خورش خلال بادام یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه کرمانشاه است .و یکی از بی نظیرترین خورش های ایرانی است. و با گوشت گوسفند ،خلال بادام ،روغن محلی ،زرشک سیاه ،چوب دارچین و گلاب تهیه می شود
مواد لازم
■ گوشت گوسفند خرد شده 600 گرم
■ زرد چوبه ،فلفل و نمک به میزان لازم
■ خلال بادام 250 گرم
■ زرشک سیاه 1/2 لیوان
■ چوب دارچین یک تکه
■ پیاز متوسط 1 عدد
■ رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذا خوری
■ زعفران به میزان لازم
■ لیمو عمانی 6 عدد
■ روغن به میزان لازم
طرز تهیه خورش خلال بادام:
1:شب قبل خلال بادام را با گلاب خیس کنید .
2:زرشک سیاه را در آب خیسانده و چند بار آب آن را عوض کنید تا رنگ تیره آن برود.
3:لیمو عمانی ها را سوراخ کرده یا از وسط نصف کنید و هسته آن را خارج کرده در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا تلخی آن گرفته شود .
4:گوشت را خرد کرده و چند با با آب گرم بشورید تا خورش شما خوش رنگ شود سپس در صافی ریخته تا آب اضافی آن خارج شود.
5:در یک قابلمه پیاز را نگینی خرد شده را ریخته و با روغن تفت دهید تا سبک شود سپس زرد چوبه و فلفل و گوشت را اضافه کرده و خوب تفت دهیدتا بوی خامی گوشت گرفته شود.سپس آب جوش روی آن ریخته در قابلمه را بگذارید تا گوشت بپزد .
6:وقتی گوشت نیم پز شد خلال بادام ، لیمو عمانی ،رب گوجه فرنگی سرخ شده و چوب دارچین را به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید خورش بپزد.
7:گوشت خورش را چک کنید اگر کامل پخته شده بود. نمک به خورش اضافه کنید و 10 دقیقه آخر زرشک سیاه را به خورش اضافه کنید اگر زرشک زیاد در خورش بجوشد رنگ خورش تیره میشود .
8 : چند دقیقه قبل از سرو خورش زعفران و مقداری گلاب اگر دوست داشتید به خورش اضافه کنید.
طعم این خورش با برنج زعفرانی بی نظیر است.
نوش جان
ارسال دیدگاه