باقالی پلو با گوشت

پنج‌شنبه 11 آذر 1400 آشپزی
دستور پخت باقالی پلو با گوشت
در اینجا به شما باقالی پلو را آموزش میدهیم . این باقالی پلو به همراه گوشت سرو میشود .
مواد لازم
گوشت ماهیچه یا گردن با استخوان 500 گرم
پیاز متوسط خرد شده 1 عدد
برنج 2 پیمانه
باقالی سبز پوست گرفته و خلال شده 200 گرم
شوید خرد شده (تازه یا خشک)  ۱ پیمانه
زعفران ساییده ۱/۴ قاشق چایخوری
زردچوبه  ۱ قاشق چایخوری
کره و روغن به میزان لازم
نمک 2 قاشق چایخوری برای گوشت+ 2 قاشق غذاخوری برای برنج

دستور تهیه:

  1. برنج را چند بار بشویید و با آب ولرم و ۲ قاشق غذاخوری نمک خیس کنید. فرصت دهید تا برنج به مدت ۲ الی ۳ ساعت خیس بخورد.خیس کردن برنج
  2. ۲ قاشق غذاخوری روغن در قابلمه ریخته و بر روی حرارت متوسط قرار دهید، سپس پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.تفت دادن پیاز
  3. گوشت را به پیاز اضافه کرده و حدود ۴-۳ دقیقه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.افزودن گوشت
  4. زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و هم بزنید، در حد چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با گوشت و پیاز مخلوط شود.افزودن زردچوبه
  5. زعفران ساییده را در ۴ قاشق غذاخوری آب جوش حل کنید، سپس ۳ قاشق غذاخوری از محلول زعفران را به گوشت اضافه کرده و ۱ قاشق از آن را برای روی برنج نگه دارید.افزودن محلول زعفران
  6. ۴ پیمانه آب (در حدی که نیمی از قابلمه را پر کند) در قابلمه ریخته و پس از جوش آمدن آب، حرارت را ملایم کنید. درب قابلمه را بسته و اجازه دهید گوشت به مدت ۱/۵ الی ۲ ساعت بپزد. ۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت گوشت، نمک را به آن اضافه کنید.افزودن آب
  7. در قابلمه دیگری تا نیمه آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. سپس کمی نمک و باقالی را به آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید باقالی به مدت ۳-۲ دقیقه در آب بجوشد.افزودن باقالی به آب جوش
  8. آب برنج خیس خورده را خالی کرده و برنج را در قابلمه بریزید. پس از ۱۰-۵ دقیقه جوشیدن، برنج را تست کنید. اگر وسط دانه‌های برنج کمی سفت بوده و اطراف آن نرم شده باشد، برای آبکش کردن آماده است. روش دیگر برای تشخیص زمان آبکش کردن برنج، وقتی است که دانه‌های برنج شروع به بالا آمدن و شناور شدن روی سطح آب جوش می‌کنند.تست برنج برای آبکش کردن
  9. برنج را در آبکشی که از قبل آماده کرده‌اید، صاف کرده و شوید را به آن اضافه و مخلوط کنید. مراقب باشید برنج را خیلی زیر و رو نکنید، زیرا در غیر اینصورت دانه‌های برنج شکسته و پس از دم کشیدن له می‌شود.افزودن شوید
  10. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و ۵ قاشق غذاخوری آب روغن در آن بریزید. برنج را با کفگیر روی آب روغن ریخته و اطراف آن را به سمت وسط جمع کنید.  با ته کفگیر، چند سوراخ در برنج ایجاد کنید تا بخار به راحتی بالا آمده و بهتر دم بکشد.ریختن برنج در قابلمه
  11. چند تکه کره یا مقداری روغن مایع روی برنج ریخته و ۴ قاشق غذاخوری آب روی برنج بدهید.

    قرار دادن کره روی برنج و افزودن آب

    باقالی پلو

  12. حرارت را کم کرده، روی درب قابلمه دمی قرار دهید، درب قابلمه را ببندید و حدود ۴۵ دقیقه فرصت دهید تا برنج دم بکشد.
  13. پخته شدن گوشت را با یک چنگال تست کنید. اگر گوشت پخته، اما آب آن زیاد است، درب قابلمه را برداشته و حرارت را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد و غلیظ شود. اگر آب گوشت خیلی غلیظ شده، کمی آب جوش اضافه کرده و اجازه دهید چند دقیقه‌ی دیگر بپزد.
  14. وقتی برنج دم کشید و آماده شد، یک قاشق غذاخوری از محلول زعفران باقیمانده را در کاسه‌ای ریخته، یک کفگیر از پلو برداشته، روی زعفران بریزید و زیر و رو کنید.
  15. باقالی پلو را در ظرف مخصوص سرو کشیده، برنج زعفرانی را روی آن پخش کنید و گوشت را کنار آن قرار دهید. ظرف باقالی پلو با گوشت را با چند تکه لیموی تازه تزیین کنید.
  16. آب گوشت را در یک کاسه کوچک ریخته و کنار ظرف غذا قرار دهید یا آن را روی باقالی پلو با گوشت بدهید.

 

چای کرک/ طرز تهیه چای کرک خوشمزه
مایکروویو

این غذاها را با «مایکروویو» گرم نکنید!

نان برنجی

نان برنجی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا