دستور پخت آلبالو پلو با مرغ خوشمزه

سه‌شنبه 26 تیر 1397 آشپزی
دستور پخت آلبالو پلو با مرغ خوشمزه
آلبالو پلو با مرغ یکی از غذا‌های سنتی کشورمان است که به دلیل ظاهر زیبایی که دارد، اغلب در میهمانی‌ها سرو می‌شود. اگر چه این غذا را با گوشت قرمز نیز می‌توان تهیه کرد، اما به دلیل خواص بیشتر گوشت سفید، در این مطلب طرز تهیه این غذا با مرغ شرح داده می‌شود.

 

مواد مورد نیاز برای تهیه آلبالو پلو با مرغ

مواد لازم
برنج 1 کیلوگرم
آلبالو 2 کیلوگرم
شکر 2 کیلوگرم
مرغ 1/5 الی 2 کیلوگرم
زعفران ساییده شده یک قاشق مرباخوری
روغن به میزان لازم
خلال پسته 50 گرم
خلال بادام 50 گرم
پیاز 1 الی 2 عدد


چند نکته:

  • بعد از آنکه برنج را تمیز کردید چند مرتبه با آب ولرم بشویید، اما چنگ نزنید. اینکار را ادامه دهید تا آب برنج زلال شود. بعد مقداری آب گرم به طوری که دست را نسوزاند، اما گرمای آن حس شود را روی برنج بریزید تا ۴ انگشت از سطح برنج بالاتر باشد. مقداری نمک نیز به آن اضافه کنید و اجازه دهید به مدت چند ساعت بماند. قبل از آنکه برنج را استفاده کنید، آب اضافی آن را دور بریزید.
  • چنانچه ترجیح می‌دهید مزه این غذا کمی ترش و شیرین باشد، مقدار شکر را کاهش دهید.
  • به جای مرغ از گوشت بره نیز می‌توان استفاده کرد.

طرز تهیه آلبالو پلو با مرغ و نحوه سرو آن

 

  1. ابتدا هسته آلبالوها را بگیرید و شکر را به آن اضافه کنید.

  2. مخلوط آلبالو و شکر را روی حرارت شعله اجاق گاز قرار دهید تا به جوش آید و غلیظ شود. از آنجا که این مربا با برنج مخلوط می‌شود، نیاز نیست شربت به مرحله قوام برسد.
  3. مربا را ازروی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.

  4. مرغ را تمیز کنید و با یک الی دو عدد پیاز و مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا کاملا بپزد، به طوری که بعد از پخته شدن نصف لیوان آب بیشتر نداشته باشد.
  5. اکنون مرغ را تکه تکه و استخوان‌های ران و سینه را جدا  کنید.
  6. در این مرحله باید برنج را آبکش کنید.

  7. آلبالوها را از شربت خارج نمایید (شربت اضافی مربا را روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید و به عنوان شربت آلبالو استفاده کنید). سه الی چهار قاشق از آلبالوها را برای تزیین غذا کنار بگذارید و مابقی را برای تهیه آلبالو پلو با مرغ استفاده کنید.

  8. درون یک قابلمه با سایر مناسب مقداری روغن بریزید و نصف برنج را داخل قابلمه بریزید و آلبالوهایی را که از شربت خارج کردید را روی برنج بریزید.

  9. اکنون نصف مقدار باقیمانده برنج را داخل قابمله بریزید و مرغ را روی آن قرار دهید و با مابقی برنج روی آن را بپوشانید.

  10. اطراف برنج را به شکل مخروط درست کنید و خلال بادام را که قبلا شسته‌اید، یک گوشه از قابلمه روی برنج ریخته و مقداری برنج نیز روی آن بریزید.

  11. آب مرغ را از یک صافی رد کنید و ۴ قاشق روغن مایع یا روغن جامد آب کرده و یک ملاقه کوچک شربت آلبالو را به آن اضافه نمایید. اکنون این مخلوط را روی برنج بریزید.
  12. برنج را روی حرارت شعله قرار دهید تا دم بکشد. توجه داشته باشید اگر ته دیگ نان نگذاشته‌اید، شله باید بسیار ملایم باشد، زیرا ته دیگ آلبالو پلو خیلی سریع می‌سوزد.

آلبالو پلو با مرغ

وقتی برنج دم کشید، نوبت سرو آن رسیده است. برای سرو آلبالو پلو با مرغ باید دقت و سلیقه به خرج دهید وگرنه ظاهر غذا خوب نخواهد شد. ابتدا دو کفگیر از روی برنج بردارید، یک کفگیر آن را جداگانه با رغفران دم شده و مابقی را جداگانه با شربت آلبالو مخلوط کنید. خلال بادام‌ها را نیز از قابلمه خارج نمایید، خلال پسته را بشویید و با خلال بادام مخلوط کنید.
مرغ را از پلو خارج نموده و به آرامی پلو را بهم بزنید و در دیس بکشید. مرغ‌ها را اطراف دیس و روی پلو بچینید. سپس با برنج زعفرانی، برنج آلبالویی و خلال پسته و بادام روی غذا را تزیین کنید. مقداری آلبالو را که کنار گذاشته بودیم نیز روی برج زعفرانی و آلبالویی بریزید.
منبع:ستاره
پخت ناگت مرغ با پفک نمکی
دستور پخت شنیسل مرغ در فر

دستور پخت شنیسل مرغ در فر

دستور پخت پاستای بادمجان با پنیر فتا

دستور پخت پاستای بادمجان با پنیر فتا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا