نحوه تهیه دسر سوفله شکلاتی

سه‌شنبه 22 فروردین 1402 گوناگون
دسر سوفله شکلاتی

دسر سوفله شکلاتی

سوفله (souffle)، در لغت به معنی پف کردن است. این موضوع در شکل ظاهری این دسر هم مشخص است. پایه اصلی سوفله، تخم مرغ است که از طریق هم زدن سفیده آن به صورت پف کرده در می‌آید. سوفله شکلاتی، دسری شکلاتی خوشمزه و پرطرفدار است که باید داغ سرو شود سوفله شکلاتی یکی از دسرهای خوشمزه ای است که به راحتی می توانید برای کسانی که دوست شان دارید درست کنید.

مواد مورد نیاز دسر سوفله شکلاتی

  • ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ گرم) کره
  • ۱۷۰ گرم شکلات تلخ
  • ۲ قاشق غذاخوری قهوه دم شده
  • ۲ قاشق غذاخوری عصاره وانیل
  • ۵ عدد تخم مرغ بزرگ
  • ۱ قاشق چای خوری نمک
  • ۷ قاشق غذاخوری شکر به اضافه مقدار اضافی برای قالب رمکین
مواد مورد نیاز دسر سوفله شکلاتی

مواد مورد نیاز دسر سوفله شکلاتی

آموزش پخت دسر سوفله شکلاتی

شکلات را خرد کرده و داخل ظرف بزرگی بریزید. سپس ۱ قاشق غذاخوری کره و ۲ قاشق غذاخوری قهوه دم شده را به آن اضافه کنید.

به علت این که قرار است مقداری شکر دوباره به سوفله اضافه کنید باید از شکلات تلخ ۷۰ درصد استفاده کنید.

داخل قابلمه کوچکی به اندازه ۲٫۵ سانتیمتر آب بریزید و اجازه دهید بجوشد. سپس ظرف شیشه ای را روی آن قرار دهید به طوری که ته ظرف شیشه ای به آب داخل قابلمه برخورد نکند. شکلات را هم بزنید تا آب شده و با مواد دیگر کاملا ترکیب شود.

می توانید شکلات را داخل مایکروفر با حرارت پایین هم آب کنید. به مدت ۲۰ الی ۳۰ ثانیه به شکلات ها حرارت بدهید و هم بزنید تا کاملا ذوب شود.

عصاره وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شود. سپس شکلات را از روی حرارت بردارید و زرده های تخم مرغ را اضافه کنید. بعد از این که مواد کاملا با هم ترکیب شدند دوباره ظرف را روی حرارت بسیار کم قرار دهید تا گرم بماند.

داخل ظرف جداگانه ای ۵ عدد سفیده تخم مرغ و نمک را با همزن دستی یا برقی هم بزنید تا مواد سفید و پف کند.

بعد از این که سفیده تخم مرغ کاملا پف کرد ۷ قاشق غذاخوری شکر را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا شکر کاملا حل شود.

با استفاده از یک قاشق چوبی یک سوم سفیده تخم مرغ پف کرده را داخل مواد شکلاتی بریزید و هم بزنید تا زمانی که رنگ مواد شکلاتی روشن شود.

با این کار کمی هوا وارد مواد می شود و بقیه سفیده های تخم مرغ را راحت تر می توان به آن اضافه کرد.

سپس باقیمانده سفیده های تخم مرغ را اضافه کرده و فولد کنید. اگر مواد را زیاد هم بزنید هنگام پخت پف نمی کند. پس فقط تا اندازه ای هم بزنید که سفیده ها از مواد شکلاتی جدا نماند.

فر را روی ۴۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. البته قرار نیست سوفله ها را در این درجه حرارت بپزیم.

داخل قالب ها را با کره چرب کنید. سپس ۱ یا ۲ قاشق چای خوری شکر را داخل قالب بریزید و بچرخانید تا کاملا داخل قالب از شکر پوشانده شود و باقیمانده شکر را بیرون بریزید.

مواد را داخل قالب ها بریزید. قالب ها را زیاد پر نکنید تا جا برای پف کردن هنگام پخت داشته باشد.

لبه های قالب را تمیز کنید زیرا ممکن است باعث شود سوفله ها یکدست پخته نشوند.

دمای فر را روی ۴۰۰ درجه کم کنید و قالب ها را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید به مدت ۱۴ دقیقه قالب ها داخل فر بمانند.

به محض این که سوفله ها از فر بیرون بیاید پف آن ها می خوابد پس بهتر است بلافاصله آن را میل کنید.

می توانید روی سوفله ها را با پودر شکر و شکلات تزئین کنید.

ظرف مناسب برای درست کردن سوفله شکلاتی

ظرف مناسب برای درست کردن سوفله شکلاتی

ظرف مناسب برای درست کردن سوفله شکلاتی

سوفله حتما باید در ظرف سرامیکی یا پیرکس پخت بشه و به هیچ وجه از جنس دیگه نمیشه استفاده کرد! بهترین وسیله برای پخت این دسر، ظرف‌های سرامیکی تک نفره است که بهش رمکین (ramekin) میگن و سایز های مختلفی دارن.
اگه رمکین ندارین، میتونید سوفله شکلاتی رو داخل فنجون های سرامیکی یا پیرکس آماده کنید.

میزان دقیق پخت سوفله شکلاتی

در مورد میزان پخت سوفله به ویژه سوفله شکلاتی، اختلاف زیادی وجود داره! بعضی ها معتقدن داخل سوفله کاملا باید شل باشه و بعضی ها اعتقاد دارن باید مثل کیک خیلی مرطوب باشه این مورد رو میتونید با توجه به سلیقه خودتون و زمانی که در پخت به سوفله میدین تعیین کنید در هر صورت به هیچ وجه در طول مدت پخت در فر رو باز نکنید.

میزان دقیق پخت سوفله شکلاتی

میزان دقیق پخت سوفله شکلاتی

چند نکته تکمیلی سوفله شکلاتی

1- سی دقیقه پیش از درست کردن سوفله تخم مرغ‌ها را از یخچال خارج کنید و اجازه بدهید تا با محیط هم دما شوند. سپس می‌توانید سفیده و زرده آن‌ها را از هم جدا کنید.
۲- همان اول کار فر را روشن کرده و دمای آن را روی ۱۷۵ درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا حسابی گرم و آماده شود.
۳- اگر گفتید چرا به سفیده تخم مرغ نمک اضافه می‌کنیم؟ احسنت! برای اینکه بهتر پف کند؛ و باید دقت کنید که مایه شکلاتی و زرده در هنگام اضافه شدن به سفیده گرم نباشد. صبر کنید تا کمی خنک شود سپس آن را اضافه کنید. چون گرمای مایه سوفله مانع از پف کردن آن می‌شود.
۴- سفیده تخم مرغ را زیاد هم نزنید. آن را در حدی بزنید که از ظرف خارج نشود.
۵- برای جلوگیری از خوابیدن پف سفیده در هنگام اضافه کردن زرده آن را آرام آرام و به حالت دورانی و از زیر به رو با یکدیگر مخلوط کنید.
۶- اگر می‌خواهید یک سوفله پف کرده داشته باشید به هیچ وجه تا پایان پخت در فر را باز نکنید.
۷- اگر هم سوفله پف کرده دوست ندارید! می‌توانید در وسط مایه سوفله یک چاقوی تیز فرو کنید. یا اینکه مورد ۶ را رعایت نکنید!

مشهورترین علما و دانشمندان اسلامی

آشنایی با مشهورترین علما و دانشمندان اسلامی

کشور ونزوئلا

کشور ونزوئلا/همه چیز درباره  کشور ونزوئلا

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا