خوراک ماش یا اُ ماشک یکی از بهترین گزینهها برای روزهای سرد و بارانی است و طعمی دلپذیر به ویژه با نارنج دارد. این خوراک خوشمزه و مقوی دزفولی، در زمانهای گذشته باوری داشته که در فصل پاییز و زمستان باید مصرف گوشت را کاهش داد و بیشتر به حبوبات توجه کرد. اگر به دنبال لاغری هستید، این خوراک را در برنامه غذایی خود بگنجانید، چرا که ماش با داشتن مقادیر زیادی فیبر و پروتئین به شما کمک میکند تا از پرخوری جلوگیری کنید. البته، برای دستیابی به وزن ایدهآل، پیروی از یک رژیم غذایی اصولی ضروری است.
مواد لازم برای تهیه خوراک ماش
- ماش سبز : ۳ پیمانه
- بلغور: ۳ قاشق غذا خوری
- پیاز: ۲ عدد
- سیر :۳ حبه
- سیب زمینی :۲ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
- آب نارنج تازه : ۱ قاشق غذا خوری
- نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
- جعفری خرد شده : برای تزئین غذا
طرز تهیه خوراک ماش با بلغور و سیب زمینی
- برای تهیه خوراک ماش، ماش را پاک کنید و از ماش مرغوب استفاده کنید. ماش پاک شده را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا آب سیاه آن خارج شود. بلغور را نیز جداگانه از شب قبل خیس کنید.
- سپس آب بلغور و ماش را خالی کرده و هر دو را در قابلمه مناسب بریزید و روی آن به میزان لازم آب ریخته و اجازه دهید بپزند و لعاب بیندازند. این مرحله حدود 1 ساعت طول میکشد.
- در یک قابلمه پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و بلافاصله سیر له شده را به ترکیب اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
- سپس رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز و مقداری نمک اضافه کنید و تفت دهید تا رب سرخ شود. بعد ترکیب رب و پیاز داغ را به ماش و بلغور پخته شده اضافه کنید و هم بزنید.
- سیب زمینیها را مکعبی خرد کرده و با آب بشویید تا نشاسته آن برود. سپس در روغن سرخ کرده و به خوراک ماش اضافه کنید و مقداری را برای تزئین کنار بگذارید.
- در آخر نمک خوراک را اندازه کنید و مقداری آب نارنج تازه به آن اضافه کنید. خوراک را در ظرف سرو کشیده و با جعفری خرد شده و سیب زمینی سرخ شده تزئین کنید و به همراه نان تازه میل کنید.
- میتوانید خوراک ماش را بدون رب نیز تهیه کنید.
- علاوه بر این، برخی از افراد به جای بلغور و سیبزمینی، از شلغم یا چغندر استفاده کرده و این خوراک را آبدار تهیه میکنند.
ارسال دیدگاه