دستور پخت۳ نوع غذا با خمیر یوفکا در فر و بدون فر
فیلو، که به عنوان خمیر یوفکا نیز شناخته میشود، یک نوع خمیر بسیار نازک است که در تهیه برخی از لذیذترین غذاهای ترکی مانند بورک اسفناج و بورک گوشت و قارچ به کار میرود. این خمیر بسیار راحت و سریع در طبخ غذا استفاده میشود و به همین علت به کشورهای اروپایی و آسیایی صادر میشود تا در تهیه غذاهای متنوع به کار رود.
غذاهایی که با استفاده از خمیر یوفکا تهیه میشوند، شامل دو لایه هستند: یک لایه از خمیر یوفکا و لایه دیگری از مواد میانی که که روی خمیر قرار میگیرد. سپس این خمیر درون فر یا ماکروفر پخته میشود یا در روغن فراوان سرخ میشود. خمیر یوفکا میتواند به شکل مثلثی، مستطیلی یا گرد درآورده شود و با آن میتوان غذاهایی به اشکال مختلف درست کرد.
در این مقاله، قصد داریم سه نوع غذای متنوع با استفاده از خمیر یوفکا را با هم مرور کنیم.
۱. غذا با خمیر یوفکا مثلثی در فر
مواد لازم خمیر یوفکا مثلثی در فر
- خمیر یوفکا مستطیلی 1 بسته
- بادمجان 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- فلفل دلمه ای قرمز 1 عدد
- پنیر پیتزا 150 گرم
- زرده تخم مرغ 1 عدد
- روغن مایع 3 قاشق غذاخوری
- ماست 3 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل به میزان لازم
دستور تهیه خمیر یوفکا مثلثی در فر :
برای تهیه این غذا، ابتدا باید بادمجان را پوست کنید و به صورت حلقهای برش بزنید. سپس کمی نمک روی آن بپاشید و در مقداری روغن سرخ کنید. پس از سرخ شدن بادمجان، آن را از روغن خارج کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن آن گرفته شود.
سپس فلفل دلمهای را ریز خرد کرده و در روغن باقی مانده در تابه تفت دهید. پس از اینکه فلفل دلمهای نرم شد، رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و چند ثانیه تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس حرارت را خاموش کنید.
در مرحله بعد، باید روغن مایع و ماست را در کاسهای ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس خمیر یوفکا را روی سطح کار پهن کرده و به شکل نوارهای مستطیلی برش بزنید. سپس از مخلوط روغن و ماست روی برشها بمالید.
سپس باید ورقههای سرخ شده بادمجان را روی یک گوشه از خمیر مستطیلی قرار داده و حدود نیم سانتیمتر از لبهها را خالی بگذارید. سپس مقداری از مخلوط فلفل دلمهای و رب گوجه فرنگی را روی آن بریزید و کمی پنیر پیتزای رندهشده روی آن بپاشید. در مرحله بعد، باید گوشه دیگر خمیر را به سمت بالا تا کنید و روی مواد را با آن بپوشانید. لبههای دو لایه خمیر را روی هم قرار داده و با چنگال به هم بچسبانید.
سپس روی خمیر را با زرده تخم مرغ بپوشانید و در صورت تمایل روی آن کمی کنجد بپاشید. سینی فر را کمی چرب کرده و خمیرهای مثلثی را در آن بچینید. سینی را در فری که از قبل روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم شده قرار دهید و صبر کنید تا خمیر پخته شده و روی آن طلایی شود.
۲. غذا با خمیر یوفکا مستطیلی بدون فر
مواد لازم خمیر یوفکا مستطیلی بدون فر
- سیب زمینی بزرگ 2 عدد
- پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
- کالباس 300 گرم
- نمک و فلفل به میزان لازم
- خمیر یوفکا 1 بسته
- روغن به میزان لازم
دستور تهیه خمیر یوفکا مستطیلی بدون فر :
برای تهیه این غذا، ابتدا سیب زمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. سپس سیب زمینیها را به صورت نگینی خرد کنید و در کمی روغن سرخ کنید تا طلایی شود. به آن مقداری نمک و فلفل بزنید.
سپس سیب زمینی سرخ شده را با پیاز داغ و کالباس نگینی خرد شده مخلوط کنید. در مرحله بعد، خمیر یوفکا را روی سطح کار پهن کرده و به صورت مستطیلهای هم اندازه برش بزنید.
سپس از مخلوط سیب زمینی و کالباس روی برشهای مستطیلی قرار دهید به گونهای که لبههای خمیر را نپوشاند. سپس یک برش مستطیلی دیگر روی آن قرار دهید و با چنگال لبههای دو خمیر را به هم بچسبانید.
در مرحله بعد، خمیرها را در روغن زیاد سرخ کنید و هنگامی که به رنگ طلایی درآمدند، آنها را روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
این غذا نوعی فست فود شبیه به سمبوسه است که با سس کچاپ سرو میشود و میتواند برای عصرانه و شام گزینه مناسبی باشد.
۳. غذا با خمیر یوفکا گرد در ماکروفر
مواد لازم خمیر یوفکا گرد در ماکروفر
- تخم مرغ 1 عدد
- شیر 1/2 فنجان
- روغن مایع 1/2 فنجان
- گوشت چرخ کرده 500 گرم
- قارچ 300 گرم
- فلفل دلمه ای رنگی 2 عدد
- پنیر پیتزا 200 گرم
- پیاز داغ 3 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
- کنجد برای تزیین به میزان لازم
دستور تهیه خمیر یوفکا گرد در ماکروفر :
برای تهیه این غذا، ابتدا گوشت چرخ کرده را در کمی روغن تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. سپس فلفل دلمهای را به گوشت اضافه کرده و دو سه دقیقه با هم تفت دهید تا فلفل دلمهای نرم شود.
پیاز داغ، نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کرده و چند دقیقه با هم تفت دهید. سپس حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید مایه گوشت خنک شود.
در مرحله بعد، قارچ را با یک قاشق غذاخوری روغن روی حرارت متوسط تفت دهید تا آب آنها کاملا کشیده و نرم شوند.
زرده و سفیده تخم مرغ را از هم جدا کنید و سفیده را با روغن و شیر در ظرفی ریخته و هم بزنید تا یکدست شوند. زرده را در ظرف جداگانهای بریزید و کنار بگذارید.
سپس خمیر یوفکا را روی سطح کار پهن کنید و از مخلوط شیر و سفیده تخم مرغ روی آن بمالید. مایه گوشتی که قبلا آماده کردید را روی خمیر پهن کنید. قارچها را روی مایه گوشت بریزید و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید.
در مرحله بعد، خمیر را رول کنید و زرده تخم مرغ را با یک برس روی آن بمالید. سپس با یک چاقوی تیز، خمیر را به رولهای هم اندازه برش بزنید.
ظرف مورد نظر را چرب کنید، رولها را در آن بچینید و روی رولها کمی کنجد بپاشید. سپس ظرف را روی سه پایه ماکروویو قرار دهید، حرارت را روی ۲۲۰ درجه سانتیگراد و زمان را روی ۳۰-۲۰ دقیقه تنظیم کنید.
نکته: در صورت استفاده از فر، ظرف را به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه در فر گرم شده روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا روی رولتها طلایی شوند.
ارسال دیدگاه