خورش به آلو یزدی

استان یزد یکی از استان‌های مرکزی ایران است. استانی با آب‌وهوای گرم و خشک که هر ساله گردشگران زیادی را از نقاط دنیا به سمت خود جذب کرد یزد دارای جاذبه‌های طبیعی و آثار تاریخی بسیاری است. اما در کنار همه این‌ها، غذاهای سنتی این شهر هم طرفداران خاص خودش را دارد.

بسیاری از گردشگران خارجی مایلند طعم این غذاها را امتحان کنند. از قضا در اکثر موارد واقعاٌ به مذاق آن‌ها خوش می‌آید.

یکی از این غذاهای فوق‌العاده خوشمزه «خورشت به آلو» می‌باشد. این غذای اصیل یزدی، با ترکیبی از میوه‌های آلو و به طعمی ‌ترش و شیرین و به عبارتی ملس پیدا می‌کند. همین عطر و طعم باعث محبوبیت آن در میان مردم شده است.یزدی‌ها بیشتر در فصل پاییز این غذا را طبخ می‌کنند. می‌توانید با سفر به این شهر این خورشت وسوسه‌انگیز را امتحان کنید.در این بخش آشپزی دایان پخت این خورشت خوشمزه را نیز توضیح می‌دهیم.

مواد لازم برای تهیه خورش به آلو یزدی

به ۳۵۰ گرم.
گوشت خورشتی ۵۰۰ گرم.
آلو خورشتی ۲۰۰ گرم.
پیاز ۲ عدد.
لپه ۱۰۰ گرم.
زردچوبه به میزان لازم.
شکر به میزان لازم.
روغن به میزان لازم.

رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری.
زعفران ساییده نصف قاشق غذاخوری.
نمک و فلفل  به میزان لازم.

بیشتر بخوانید :طرز تهیه آش گندم یزدی 

خورش به آلو یزدی

طرز تهیه خورش به آلو یزدی

■برای شروع کار، ابتدا در قابلمه کمی روغن ریخته و اجازه می‌دهیم تا داغ شود. سپس، پیازهای خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم.

■ بعد از طلایی شدن رنگ پیازها، گوشت را داخل قابلمه ریخته و کاملاٌ سرخش می‌کنیم. در این زمان می‌توانید کمی شعله اجاق را زیاد کنید تا گوشت سریع‌تر سرخ شود.

■ سپس، لپه را که از قبل شسته و آبش کشیده شده را به بقیه مواد اضافه می‌کنیم. در این مرحله، لپه رابا گوشت  کمی تفت می‌دهیم تا خامی آن گرفته شود.

■ بعد از گذشت چند دقیقه، نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی را به مواد زده و کاملاٌ با یکدیگر مخلوط می‌کنیم. در انتها کمی آب داخل خورشت ریخته و می‌گذاریم تا تا نیم‌پز شود.

■ بعد از مدت کوتاهی، آلوهایی که از قبل خیس کرده‌ایم را به همراه آب آن داخل خورشت می‌ریزیم.

و اما در مورد به، آن‌ها را پوست گرفته و بعد از جدا کردن هسته‌ها در اندازه‌های متوسط خردشان کرده کمی در روغن تف می‌دهیم. سپس به همراه زعفران و شکر به خورشت اضافه می‌کنیم  و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد . این خورشت خوشمزه را حتما امتحان کنید که طعم بی نظیری دارد.

بیشتر بخوانید ؛طرز تهیه قهوه یزدی 

خورش به آلو یزدی

نکات:

 ■ می‌توانید از لیمو عمانی نیز در خورشت استفاده کنید. حتماٌ برای جلوگیری از تلخ شدن خورشت، هسته‌های آن را جدا کنید.

■ سرو این خورشت خوشمزه با زرشک پلو واقعاٌ وسوسه‌انگیز است.

■برای طعم‌دار کردن این غذا می‌توانید کمی آبلیمو استفاده کنید