دستور پخت تاس کباب تبریزی خوشمزه

پنج‌شنبه 20 دی 1397 آشپزی
دستور پخت تاس کباب تبریزی
تاس کباب تبریزی ترکیبی از گوشت و سبزیجات است که با ادویه‌هایی مانند فلفل سیاه یا ادویه مخصوص گوشت طعم‌دار می‌شود و روش پخت آن منحصر به فرد است.

تاس کباب یکی از غذا‌های سنتی ایران است که با گوشت گوساله یا گوسفند درست می‌شود و در آن سبزیجات ریشه‌ای تازه و ادویه‌های معطر به کار می‌رود. هرچند استفاده از این غذا همیشه دلچسب و رضایت بخش است، ولی در فصول سردی مانند پاییز و زمستان میل به خوردن آن بیشتر می‌شود. ترکیبی از ادویه جات گرم مانند دارچین، زنجبیل، هل و زیره تکمیل کننده‌ی طعم و مزه این غذاست. در تهیه‌ی تاس کباب، گوشت و سبزیجات به صورت لایه لایه در قابلمه چیده شده و بر روی حرارت ملایم پخته می‌شوند تا رنگ و شکل اصلی آن‌ها حفظ شود. سبزیجات مورد استفاده در تهیه تاس کباب، سیب زمینی، هویج و پیاز هستند که در هر موقعی از سال به وفور در دسترس قرار دارند.

طرز تهیه تاس کباب تبریزی

مواد لازم
گوشت گوساله یا گوسفند600 گرم
پیاز متوسط2 عدد
هویج بزرگ پوست گرفته و حلقه حلقه شده2 عدد
سیب زمینی متوسط پوست گرفته و حلقه حلقه شده3 عدد
رب گوجه فرنگی1 قاشق غذاخوری
زردچوبه1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1/2 قاشق چایخوری
نمک1 قاشق چایخوری
ادویه گوشت1/2 قاشق چایخوری
زعفران ساییده (اختیاری)1/4 قاشق چایخوری
آب جوش1.5 فنجان
روغن مخصوص سرخ کردن یا کره2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
  1. ابتدا باید سس تاس کباب تبریزی را آماده کنید: یک پیاز متوسط را پوست گرفته، به صورت خلال‌های نازک خرد کنید و با ۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. سپس زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه روی حرارت متوسط رو به پایین تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. ۱/۵ فنجان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و به آن نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل زعفران ساییده بیفزایید. وقتی سس به جوش آمد، حرارت را خاموش کرده و مشغول آماده کردن سایر مواد شوید.
  2. گوشت را به قطعات مربعی به ابعاد ۴ سانتی‌متر برش دهید، سپس تکه‌های گوشت را روی تخته آشپزی قرار داده و با بیفتک کوب آن‌ها را بکوبید تا سطح آن‌ها صاف شده و نازک شوند. ابتدا یک طرف را بکوبید، سپس گوشت را برگردانید و طرف دیگر را بکوبید تا تکه‌های گوشت نازک شوند و ضخامت آن‌ها به حدود ۲۵ میلی‌متر برسد.

    طرز تهیه تاس کباب تبریزی

  3. پیاز را پوست گرفته و به صورت حلقه‌ای برش بزنید، سپس ۱/۳ آن را کف یک قابلمه با سایز متوسط بچینید.
  4. تکه‌های گوشت را روی حلقه‌های پیاز بچینید و سپس ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه گوشت روی آن بپاشید.
  5. سیب زمینی و هویج‌ها را پوست گرفته و به صورت حلقه ای برش بزنید.

    طرز تهیه تاس کباب تبریزی

  6. ۱/۲ حلقه‌های پیاز باقیمانده را روی گوشت بچینید، سپس روی آن را با ورقه‌های سیب زمینی و هویج بپوشانید. در انتها باقیمانده‌ی پیاز را روی سیب زمینی و هویج بچینید.

    طرز تهیه تاس کباب تبریزی

  7. سسی که قبلا آماده کردید روی مواد موجود در قابلمه ریخته و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سس به جوش آید.
  8. حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم کنید، درب قابلمه را محکم ببندید و حدود ۱/۵ تا ۲ ساعت صبر کنید تا گوشت پخته و نرم شده و سس غلیظ شود. اگر آب تاس کباب زیاد است، چند دقیقه درب قابلمه را بردارید تا آب آن بخار شده و سس غلیظ شود.
  9. تاس کباب را با نان تازه سنگک یا لواش به همراه سبزی خوردن و انواع ترشی مانند ترشی بادمجان،ترشی انبه و ترشی لیمو میل کنید.
  10. به جای نان می‌توانید تاس کباب را با چلو یا کته سرو کنید.

نکته: 
طعم دهنده‌ی اصلی تاس کباب تبریزی ادویه گوشت است که از ترکیب ادویه جات زیر درست می‌شود:
ترکیب ادویه گوشت
زردچوبه2 قاشق غذاخوری
پودر زیره سبز3 قاشق چایخوری
دارچین1.5 قاشق چایخوری
برگ بوی پودر شده1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه1 قاشق چایخوری
پودر چیلی1 قاشق چایخوری
پودر پاپریکا1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز1 قاشق چایخوری
پودر هل3/4 قاشق چایخوری
پودر جوز هندی1/4 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل1 قاشق چایخوری
پودر سیر1 قاشق چایخوری
منبع:ستاره
طرز تهیه کباب سالمون لیمویی

طرز تهیه کباب سالمون لیمویی

دستور پخت فلفل دلمه‌ای شکم پر

دستور پخت فلفل دلمه‌ای شکم پر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا