استانبولی پلو یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که با ترکیب برنج و مواد دیگر تهیه میشود. این غذا از سادگی و طعم لذیذی برخوردار است و آمادهسازی آن بسیار آسان است. در این مقاله، طرز تهیه استانبولی پلو را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای تهیه استانبولی پلو 4 نفر:
- برنج: 3 پیمانه، 300 گرم
- پیاز متوسط ساطوری شده: یک عدد
- گوجه فرنگی متوسط رنده شده: 2 تا 3 عدد
- سیب زمینی متوسط نگینی: 2 عدد
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
- روغن مایع: 8 قاشق غذاخوری
روش تهیه استانبولی پلو:
4 قاشق غذاخوری روغن را در یک قابلمه روی شعله متوسط داغ کرده و پیاز را 6 دقیقه در آن تفت دهید تا کمی رنگ بگیرد.
رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و تفت دادن را 2 دقیقه دیگر ادامه دهید. پوره گوجهفرنگی و سیبزمینی را اضافه کرده و مخلوط کنید تا به جوش آید.
برنج را داخل قابلمه بریزید، سپس به آن آب جوش اضافه کنید، به اندازهای که تا نصف بند انگشت روی برنج را بگیرد. شعله را زیاد کنید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
هنگامی که آب پلو بخار شد و روی آن سوراخهای ریزی ایجاد شد، شعله را کم کرده و درِ قابلمه را ببندید تا دم بکشد. پس از اینکه پلو پخت، روغن باقیمانده را روی پلو و اطراف آن بدهید و پس از 3 تا 4 دقیقه آن را بکشید.
نکاتی برای تهیه استانبولی پلو:
- اگر از قابلمه تفلون یا شعله پخش کن استفاده کنید، تهدیگ خوبی به دست میآورید.
- استفاده از ادویه پلویی یا دارچین عطر خوبی به غذا میدهد.
- میتوانید سیب زمینیها را جداگانه سرخ کرده و هنگام سرو لابهلای پلو بریزید.
- استفاده از زعفران غذا را خوشمزهتر میکند.
- اضافه کردن یک یا دو عدد گوجهفرنگی متوسط پوستکنده به استانبولیپلو، طعمی خاص به آن میدهد.
ارسال دیدگاه