خورش آلو گشنیز یکی از لذیذترین غذاهای جنوبی است که از طعم خاص و عطر خوشمزهای برخوردار است. این خورش معمولاً به همراه برنج سرو میشود و همگی را به سفرههای شما میآورد. در ادامه با طرز تهیه آن آشنا میشوید.
مواد لازم برای خورش آلو گشنیز
این خورش برای ۵ تا ۶ نفر مناسب است:
- روغن: یک پیمانه
- پیاز بزرگ: یک عدد
- سیر له شده: ۴ حبه
- ادویهی خورشی: یک قاشق چایخوری
- فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری
- گوشت: ۵۰۰ گرم
- لیمو عمانی: ۳ عدد
- گشنیز ساطوری خرد شده: ۱ کیلوگرم
- گرد لیمو عمانی: یک قاشق سوپخوری
- سیب زمینی (آلو): خرد شده ۳ عدد
- نمک: ۱ و ۱/۲ قاشق چایخوری
- زعفران دم کشیده غلیظ: یک قاشق سوپخوری
طرز تهیه خورش آلو گشنیز:
- برای تهیه خورش آلو گشنیز ابتدا یک ظرف مناسب پخت خورش بردارید و پیاز نگینی خورده شده را با مقداری روغن تفت دهید تا کمی طلایی شود.
- سپس سیر له شده، ادویهها و گوشت خرد شده را به پیاز تفت داده شده اضافه کنید و ۲ تا ۳ دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
- ۳ پیمانه آب روی گوشت بریزید و اجازه دهید تا گوشت خوب بپزد.
- لیمو عمانیها را بشویید و با چاقو سوراخ کرده و در آب به مدت ۳۰ دقیقه خیس کنید و پس از اینکه گوشت کمی پخت، به خورش اضافه کنید.
- گشنیز ریز خرد شده را هم در کمی روغن خوب سرخ کنید.
- سپس گرد لیمو عمانی و گشنیز سرخ شده و سیب زمینی خرد شده را به خورش آلو گشنیز اضافه کنید و به مدت ۴۵ دقیقهی دیگر اجازه دهید خورش بپزد و جا بیفتد. در آخر نمک و زعفران و اگر لازم بود مقداری فلفل به خورش اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش زدن از روی حرارت بردارید.
- خورش آلو گشنیز شما آماده است؛ با برنج زعفرانی میل کنید.
ارسال دیدگاه