طرز تهیه خورش شامی ترش خوشمزه و اصیل

شنبه 14 تیر 1404 آشپزی
شامی ترش

خورش شامی ترش یکی از غذاهای محبوب و سنتی گیلانی است که طعمی بی‌نظیر و خاص دارد. این خورش به راحتی تهیه می‌شود و می‌توانید آن را هم با رب گوجه فرنگی و هم با رب انار درست کنید. در اینجا طرز تهیه این خورش را به شما آموزش می‌دهیم.

مواد لازم برای ۶ نفر:

  • گوشت چرخ کرده مخلوط: ۴۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • رب انار ترش: ۱ قاشق مرباخوری
  • زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق مرباخوری
  • پیازه رنده شده: ۱ عدد بزرگ
  • سیب زمینی: ۱ عدد کوچک
  • آب غوره یا آب نارنج: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • آب جوش: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • گلپر: ½ قاشق چایخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۵ قاش غذاخوری
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • سیر: ۱ حبه رنده شده
  • جعفری ساطوری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
  • اگر سبزی چوچاق یا سبزی انار بیجه دارید: ۱ قاشق غذاخوری
  • آرد برنج: ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه:

برای تهیه خورش شامی ترش، ابتدا سس را آماده کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ آن باز شود. سپس رب انار، آب غوره یا آب نارنج و دو لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید و بگذارید تا سس غلیظ شود.

در یک کاسه پیاز رنده شده را بگذارید و آب آن را خوب بگیرید. سپس سیب‌زمینی ریز رنده شده، سیر، تخم‌مرغ، گوشت، زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه، آرد برنج، گلپر و جعفری را اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. شامی‌ها را به اندازه نارنگی گرد کنید و در تابه سرخ کنید. بعد از سرخ شدن آن‌ها را در سس بیندازید و بگذارید کمی بپزند. خورش شامی ترش را می‌توانید با نان یا برنج و سیب‌زمینی سرخ کرده سرو کنید.

Capture 3

طرز تهیه نان در هواپز خوشمزه و ساده

shamy gilany

طرز تهیه شامی گیلانی خوشمزه و مقوی برای تمامی خانواده

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا