دستور پخت تاس کباب تبریزی خوشمزه

پنج‌شنبه 20 دی 1397 آشپزی
دستور پخت تاس کباب تبریزی
تاس کباب تبریزی ترکیبی از گوشت و سبزیجات است که با ادویه‌هایی مانند فلفل سیاه یا ادویه مخصوص گوشت طعم‌دار می‌شود و روش پخت آن منحصر به فرد است.

تاس کباب یکی از غذا‌های سنتی ایران است که با گوشت گوساله یا گوسفند درست می‌شود و در آن سبزیجات ریشه‌ای تازه و ادویه‌های معطر به کار می‌رود. هرچند استفاده از این غذا همیشه دلچسب و رضایت بخش است، ولی در فصول سردی مانند پاییز و زمستان میل به خوردن آن بیشتر می‌شود. ترکیبی از ادویه جات گرم مانند دارچین، زنجبیل، هل و زیره تکمیل کننده‌ی طعم و مزه این غذاست. در تهیه‌ی تاس کباب، گوشت و سبزیجات به صورت لایه لایه در قابلمه چیده شده و بر روی حرارت ملایم پخته می‌شوند تا رنگ و شکل اصلی آن‌ها حفظ شود. سبزیجات مورد استفاده در تهیه تاس کباب، سیب زمینی، هویج و پیاز هستند که در هر موقعی از سال به وفور در دسترس قرار دارند.

طرز تهیه تاس کباب تبریزی

مواد لازم
گوشت گوساله یا گوسفند 600 گرم
پیاز متوسط 2 عدد
هویج بزرگ پوست گرفته و حلقه حلقه شده 2 عدد
سیب زمینی متوسط پوست گرفته و حلقه حلقه شده 3 عدد
رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
زردچوبه 1/2 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1/2 قاشق چایخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
ادویه گوشت 1/2 قاشق چایخوری
زعفران ساییده (اختیاری) 1/4 قاشق چایخوری
آب جوش 1.5 فنجان
روغن مخصوص سرخ کردن یا کره 2 قاشق غذاخوری
دستور تهیه:
  1. ابتدا باید سس تاس کباب تبریزی را آماده کنید: یک پیاز متوسط را پوست گرفته، به صورت خلال‌های نازک خرد کنید و با ۲ قاشق غذاخوری روغن یا کره تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. سپس زردچوبه و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و حدود ۲ دقیقه روی حرارت متوسط رو به پایین تفت دهید تا بوی خامی رب گرفته شود. ۱/۵ فنجان آب جوش به قابلمه اضافه کرده و به آن نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل زعفران ساییده بیفزایید. وقتی سس به جوش آمد، حرارت را خاموش کرده و مشغول آماده کردن سایر مواد شوید.
  2. گوشت را به قطعات مربعی به ابعاد ۴ سانتی‌متر برش دهید، سپس تکه‌های گوشت را روی تخته آشپزی قرار داده و با بیفتک کوب آن‌ها را بکوبید تا سطح آن‌ها صاف شده و نازک شوند. ابتدا یک طرف را بکوبید، سپس گوشت را برگردانید و طرف دیگر را بکوبید تا تکه‌های گوشت نازک شوند و ضخامت آن‌ها به حدود ۲۵ میلی‌متر برسد.

    طرز تهیه تاس کباب تبریزی

  3. پیاز را پوست گرفته و به صورت حلقه‌ای برش بزنید، سپس ۱/۳ آن را کف یک قابلمه با سایز متوسط بچینید.
  4. تکه‌های گوشت را روی حلقه‌های پیاز بچینید و سپس ۱/۲ قاشق چایخوری ادویه گوشت روی آن بپاشید.
  5. سیب زمینی و هویج‌ها را پوست گرفته و به صورت حلقه ای برش بزنید.

    طرز تهیه تاس کباب تبریزی

  6. ۱/۲ حلقه‌های پیاز باقیمانده را روی گوشت بچینید، سپس روی آن را با ورقه‌های سیب زمینی و هویج بپوشانید. در انتها باقیمانده‌ی پیاز را روی سیب زمینی و هویج بچینید.

    طرز تهیه تاس کباب تبریزی

  7. سسی که قبلا آماده کردید روی مواد موجود در قابلمه ریخته و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سس به جوش آید.
  8. حرارت را روی متوسط رو به پایین تنظیم کنید، درب قابلمه را محکم ببندید و حدود ۱/۵ تا ۲ ساعت صبر کنید تا گوشت پخته و نرم شده و سس غلیظ شود. اگر آب تاس کباب زیاد است، چند دقیقه درب قابلمه را بردارید تا آب آن بخار شده و سس غلیظ شود.
  9. تاس کباب را با نان تازه سنگک یا لواش به همراه سبزی خوردن و انواع ترشی مانند ترشی بادمجان،ترشی انبه و ترشی لیمو میل کنید.
  10. به جای نان می‌توانید تاس کباب را با چلو یا کته سرو کنید.

نکته: 
طعم دهنده‌ی اصلی تاس کباب تبریزی ادویه گوشت است که از ترکیب ادویه جات زیر درست می‌شود:
ترکیب ادویه گوشت
زردچوبه 2 قاشق غذاخوری
پودر زیره سبز 3 قاشق چایخوری
دارچین 1.5 قاشق چایخوری
برگ بوی پودر شده 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه 1 قاشق چایخوری
پودر چیلی 1 قاشق چایخوری
پودر پاپریکا 1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
پودر هل 3/4 قاشق چایخوری
پودر جوز هندی 1/4 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 1 قاشق چایخوری
پودر سیر 1 قاشق چایخوری
منبع:ستاره
طرز تهیه تارت رنگینک
طرز تهیه کباب سالمون لیمویی

طرز تهیه کباب سالمون لیمویی

دستور پخت فلفل دلمه‌ای شکم پر

دستور پخت فلفل دلمه‌ای شکم پر

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا