خورش شامی ترش یکی از غذاهای محبوب و سنتی گیلانی است که طعمی بینظیر و خاص دارد. این خورش به راحتی تهیه میشود و میتوانید آن را هم با رب گوجه فرنگی و هم با رب انار درست کنید. در اینجا طرز تهیه این خورش را به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم برای ۶ نفر:
- گوشت چرخ کرده مخلوط: ۴۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۱ عدد
- رب انار ترش: ۱ قاشق مرباخوری
- زعفران دم کرده غلیظ: ۱ قاشق مرباخوری
- پیازه رنده شده: ۱ عدد بزرگ
- سیب زمینی: ۱ عدد کوچک
- آب غوره یا آب نارنج: ½ لیوان فرانسوی دستهدار
- آب جوش: ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
- گلپر: ½ قاشق چایخوری
- رب گوجه فرنگی: ۵ قاش غذاخوری
- نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
- سیر: ۱ حبه رنده شده
- جعفری ساطوری خرد شده: ۱ قاشق غذاخوری
- اگر سبزی چوچاق یا سبزی انار بیجه دارید: ۱ قاشق غذاخوری
- آرد برنج: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه:
برای تهیه خورش شامی ترش، ابتدا سس را آماده کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ آن باز شود. سپس رب انار، آب غوره یا آب نارنج و دو لیوان آب جوش را به آن اضافه کنید و بگذارید تا سس غلیظ شود.
در یک کاسه پیاز رنده شده را بگذارید و آب آن را خوب بگیرید. سپس سیبزمینی ریز رنده شده، سیر، تخممرغ، گوشت، زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه، آرد برنج، گلپر و جعفری را اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید. شامیها را به اندازه نارنگی گرد کنید و در تابه سرخ کنید. بعد از سرخ شدن آنها را در سس بیندازید و بگذارید کمی بپزند. خورش شامی ترش را میتوانید با نان یا برنج و سیبزمینی سرخ کرده سرو کنید.
ارسال دیدگاه