طرز تهیه خوراک ماش خوشمزه و مقوی برای روزهای سرد

یکشنبه 11 خرداد 1404 آشپزی
khorake mashe

خوراک ماش یا اُ ماشک یکی از بهترین گزینه‌ها برای روزهای سرد و بارانی است و طعمی دلپذیر به ویژه با نارنج دارد. این خوراک خوشمزه و مقوی دزفولی، در زمان‌های گذشته باوری داشته که در فصل پاییز و زمستان باید مصرف گوشت را کاهش داد و بیشتر به حبوبات توجه کرد. اگر به دنبال لاغری هستید، این خوراک را در برنامه غذایی خود بگنجانید، چرا که ماش با داشتن مقادیر زیادی فیبر و پروتئین به شما کمک می‌کند تا از پرخوری جلوگیری کنید. البته، برای دستیابی به وزن ایده‌آل، پیروی از یک رژیم غذایی اصولی ضروری است.

خوراک ماش

مواد لازم برای تهیه خوراک ماش

  • ماش سبز : ۳ پیمانه
  • بلغور: ۳ قاشق غذا خوری
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر :۳ حبه
  • سیب زمینی :۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
  • آب نارنج تازه : ۱ قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
  • جعفری خرد شده : برای تزئین غذا

طرز تهیه خوراک ماش با بلغور و سیب زمینی

  1. برای تهیه خوراک ماش، ماش را پاک کنید و از ماش مرغوب استفاده کنید. ماش پاک شده را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا آب سیاه آن خارج شود. بلغور را نیز جداگانه از شب قبل خیس کنید.
  2. سپس آب بلغور و ماش را خالی کرده و هر دو را در قابلمه مناسب بریزید و روی آن به میزان لازم آب ریخته و اجازه دهید بپزند و لعاب بیندازند. این مرحله حدود 1 ساعت طول می‌کشد.
  3. در یک قابلمه پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و بلافاصله سیر له شده را به ترکیب اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود.
  4. سپس رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز و مقداری نمک اضافه کنید و تفت دهید تا رب سرخ شود. بعد ترکیب رب و پیاز داغ را به ماش و بلغور پخته شده اضافه کنید و هم بزنید.
  5. سیب زمینی‌ها را مکعبی خرد کرده و با آب بشویید تا نشاسته آن برود. سپس در روغن سرخ کرده و به خوراک ماش اضافه کنید و مقداری را برای تزئین کنار بگذارید.
  6. در آخر نمک خوراک را اندازه کنید و مقداری آب نارنج تازه به آن اضافه کنید. خوراک را در ظرف سرو کشیده و با جعفری خرد شده و سیب زمینی سرخ شده تزئین کنید و به همراه نان تازه میل کنید.
  7. می‌توانید خوراک ماش را بدون رب نیز تهیه کنید.
  8. علاوه بر این، برخی از افراد به جای بلغور و سیب‌زمینی، از شلغم یا چغندر استفاده کرده و این خوراک را آب‌دار تهیه می‌کنند.
ashe bademjan

طرز تهیه آش بادمجان خوشمزه و سنتی

تهیه مربای هلو و شلیل آشپزی

طرز تهیه مربای هلو و شلیل خوشمزه و پرخاصیت

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا