
تاس کباب تبریزی ترکیبی از گوشت و سبزیجات است که با ادویههایی مانند فلفل سیاه یا ادویه مخصوص گوشت طعمدار میشود و روش پخت آن منحصر به فرد است.
تاس کباب یکی از غذاهای سنتی ایران است که با گوشت گوساله یا گوسفند درست میشود و در آن سبزیجات ریشهای تازه و ادویههای معطر به کار میرود. هرچند استفاده از این غذا همیشه دلچسب و رضایت بخش است، ولی در فصول سردی مانند پاییز و زمستان میل به خوردن آن بیشتر میشود. ترکیبی از ادویه جات گرم مانند دارچین، زنجبیل، هل و زیره تکمیل کنندهی طعم و مزه این غذاست. در تهیهی تاس کباب، گوشت و سبزیجات به صورت لایه لایه در قابلمه چیده شده و بر روی حرارت ملایم پخته میشوند تا رنگ و شکل اصلی آنها حفظ شود. سبزیجات مورد استفاده در تهیه تاس کباب، سیب زمینی، هویج و پیاز هستند که در هر موقعی از سال به وفور در دسترس قرار دارند.
طرز تهیه تاس کباب تبریزی
نکته: طعم دهندهی اصلی تاس کباب تبریزی ادویه گوشت است که از ترکیب ادویه جات زیر درست میشود:
مواد لازم | |
گوشت گوساله یا گوسفند | 600 گرم |
پیاز متوسط | 2 عدد |
هویج بزرگ پوست گرفته و حلقه حلقه شده | 2 عدد |
سیب زمینی متوسط پوست گرفته و حلقه حلقه شده | 3 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1/2 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک | 1 قاشق چایخوری |
ادویه گوشت | 1/2 قاشق چایخوری |
زعفران ساییده (اختیاری) | 1/4 قاشق چایخوری |
آب جوش | 1.5 فنجان |
روغن مخصوص سرخ کردن یا کره | 2 قاشق غذاخوری |
دستور تهیه:
- ابتدا باید سس تاس کباب تبریزی را آماده کنید: یک پیاز متوسط را پوست گرفته، به صورت خلالهای نازک خرد کنید و با ۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. سپس زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه روی حرارت متوسط رو به پایین تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. ۱/۵ فنجان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و به آن نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل زعفران ساییده بیفزایید. وقتی سس به جوش آمد، حرارت را خاموش کرده و مشغول آماده کردن سایر مواد شوید.
-
گوشت را به قطعات مربعی به ابعاد ۴ سانتیمتر برش دهید، سپس تکههای گوشت را روی تخته آشپزی قرار داده و با بیفتک کوب آنها را بکوبید تا سطح آنها صاف شده و نازک شوند. ابتدا یک طرف را بکوبید، سپس گوشت را برگردانید و طرف دیگر را بکوبید تا تکههای گوشت نازک شوند و ضخامت آنها به حدود ۲۵ میلیمتر برسد.
- پیاز را پوست گرفته و به صورت حلقهای برش بزنید، سپس ۱/۳ آن را کف یک قابلمه با سایز متوسط بچینید.
- تکههای گوشت را روی حلقههای پیاز بچینید و سپس ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه گوشت روی آن بپاشید.
- سیب زمینی و هویجها را پوست گرفته و به صورت حلقه ای برش بزنید.
- ۱/۲ حلقههای پیاز باقیمانده را روی گوشت بچینید، سپس روی آن را با ورقههای سیب زمینی و هویج بپوشانید. در انتها باقیماندهی پیاز را روی سیب زمینی و هویج بچینید.
- سسی که قبلا آماده کردید روی مواد موجود در قابلمه ریخته و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سس به جوش آید.
- حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم کنید، درب قابلمه را محکم ببندید و حدود ۱/۵ تا ۲ ساعت صبر کنید تا گوشت پخته و نرم شده و سس غلیظ شود. اگر آب تاس کباب زیاد است، چند دقیقه درب قابلمه را بردارید تا آب آن بخار شده و سس غلیظ شود.
- تاس کباب را با نان تازه سنگک یا لواش به همراه سبزی خوردن و انواع ترشی مانند ترشی بادمجان،ترشی انبه و ترشی لیمو میل کنید.
- به جای نان میتوانید تاس کباب را با چلو یا کته سرو کنید.
نکته: طعم دهندهی اصلی تاس کباب تبریزی ادویه گوشت است که از ترکیب ادویه جات زیر درست میشود:
ترکیب ادویه گوشت | |
زردچوبه | 2 قاشق غذاخوری |
پودر زیره سبز | 3 قاشق چایخوری |
دارچین | 1.5 قاشق چایخوری |
برگ بوی پودر شده | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
پودر چیلی | 1 قاشق چایخوری |
پودر پاپریکا | 1 قاشق چایخوری |
پودر تخم گشنیز | 1 قاشق چایخوری |
پودر هل | 3/4 قاشق چایخوری |
پودر جوز هندی | 1/4 قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | 1 قاشق چایخوری |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
منبع:ستاره
ارسال دیدگاه