» آشپزی » دستور پخت آبگوشت بختیاری 

تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۲۹ - ۱۱:۲۶

دستور پخت آبگوشت بختیاری 

دستور پخت آبگوشت بختیاری 

اگرچه در آبگوشت بختیاری از گوشت قرمز استفاده می‌شود، اما ترکیب آن با آرد نخودچی، آلو، برگه هلو و برنج باعث می‌شود تا طعم لذیذ و متفاوتی نسبت به دیزی را تجربه کنید. در این مطلب طرز تهیه این آبگوشت محلی و خوشمزه شرح داده می‌شود.

 

 

مواد لازم برای تهیه آبگوشت بختیاری

به منظور تهیه این غذا برای سه نفر، به دو الی سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
لپه ۱۰۰ گرم
برنج ۱۰۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
برگه هلو ۵ الی ۶ عدد
آلو خورشتی ۶ الی ۷ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
نعناع داغ و مغز گردو برای تزیین به میزان لازم

 

چند نکته:

  • لپه را شب قبل خیس و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. با خیس کردن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ  عوض کردن آب آن، باعث می‌شود نفخ حبوبات از بین برود و مدت زمان طبخ کمتری نیز داشته باشند.
  • برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن بیفزایید.
  • به جای رب انار از لواشک انار نیز می‌توانید استفاده کنید.

 

طرز تهیه آبگوشت بختیاری

  1. لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.
  2. آب برنج را نیز دور بریزید.
  3. لپه و برنج را در یک قابلمه بریزید و هفت الی هشت لیوان آب به آن اضافه کنید.
  4. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب آن را بگذارید.
  5. پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
  6. آرد نخودچی و دو عدد تخم مرغ را نیز به گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا به صورت خمیری یک دست دربیاید.
  7. حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و خود را بگیرد. سپس کوفته‌هایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید.
  8. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید.
  9. زمانی که لپه و برنج پخته شد، میوه‌های خشک را اضافه کنید و مجددا درب قابلمه را ببندید.
  10. زمانی که میوه‌های خشک باز شدند و طعم خود را به غذا دادند، حرارت را تا جای ممکن ملایم کنید و کوفته‌ها را به آرامی اضافه کنید.
  11. درب قابلمه را باز بگذارید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد. حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه کافی است.
  12. زمانی که کوفته‌ها آماده شدند، رب انار یا لواشک انار را نیز به آبگوشت اضافه کنید.
  13. نمک و فلفل آبگوشت بختیاری را اندازه کنید و از روی حرارت بردارید.
غذا حاضر است و می‌توانید آن را سرو کنید. مقداری گردو را خرد کنید و با نعناع تفت دهید و برای تزیین آبگوشت استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید نعناع و گردو را حذف کنید، این غذا آنقدر زیبا است که بدون تزیین نیز همه را به اشتها می‌آورد.

 

آبگوشت بختیاری


منبع:ستاره


برچسب ها : , , , , ,
دسته بندی : آشپزی
ن
Bilit Arzan Bilit Kish
ارسال دیدگاه

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.