خورش ماست اصفهانی خوشمزه +طرز تهیه

یکشنبه، ۱۶ شهریور ۱۳۹۹ آشپزی

خورش ماست

خورش ماست معمولاً با گوشت گردن گوسفند تهیه می ‌شود اما بعضی از گوشت مرغ استفاده می کنند. همچنین برخی آن را با سبک هندی تهیه می کنند و از نمک و فلفل استفاده می کنند نه از شکر و گلاب.

خورش ماست جزء یکی از غداهای اصیل اصفهانی  است. این غذا از ماست چکیده، گوشت گردن گوسفند، زعفران  دم کرده ، شکر و زرده تخم مرغ تهیه می ‌شود و در آن مقداری زرشک و خلال بادام یا  مغز گردو و گاه گلاب می ریزند. این خورش به صورت خنک سرو می ‌شود. این غذای حلیم‌ مانند و کشسان، امروزه به عنوان دسر مصرف می ‌شود.

مواد لازم برای خورش ماست اصفهانی:

  1. ماست چکیده بی نمک                      ۲/۵ کیلوگرم
  2. گوشت گردن بدون استخوان        ۲۵۰ گرم با استخوان ۳۵۰ گرم
  3. پیاز                                               ۱ عدد
  4. شکر                                             ۱ پیمانه سر خالی
  5. آب                                               ۲ تا ۳ پیمانه
  6. نمک و زرد چوبه                            به مقدار لازم
  7. گلاب و زعفران دم کرده                  به مقدار لازم
  8. خلال بادام،خلال پسته                  برای تزئین

خورشت ماست

طرز تهیه خورش ماست اصفهانی

ابتدا گوشت را با یک عدد پیاز و کمی زردچوبه و مقدار کمی فلفل و آب روی حرارت قرار دهید تا با حرارت ملایم کاملا بپزد. زمانی گوشت پخت، حدود نیم ساعت قبل از اینکه از روی حرارت بردارید مقداری نمک به آن اضافه کنید تا مزه دار شود. سپس گوشت پخته شده را از استخوان جدا کنید و در یک ظرف مسی با گوشت کوب خوب آن را بکوبید  تا کش دار شود.این مرحله مهم ترین مرحله پخت خورش ماست است و باید به خوبی این کارانجام دهید. در این مرحله باید آنقدر گوشت را بکوبید تا رنگش مایل به سفید و کش دار شود. اگر این کار را به خوبی انجام دهید خورش ماست شما کشدار و منسجم می شود.

 

اکنون یک قابلمه مناسب انتخاب کنید و ماست چکیده را به همراه شکر داخل قابلمه بریزیدو خوب هم بزنید سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا ماست حباب کند و نزدیک به جوشیدن باشد.پس از اینکه ماست به جوش آمد گوشت کوبیده شده را به قابلمه اضافه کنید و به خوبی هم بزنید تا مواد یکدست شوند. پس از اینکه گوشت کوبیده شده به دیگر مواد به خوبی مخلوط شد، گردو را به همراه خلال بادام، زعفران دم کرده، گلاب و کمی نمک اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا خورش جا بیفتد.

خورش ماست شما حاضر شده است آن را پس از سرد شدن و قرار دادن در یخچال در ظرف مورد نظر بکشید و با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین کنید.خورسش ماست را به عنوان دسر هم است

 این خورش سرد سرو می شود.

بیشتز بخوانید :طرز تهیه آش سبزی  شیرازی

 

نکاتی مهم برای تهیه خورش ماست :

 بهتر است خورش را ۲۴ ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در ظرف دردار داخل یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.

 از ظرف با جنس روی برای کوبیدن  گوشت استفاده نکنید و گرنه رنگ غذا تیره و بد رنگ می شود.

 برای تهیه خورش ماست اصیل اصفهانی از گوشت گردن گوسفند استفاده می شود.

 می توانید از خلال ها داخل خورش ماست تان هم استفاده کنید.ومیتوانید بجای گوشت از مرغ هم استفاده کنید.

نوش جان😊

آب انگور,خواص اب انگورطرز تهیه ماهی قزل آلا,سوخاري كردن ماهي قزل الامعرفی غذا با گوشت خورشتی, انواع غذا با گوشت خورشتینکاتی برای پخت نان سبزیجات, درست کردن نان سبزیجات
طرز تهیه ی پنیر ماسکارپونه, درست کردن پنیر ماسکارپونه

طرز تهیه پیتزا سیب زمینی,پیتزا تابه ای با سیب زمینیفواید خرما,خاصیت خرما

پخت پیتزا قارچ و گوشت, طرز پخت پیتزا قارچ و گوشت

قهوه یزدی یا قهوه عزاداری به روش اصیل+ طرز تهیه

پیاز داغ چیپسی یا مجلسی +طرز تهیه

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا