- عدس پخته و سبزی خرد شده را به برنج اضافه کنید و هم بزنید.
- پس از یکی دو جوش، برنج را آبکش کنید، کمی آب سرد روی آن بدهید و کنار بگذارید.
- گوشت راسته را از وسط به صورت طولی برش بزنید، روی سطح آن زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه بپاشید و دو طرف آن را کاملا به ادویه آغشته کنید.
- ۲ الی ۳ قاشق غذاخوری روغن کف قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود.
- یک سوم برنج آبکش شده در قابلمه بریزید و گوشت را روی آن قرار دهید.
- روی گوشت را با یک سوم دیگر از برنج آبکش بپوشانید.
- مواد دورچین را روی برنج قرار داده و باقیمانده برنج آبکش را روی آن بریزید.
- دور برنج را به صورت هرمی جمع کنید، با ته کفگیر چند سوراخ در برنج ایجاد کنید و کمی آب روغن روی برنج بدهید.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و درب آن را ببندید. ۱۰ دقیقه صبر کنید تا بخار برنج بلند شود، سپس روی درب قابلمه دمی گذاشته، حرارت را خیلی ملایم کنید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید.
- حدود ۳ الی ۴ ساعت فرصت دهید تا برنج دم کشیده و گوشت نیز با حرارت ملایم بپزد.
- ته چین شهمیرزادی را در ظرف سرو کشیده و دور چین آن را در حاشیه ظرف بچینید.
ارسال دیدگاه