خورش ماست
مواد لازم برای خورش ماست اصفهانی:
- ماست چکیده بی نمک 2/5 کیلوگرم
- گوشت گردن بدون استخوان 250 گرم با استخوان 350 گرم
- پیاز 1 عدد
- شکر 1 پیمانه سر خالی
- آب 2 تا 3 پیمانه
- نمک و زرد چوبه به مقدار لازم
- گلاب و زعفران دم کرده به مقدار لازم
- خلال بادام،خلال پسته برای تزئین
خورشت ماست
طرز تهیه خورش ماست اصفهانی
ابتدا گوشت را با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و مقدار کمی فلفل و آب روی حرارت قرار دهید تا با حرارت ملایم کاملا بپزد. زمانی گوشت پخت، حدود نیم ساعت قبل از اینکه از روی حرارت بردارید مقداری نمک به آن اضافه کنید تا مزه دار شود. سپس گوشت پخته شده را از استخوان جدا کنید و در یک ظرف مسی با گوشت کوب خوب آن را بکوبید تا کش دار شود.این مرحله مهم ترین مرحله پخت خورش ماست است و باید به خوبی این کارانجام دهید. در این مرحله باید آنقدر گوشت را بکوبید تا رنگش مایل به سفید و کش دار شود. اگر این کار را به خوبی انجام دهید خورش ماست شما کشدار و منسجم می شود.
اکنون یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ماست چکیده را به همراه شکر داخل قابلمه بریزیدو خوب هم بزنید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا ماست حباب کند و نزدیک به جوشیدن باشد.پس از اینکه ماست به جوش آمد گوشت کوبیده شده را به قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مواد یکدست شوند. پس از اینکه گوشت کوبیده شده به دیگر مواد به خوبی مخلوط شد، گردو را به همراه خلال بادام، زعفران دم کرده، گلاب و کمی نمک اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا خورش جا بیفتد.
خورش ماست شما حاضر شده است آن را پس از سرد شدن و قرار دادن در یخچال در ظرف مورد نظر بکشید و با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین کنید.خورسش ماست را به عنوان دسر هم است
• این خورش سرد سرو می شود.
نکاتی مهم برای تهیه خورش ماست :
• بهتر است خورش را 24 ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در ظرف دردار داخل یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.
• از ظرف با جنس روی برای کوبیدن گوشت استفاده نکنید و گرنه رنگ غذا تیره و بد رنگ می شود.
• برای تهیه خورش ماست اصیل اصفهانی از گوشت گردن گوسفند استفاده می شود.
• می توانید از خلال ها داخل خورش ماست تان هم استفاده کنید.ومیتوانید بجای گوشت از مرغ هم استفاده کنید.
ارسال دیدگاه