خورش هویج یکی از لذیذترین خورش های ایرانی است که به خصوص در شهر تبریز محبوبیت دارد. این خورش با طعم خاص خود، طعمی مطبوع و دلپذیر را به سفره های شما می آورد.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- گوشت گوسفند ۴۰۰ گرم یا گوشت مرغ ۶۰۰ گرم
- آلو خورشتی ۱۰۰ گرم
- هویج ۴۰۰ گرم
- روغن مایع به اندازه لازم
- زعفران دم کرده به اندازه کافی
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
- پیاز ۱ عدد
طرز تهیه خورش هویج
برای تهیه خورش هویج، ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید. پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کرده و تفت دهید. سپس مقداری زردچوبه اضافه کنید و تفت داد. در همین حین، گوشت خورشتی خرد شده را به مخلوط پیاز و زردچوبه اضافه کنید. تفت دادن مواد را ادامه دهید تا زمانی که گوشت سرخ شود و تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تغییر رنگ داد، چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید گوشت بپزد.
در مرحله بعدی باید هویج ها را آماده کنید. هویج ها را پس از شستشو پوست بگیرید و به شکل خلالی خیلی نازک به صورت یکدست و یک اندازه خرد کنید. سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید. هویج های خلالی را داخل روغن تفت دهید تا سرخ شود. در ادامه آلو های خورشتی را بشویید و پس از اینکه گوشت تقریبا پخت، هویج و آلو خورشتی را به قابلمه خورش اضافه کنید. در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید و اجازه دهید خورش با حرارت ملایم جا بیفتد.
۳۰ دقیقه مانده به پایان پخت خورش، زعفران دم کرده را اضافه کنید. طعم خورش را بچشید و در صورت تمایل مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه کنید. در پایان اجازه دهید آب خورش کم شود و روغن بیندازد و سپس به همراه برنج سرو کنید.
برای تزیین خورش هویج، می توانید از خلال پسته و زرشک استفاده کنید. مقدار کمی زرشک و خلال پسته را در مقدار کمی روغن مایع تفت دهید تا کمی سرخ شوند و سپس در زمان سرو، روی خورش بریزید.
نوش جان!
ارسال دیدگاه