حلیم خانگی یک غذای سنتی و محبوب ایرانی است که خصوصاً در ماه رمضان طرفداران زیادی دارد. این غذا به عنوان یک وعده مغذی و خوشمزه در صبحانه و افطار سرو میشود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آن را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم جهت تهیه حلیم خانگی:
- ۴۰۰ گرم گندم خورد شده یا گندم معمولی
- ۴۰۰ گرم گوشت سردست (بعضی بوقلمون هم استفاده میکنند)
- ۱ عدد پیاز
- نیم قاشق چای خوری زردچوبه
- ۱ قاشق چای خوری نمک
- روغن یا کره به مقدار نیاز
- ۱٫۵ لیتر آب سرد تقریبا
- شکر، دارچین و روغن به اندازه دلخواه
طرز تهیه حلیم خانگی:
برای تهیه حلیم خانگی، اول گندم را پنج تا شش ساعت در آب خیس کنید تا خوب آب جذب کند. سپس گوشت را همراه با ۲ لیوان آب داخل قابلمه کوچکتر قرار دهید و پیاز را به چهار قسمت تقسیم کرده و به گوشت اضافه کنید. بعد از آن زردچوبه را بیفزایید و شعله را روی درجه متوسط قرار دهید تا گوشت خوب پخته شود.
گندم را با یک لیتر آب در قابلمه دوم بریزید و روی حرارت ملایم بپزید تا نرم و له شود. مراقب باشید ته قابلمه نگیرد و هر از چند دقیقه آن را هم بزنید. وقتی گوشت پخته شد، آن را ریز کرده و به مخلوط گندم اضافه کنید.
نکته مهم جهت تهیه حلیم خانگی:
از گندم پوست کنده استفاده کنید و در صورت استفاده از گندم پوست دار، مقدار بیشتری نیاز دارید. حلیم را با دارچین و کره داغ سرو کنید و با نان سنگک نوش جان کنید.
ارسال دیدگاه