دستورپخت بریانی هندی

شنبه 15 دی 1397 آشپزی
دستورپخت“بریانی هندی”
مواد لازم برای مایه بریانی:۱/۵ کیلوگرم گوشت مرغ پوست کنده شده، بدون استخوان، که به قطعات کوچک و ضخیم خرد شده باشد
سیب زمینی حبه قندی خرد شده ۴ عدد کوچک
پیاز خرد شده ۲ عدددرشت
سیرخرد شده ۲ بوته
ماست کم چرب ۲ قاشق غذاخوری
ریشه زنجبیل تازه خرد شده ۱ قاشق سوپخوری
نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه
نیم قاشق چایخوری زردچوبه
زیره ۱ قاشق چایخوری
گوجه فرنگی پوست جدا شده و خرد شده ۲ عدد متوسط
یک چوب دارچین به اندازه ۲ اینچ
هل پودرشده نیم قاشق سوپخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
روغن نباتی یا کره آب شده ۴ قاشق سوپخوری

برای طبخ برنج:

برنج باسماتی ۵۰۰ گرم
زعفران کمی پودرشده
روغن نباتی دو نیم قاشق سوپخوری
پیاز خرد شده ۱ عدد بزرگ
سس مرغ (منظور مایعی است که بعد از آب پز کردن مرغ به دست می‌آید) ۴ فنجان
هل به اندازه دو غلاف
چوب دارچین به اندازه یک اینچ
زنجبیل نیم قاشق چایخوری
نمک یک و نیم قاشق چایخوری

طرز تهیه بریانی هندی

ابتدا برنج را تمیز کنید و خوب بشویید و با کمی نمک برای ۱ تا ۲ ساعت خیس کنید.

در یک قابلمه یا تابه با دیواره‌های بزرگ ۲ قاشق روغن نباتی یا کره بریزید تا داغ شود سپس سیب زمینی‌ها را سرخ کنید. بعد آن‌ها را در بیاورید و برای تفت دادن پیاز، سیر و زنجفیل ۲ قاشق دیگر داخل تابه روغن بریزد تا پیاز‌ها نرم و طلایی شوند. در حین تقت فلفل، زیره، نمک، زردچوبه و گوجه‌ها را هم اضافه کنید و تا ۵ دقیقه همه این مواد را با هم تفت دهید. سپس نعناع، هل، ماست و دارچین را هم به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید. حرارت را کم کنید و در ظرف را ببندید تا گوجه‌ها پخته شوند. در هنگام پختن گاهی هم به مواد سر بزنید تا آب آن کاملا خشک نشود؛ و اگر آب آن بخار شد کمی آب جوش داخل آن آضافه کنید تا مواد ته نگیرند و به ته ظرف نچسبند.

بعداز پخته شدن گوجه‌ها و غلیظ شدن مواد، مرغ ها‌ی خرد شده را داخل قابلمه بریزید و خوب هم بزنید تا مخلوط پخته شده زیر روی مرغ را بپوشاند. در ظرف را ببندید و حرارت را روی کمترین درجه قرار دهید تا مرغ در کنار بقیه مواد بپزد. بعد از ۵۰ تا ۴۰ دقیقه که مرغ پخت و کاملا گوشتش ترد شد اگر آبی داخل ظرف ماند باید با برداشتن در ظرف اجازه دهید آب اضافی بخار شود و مواد بی آب باشند.

در مرحله بعد برنج شسته شده را آبکش کنید و بگذارید تا آبش کلا از صافی رد شود.

پیاز‌ها را سرخ کنید تا طلایی شود. سپس پیاز سرخ شده را با برنج آبکش شده، مقداری زعفران، دارچین و هل مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا برنج با این مواد مخلوط شود.

سس مرغ یا همان آب مرغ را خوب داغ کنید و روی برنج بریزید. همچنین مخلوط آماده شده با مرغ را هم به همراه سیب زمینی‌های سرخ شده به آرامی با برنج مخلوط کنید. برنج مخلوط شده را روی حرارت کم قرار دهید تا به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه دم بکشد؛ و بعد نوش جان کنید.
منبع:پارسینه

دستور پخت پاستا گوجه، زیتون و اسفناج 

نحوه پخت پاستا گوجه، زیتون و اسفناج 

نحوه پخت تارت کشک بادمجان مجلسی

نحوه پخت تارت کشک بادمجان مجلسی

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا