دستور پخت استانبولی با مرغ

چهارشنبه 20 اردیبهشت 1402 آشپزی

دستور پخت استانبولی با مرغ

غذای استانبولی با مرغ، یک غذای محبوب با سبک‌های مختلف و با استفاده از مواد مختلف درست می‌شود. می‌توان مرغ را به صورت تکه‌های بزرگ یا قطعات کوچک خرد شده به عنوان خورشتی استفاده کرد. همچنین، می‌توان پس از پختن، گوشت مرغ را ریش ریش کرد. سبزیجات متنوعی نظیر سیب زمینی، هویج، قارچ و نخود فرنگی نیز برای تهیه این غذا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

برای تهیه این غذا، برنج را می‌توان به سبک چلو درست کرد و یا به صورت دمپخت، به شرط استفاده از برنج باکیفیت ایرانی که عطر و بوی بهتری دارد، تهیه کرد. در ترکیب استانبولی با مرغ، می‌توان از گوجه فرنگی رنده شده، رب، یا ترکیبی از هر دو به عنوان سس استفاده کرد. همچنین، افزودن ادویه‌هایی مانند زعفران به غذا باعث بهبود رنگ و مزه آن می‌شود.

دستور پخت استانبولی با مرغ

دستور پخت استانبولی با مرغ

مواد لازم استانبولی با مرغ

  • برنج 4 پیمانه
  • مرغ بدون استخوان خرد شده 500 گرم
  • لوبیا سبز 300 گرم
  • هویج 100 گرم
  • پیاز بزرگ 2 عدد
  • روغن 4-5 قاشق غذاخوری
  • کره 2 قاشق غذاخوری
  • آب نارنج یا آبلیموی تازه 2 قاشق غذاخوری
  • زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
  • پودر زیره سبز 1/2 قاشق چایخوری
  • پودر دارچین 1/2 قاشق چایخوری
  • زعفران به میزان لازم
  • ادویه پلویی 1.5 قاشق چایخوری
  • نمک به میزان لازم

دستور تهیه استانبولی با مرغ :

1. پیاز را نگینی خرد کرده و با ۲ قاشق روغن در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم شود و سپس تکه‌های مرغ را به آن اضافه کنید.

2. پیاز و مرغ را تفت دهید تا رنگ مرغ تغییر کند، سپس کمی نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و در حد چند ثانیه تفت دهید تا کاملا با هم ترکیب شوند.

تفت دادن مرغ با پیاز

3. حدود ۲/۵ فنجان آب، به مرغ اضافه کرده و هنگامی که آب به جوش آمد، حرارت را در حد متوسط رو به پایین کم کنید.

افزودن آب

4. درب تابه را بسته و ۴۰-۳۰ دقیقه فرصت دهید تا مرغ نیم پز شود.

5. لوبیا سبز را خرد کرده و با ۱/۴ فنجان آب روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید، ۱۵-۱۰ دقیقه فرصت دهید تا لوبیا پخته و نرم شده و آب آن نیز تمام شود.

پختن لوبیا سبز

6. یک عدد پیاز بزرگ را نگینی خرد کرده و با روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا رنگ آن طلایی شود.

سرخ کردن پیاز

7. سپس لوبیا سبز پخته و هویج رنده شده را به همراه ۲ قاشق غذاخوری کره اضافه کرده و به مدت ۵-۴ دقیقه روی حرارت بالا تفت دهید تا آب هویج کشیده شود.

افزودن هویج

8. وقتی هویج نرم شد، رب را اضافه کرده و ۴-۳ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.

9. دو قاشق غذاخوری آبلیموی تازه یا آب نارنج، فلفل سیاه، کمی نمک، پودر دارچین و پودر زیره سبز اضافه کنید.

10. مرغ پخته را به همراه محلول زعفران و ۱/۵ فنجان آب جوش به مواد اضافه کرده، حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید.

افزودن مرغ

11. حدود ۱ ساعت فرصت دهید تا مواد پخته و سس، غلیظ شود.

12. برنج را آبکش کرده، ته یک قابلمه حدود ۴-۳ قاشق غذاخوری روغن ریخته و پس از داغ شدن روغن، یک لایه نان لواش کف قابلمه قرار دهید.

قرار دادن نان کف قابلمه

13. نصف برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی ادویه پلویی بپاشید.

14. سپس سس را روی برنج ریخته، بقیه برنج را در قابلمه بریزید و روی برنج کمی پودر زعفران بپاشید.

پودر زعفران روی برنج

15. درب قابلمه را با دمی بپوشانید و حرارت را کم کنید تا برنج دم بکشد.

16. پس از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت استانبولی با مرغ آماده است.

17. غذا را در دیس بکشید و با انواع مخلفات شور و ترش مانند ترشی بامیه، سالاد شیرازی یا ماست و سبزی خوردن سرو کنید.

استانبولی با مرغ

 

دستور پخت دمپختک با نیمرو

سمبوسه

دستور پخت سمبوسه خوزستاني اصل

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا