طرز تهیه خورش هویج تبریزی خوشمزه

چهارشنبه، ۱۱ تیر ۱۳۹۹ آشپزی

خورش هویج یکی از انواع خورش های ایرانی است که اصالتا متعلق به شهر تبریز است و با نام های خورش هویج ترکی و خورش هویج تبریزی هم شناخته می شود. به کسانی که دنبال طعم های خاص هستند خورش هویج را توصیه می کنیم.جالب است بدانید خورشت هویج در تبریز در اکثر مواقع با زردک تهیه می شود.

خورش هویج به صورت متداول با گوشت خورشتی طبخ می شود ولی می توان آنرا با گوشت های سفید مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهیه کرد. ضمن اینکه این خورش را می توانید بدون گوشت و به صورت کاملا گیاهی نیز تهیه کرد

مواد لازم برای ۴ نفر

مواد لازم برای تهیه خورش هویج

  • گوشت گوسفند ۴۰۰گرم  یا گوشت مرغ ۶۰۰گرم
  • آلو خورشتی ۱۰۰ گرم
  • هویج  ۴۰۰ گرم
  • روغن مایع به  اندازه لازم
  • زعفران دم کرده به اندازه کافی
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
  • پیاز ۱ عدد

 

خورش هویج تبریزی

طرز تهیه خورش هویج

برای تهیه خورش هویج  ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و  یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.  پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت داد در همین حین گوشت خورشتی خرد شده را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت  بپزد.

در مرحله بعدی باید هویج ها را آماده کنید. برای این منظور ها هویج ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید. ( کمی باریک تر از سیب زمینی سرخ کرده )

یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا سرخ شود

در ادامه آلو های خورشتی را بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.

۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد سپس به همراه برنج سرو کنید.

برای تزیین خورش هویج می توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. برای این منظور مقداری زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند سپس در زمان سرو ،روی خورش بریزید

نوش جان

 

روشهای مختلف خشک کردن موز

حلوای بحرینی حلوای خوشمزه با دستور پخت راحت

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا