طرز تهیه آش شیرازی خوشمزه و خوش‌عطر

چهارشنبه 20 فروردین 1404 آشپزی
دستور پخت آش شیرازی برای افطاری

آش شیرازی یکی از آش‌های سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با استفاده از مواد تازه تهیه می‌شود. این آش به خاطر عطر و طعم خاص خود، در بسیاری از مهمانی‌ها و دورهمی‌ها سرو می‌گردد.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفندی: نیم کیلو
  • پیاز: ۲ عدد درشت
  • نه: ۳ لیوان
  • تره: ۱ کیلو
  • ترخون: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا سفید، عدس، نخود: هر کدام ۱ لیوان
  • زردچوبه: ۱ قاشق چای‌خوری
  • چوب دارچین: ۱ تکه
  • نمک، فلفل و دارچین: مقداری
  • آب‌لیمو تازه: ۲ قاشق غذاخوری
  • روغن (ترجیحا حیوانی): مقداری

طرز تهیه آش شیرازی:

پیاز را خرد کنید و تفت دهید. وقتی رنگ پیاز تغییر کرد، گوشت را به آن اضافه کنید و تفت دهید. پس از سرخ شدن پیازها و رنگ گرفتن گوشت، زردچوبه و چوب دارچین را به آن اضافه کنید. مقداری آب روی گوشت بریزید و پس از جوش آمدن آب، حرارت را پایین بیاورید تا گوشت به آرامی بپزد.

نخود، لوبیا و عدس را در قابلمه‌های جداگانه بپزید. چراکه زمان پخت هر یک از آنها با هم متفاوت است. در قابلمه دیگری برنج‌های نیم‌دانه شسته شده را همراه با تره و نیمی از ترخون خرد شده و کمی نمک در قابلمه بریزید تا با دو لیوان آب بپزند. وقتی برنج وا رفت، در قابلمه را بگذارید و صبر کنید تا رنگ سبزی تیره شود.

گوشت پخته شده را کمی بکوبید تا ریش‌ریش شود. سپس همه مواد را در یک قابلمه بزرگ با هم مخلوط کنید. پیاز داغ را آماده کنید. نیمی از آن را در آش بریزید و نیمه دیگر را برای تزیین بعدی ظرف آش کنار بگذارید.

باقی مانده ترخون را در روغن حیوانی یا روغن سرخ‌کردنی سرخ کنید و به آش اضافه کنید. آش شیرازی شما باید ۳ ساعت دیگر به پخت ادامه دهد. همانطور که در ابتدای طرز تهیه آش شیرازی گفتیم، یکی از رازهای کشدار شدن این آش مدام هم زدن آن است.

ده دقیقه بعد از پایان پخت، آبلیمو را در آش بریزید. سپس روغن حیوانی یا روغن مایع را گرم کنید. سپس آن را از روی حرارت بردارید و پودر دارچین را به روغن گرم اضافه کنید.

ریز نکاتی برای تهیه آش شیرازی: بهترین گوشت برای تهیه آش شیرازی، گوشت دنده یا گردن است. اما از سردست هم می‌توانید استفاده کنید. گوشت آش باید آنقدر بپزد که تنها با حرکت قاشق تکه تکه شود. حبوبات و برنج این آش را از شب قبل بخیسانید. گوشت را با گوشت‌کوب دستی بکوبید و از ریش ریش کردن آن با دست یا خرد کردنش با گوشت‌کوب برقی پرهیز کنید.

برچسب‌ها:
دستور پخت خورش مرغ با سس آلبالو

طرز تهیه خورش آلبالو خوشمزه و لذیذ

دستور پخت پای شفرد گیاهی

طرز تهیه پای شفرد گیاهی؛ غذایی خوشمزه و سالم

آخرین دیدگاه‌ها

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا