جیمز مارتین (James Martin) سرآشپز و شخصیت تلویزیونی معروف بریتانیایی است. او درباره نکاتی که یک زن خانهدار باید بداند صحبت میکند. با ما با دانستنی های آشپزی با «جیمز مارتین» همراه باشید.
گرام ماسالا
گرام ماسالا (garam masala) ترکیبی از چند ادویه پودر شده رایج در آشپزی هند، پاکستان و جنوب آسیا میباشد. این ادویه به تنهایی و یا همراه با سایر چاشنیها مورد استفاده قرار میگیرد. واژه «garam» در طب سنتی هند به معنی «گرم کردن بدن» است و این چاشنیها به جهت اینکه دمای بدن را بالا میبرند، garam نام گرفتهاند.
چاشنیهای این ادویه برشته و پودر شده بوده و شامل دانههای فلفل سیاه و سفید، میخک، دارچین، پوست جوز هندی، هل سیاه و سبز، برگ بو و زیره میباشند.
تفت دادن
تفت دادن به معنای پخت سریع غذا با مقدار روغن کم و روی حرارت نسبتا زیاد است. ریشه این اصطلاح کلمه فرانسوی «Sauter» میباشد که به معنی پریدن است. تفت دادن برای برشته کردن غذا به ویژه سبزیجات بسیار مناسب است. ظروف نچسب، آلومینیوم روکش دار و استیل برای تفت دادن غذا بسیار خوب هستند.
قبل از اضافه کردن خوراکیها به تابه چند دقیقه تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید تا غذا به طور یکنواخت بپزد. اگر حرارت کم باشد، غذا به جای تفت داده شدن، بخارپز میشود. بهتر است هنگام تفت دادن تابه را بیش از حد پر نکنید و تنها یک لایه از مواد را تفت دهید. هم زدن مرتب مواد را حین تفت دادن فراموش نکنید. البته این در مورد سبزیجات سفت از جمله سیب زمینی و گوشت صدق نمیکند.
نکاتی درباره پخت پاستا
برای پخت پاستا از ظرف بزرگی استفاده کنید. نمک به آب داخل ظرف بیفزایید (برای 5 الی 6 لیتر آب جوش، یک الی دو قاشق سوپخوری نمک کافی است). پاستا را زود به آب اضافه نکنید. در صورتی که پاستا به آبی که به اندازه کافی داغ نشده است اضافه شود، چسبنده میشود. هنگام پخت هم زدن پاستا ضروری است.
شاورما
شاورما آمادهسازی گوشت به روش شرقی است، که در آن گوشت گوساله، گوسفند، مرغ، بوقلمون و یا ترکیبی از آنها به یک سیخ بلند و ضخیم کشیده میشود و ممکن است به مدت یک روز گریل شود. برای مصرف نیز مقداری از آن برش داده شده و در بشقاب به همراه سبزیجات و یا در نان ساندویچی سرو میشود. این غذای عربی معمولا با تبوله، فتوش، نان پیتا، گوجهفرنگی و خیار خورده میشود و روی آن ارده، حموس و ترشی میریزند. این غذا شبیه به کباب ترکی میباشد.
استاک سبزیجات
استاکها در آشپزی مهم هستند. به جرأت میتوان گفت که در برخی غذاها یک استاک خوب و خوشمزه پنجاه درصد طعم و کیفیت غذاست. استاک مایعی طعمدار است که پایه اصلی غذاهای بیشماری چون سوپها و سسها را تشکیل میدهد. برای تهیه استاک سبزیجات کافی است یک عدد پیاز، دو عدد هویج، سه عدد ساقه کرفس، چند برگ آویشن و جعفری تازه، یک عدد برگ بو، دانههای فلفل سیاه، نمک، چند حبه سیر، مقداری قارچ و … را به همراه مقداری آب در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید. پس از به جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید تا سبزیجات به آرامی بپزند. سپس آن را از صافی عبور دهید. این استاک را میتوانید حدود یک هفته در یخچال در ظرف در دار و حدود 3 ماه در فریزر نگهداری کنید.
ارسال دیدگاه