مواد لازم | |
گوشت ماهیچه یا گردن با استخوان | 500 گرم |
پیاز متوسط خرد شده | 1 عدد |
برنج | 2 پیمانه |
باقالی سبز پوست گرفته و خلال شده | 200 گرم |
شوید خرد شده (تازه یا خشک) | ۱ پیمانه |
زعفران ساییده | ۱/۴ قاشق چایخوری |
زردچوبه | ۱ قاشق چایخوری |
کره و روغن | به میزان لازم |
نمک | 2 قاشق چایخوری برای گوشت+ 2 قاشق غذاخوری برای برنج |
دستور تهیه:
- برنج را چند بار بشویید و با آب ولرم و ۲ قاشق غذاخوری نمک خیس کنید. فرصت دهید تا برنج به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس بخورد.
- ۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه ریخته و بر روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.
- گوشت را به پیاز اضافه کرده و حدود ۴-۳ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و هم بزنید، در حد چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با گوشت و پیاز مخلوط شود.
- زعفران ساییده را در ۴ قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید، سپس ۳ قاشق غذاخوری از محلول زعفران را به گوشت اضافه کرده و ۱ قاشق از آن را برای روی برنج نگه دارید.
- ۴ پیمانه آب (در حدی که نیمی از قابلمه را پر کند) در قابلمه ریخته و پس از جوش آمدن آب، حرارت را ملایم کنید. درب قابلمه را بسته و اجازه دهید گوشت به مدت ۱/۵ الی ۲ ساعت بپزد. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت گوشت، نمک را به آن اضافه کنید.
- در قابلمه دیگری تا نیمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس کمی نمک و باقالی را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید باقالی به مدت ۳-۲ دقیقه در آب بجوشد.
- آب برنج خیس خورده را خالی کرده و برنج را در قابلمه بریزید. پس از ۱۰-۵ دقیقه جوشیدن، برنج را تست کنید. اگر وسط دانههای برنج کمی سفت بوده و اطراف آن نرم شده باشد، برای آبکش کردن آماده است. روش دیگر برای تشخیص زمان آبکش کردن برنج، وقتی است که دانههای برنج شروع به بالا آمدن و شناور شدن روی سطح آب جوش میکنند.
- برنج را در آبکشی که از قبل آماده کردهاید، صاف کرده و شوید را به آن اضافه و مخلوط کنید. مراقب باشید برنج را خیلی زیر و رو نکنید، زیرا در غیر اینصورت دانههای برنج شکسته و پس از دم کشیدن له میشود.
- قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و ۵ قاشق غذاخوری آب روغن در آن بریزید. برنج را با کفگیر روی آب روغن ریخته و اطراف آن را به سمت وسط جمع کنید. با ته کفگیر، چند سوراخ در برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی بالا آمده و بهتر دم بکشد.
- چند تکه کره یا مقداری روغن مایع روی برنج ریخته و ۴ قاشق غذاخوری آب روی برنج بدهید.
- حرارت را کم کرده، روی درب قابلمه دمی قرار دهید، درب قابلمه را ببندید و حدود ۴۵ دقیقه فرصت دهید تا برنج دم بکشد.
- پخته شدن گوشت را با یک چنگال تست کنید. اگر گوشت پخته، اما آب آن زیاد است، درب قابلمه را برداشته و حرارت را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد و غلیظ شود. اگر آب گوشت خیلی غلیظ شده، کمی آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقهی دیگر بپزد.
- وقتی برنج دم کشید و آماده شد، یک قاشق غذاخوری از محلول زعفران باقیمانده را در کاسهای ریخته، یک کفگیر از پلو برداشته، روی زعفران بریزید و زیر و رو کنید.
- باقالی پلو را در ظرف مخصوص سرو کشیده، برنج زعفرانی را روی آن پخش کنید و گوشت را کنار آن قرار دهید. ظرف باقالی پلو با گوشت را با چند تکه لیموی تازه تزیین کنید.
- آب گوشت را در یک کاسه کوچک ریخته و کنار ظرف غذا قرار دهید یا آن را روی باقالی پلو با گوشت بدهید.
ارسال دیدگاه