آش بادمجان ملایر یکی از پیشغذاهای خوشمزه و مقوی برای افطار در ماه مبارک رمضان است که ترکیبی از پروتئینهای گیاهی و حیوانی را شامل میشود. در این مطلب، به شما طرز تهیه آش بادمجان ملایر به دو روش مختلف را آموزش میدهیم که در آنها از حبوبات متفاوتی استفاده میشود.
در آشپزی ایرانی، آش به عنوان غذایی لذیذ و مغذی شناخته میشود و تنوع آن به شدت زیاد است. آش بادمجان ملایر یکی از غذاهای محلی استان همدان است که با بادمجان، حبوبات و گوشت تهیه میشود.
۱. طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش اول)
مواد لازم:
- بادمجان: 1 کیلوگرم
- گوشت دنده گوسفندی: 300 گرم
- لوبیا چیتی، قرمز و سفید: هر کدام 100 گرم
- نخود: 80 گرم
- بلغور گندم: 250 گرم
- پیاز: 2 عدد
- پیاز داغ: 6 قاشق غذاخوری
- سیر داغ و نعنا داغ: هر کدام 1 قاشق غذاخوری
- کشک: 200 گرم
- روغن: 100 گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
دستور تهیه:
- حبوبات را به مدت ۲۴ ساعت خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود.
- پیازها را خلالی خرد کرده و با کمی روغن در یک قابلمه تفت دهید تا نرم شود.
- گوشت را اضافه کرده و با پیاز تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
- کمی زردچوبه و فلفل سیاه افزوده و هم بزنید، سپس ۸ پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید، بعد از آن حبوبات خیس خورده را اضافه کنید. درب قابلمه را ببندید و حرارت را کم کنید و فرصت دهید تا گوشت و حبوبات با هم بپزند.
- یک ساعت مانده به اتمام پخت گوشت، کمی نمک به غذا اضافه کنید.
- پس از اینکه گوشت کاملا پخت، آن را از قابلمه خارج کرده، استخوان آن را جدا کنید و بکوبید.
- بلغور را از قبل به مدت ۴-۳ ساعت خیس کنید و سپس در یک قابلمه جدا با کمی آب و ۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ روی حرارت ملایم قرار دهید و یک ساعت فرصت دهید تا بپزد.
- پس از اینکه حبوبات کاملا پخت، بلغور را به آن اضافه کرده و اجازه دهید تا با هم پخته شده و لعاب دهد.
- بادمجان را پوست گرفته، حلقه حلقه کنید و برای رفع تلخی بادمجان روی آن نمک بپاشید، نیم ساعت روی صافی بگذارید تا تلخی آن گرفته شود و سپس با آب سرد بشویید.
- بادمجانها را در روغن سرخ کنید، به قابلمه اضافه کنید و فرصت دهید تا بادمجانها بپزند.
- گوشت کوبیده، نیمی از پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ را داخل آش بریزید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم کاملا جا بیفتد.
- در پایان کشک را به آش اضافه کرده، هم بزنید و از روی حرارت بردارید.
- آش را در ظرف سرو ریخته و روی آن را با پیاز داغ، نعنا داغ، سیر داغ و در صورت تمایل گردوی خرد شده تزیین کنید.
۲. طرز تهیه آش بادمجان ملایر (روش دوم)
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی: 300 گرم
- بادمجان: 400 گرم
- بلغور گندم: 2 پیمانه
- عدس: 1/2 پیمانه
- پیاز داغ: 6 قاشق غذاخوری
- نعنا داغ: 1 قاشق غذاخوری
- سیر داغ: 1 قاشق غذاخوری
- روغن، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
دستور تهیه:
برای تهیه آش بادمجان ملایر با عدس، در اواخر پخت گوشت، عدس را اضافه کنید و از کشک استفاده نکنید.
- چون زمان پخت عدس نسبت به نخود و لوبیا کمتر است، عدس را در یک ساعت پایانی پخت گوشت به آن اضافه کنید تا با هم بپزند.
- در این آش از کشک استفاده نمیشود و برای تزیین آن فقط پیاز داغ، سیر داغ و نعنا داغ به کار میرود.
ارسال دیدگاه