طرز تهیه آش لخشک گنابادی خوشمزه و محلی

پنج‌شنبه 14 فروردین 1404 آشپزی
دستور پخت آش لخشک گنابادی

آش لخشک گنابادی یکی از آش های محلی و بسیار محبوب خراسان است. این آش به دلیل استفاده از رشته لخشک که نوعی رشته خاص و نازک است، با آش های دیگر فرق دارد.

مواد لازم برای آش لخشک گنابادی

این مواد برای ۴-۳ نفر کافیست.

  • كشك…………………………………..۱ پیمانه
  • لخشك………………………………..۱۵۰ گرم
  • اسفناج ………………………………۵۰۰ گرم
  • پیاز ساطوری……………………………۳ عدد
  • نعنا داغ و روغن………………………..به میزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه…………………به میزان لازم

طرز تهیه لخشک

برای تهیه لخشک ابتدا یك پیمانه آرد را با یك قاشق چایخوری نمك مخلوط كرده و الك كنید. سپس یك عدد تخم‌مرغ و چند قاشق آب به آرد اضافه کنید تا خمیر نرم و یكدستی به دست آید. خمیر را به مدت یك ساعت استراحت دهید و سپس به قطر ۲ میلی‌متر با وردنه پهن کنید و به اندازه دو انگشت برش دهید. این برش‌ها را در آفتاب یا حرارت فر خشك كنید.

طرز تهیه آش لخشک گنابادی

برای تهیه آش لخشک گنابادی، ابتدا اسفناج‌ها را شسته و خرد کنید. آنها را با یك پیمانه آب و کمی نمک بپزید. در ظرف دیگری پیازهای ساطوری را با روغن سرخ کنید تا طلایی شوند و سپس زردچوبه و فلفل را اضافه کنید. ۲ لیتر آب داخل قابلمه ریخته و نمك را به آن اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، ورقه‌های لخشك را خرد کرده و به آب جوش اضافه کنید و هم بزنید. بعد از حدود ۲۰ دقیقه، اسفناج‌های پخته را اضافه کرده و ۱۰ دقیقه بعد شعله را خاموش کنید. در نهایت كشك را به آش لخشک گنابادی اضافه کنید و با نعناع داغ و پیازداغ تزیین کنید.

نکات اضافی

برای بهبود طعم آش، می‌توانید از زعفران دم‌کرده به عنوان تزیین استفاده کنید.

برچسب‌ها:
دستور پخت قورماشورباسی

طرز تهیه قورماشورباسی خوشمزه و لذیذ

طرز تهیه پیتزا کالزونه ایتالیایی مرحله به مرحله

طرز تهیه پیتزا کالزونه خوشمزه و ایتالیایی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا