خوراک ماش / طرز تهیه خوراک ماش دزفولی

چهارشنبه 8 دی 1400 آشپزی
khorake mashe

خوراک ماش یا اُ ماشک  بسیار مناسب برای روزهای سرد و بارانی سال است و مخصوصا با نارنج  سرو شود طعم بسیار عالی دارد . طرز تهیه این خوراک خوشمزه در شهر های مختلف فرق میکند . بعضی ها در تهیه آن ازچغندر خرد شده یا شلغم هم استفاده می کنند.این  غذای خوشمزه و مقوی دزفولی است در زمانهای گذشته بر این باور بودند که در فصل پاییز و زمستان باید گوشت کمتر مصرف کرد و بیشتر از حبوبات استفاده کرد.اگر قصد لاغر شدن دارید این خوراک را در برنامه غذایی خود قرار دهید. ماش با داشتن مقادیر زیادی فیبر و پروتئین به شما کمک می کندتا پرخوری نکنید .البته برای داشتن وزن ایده آل باید ار رژیم غذایی اصولی پیروی کنید

خوراک ماش

خوراک ماش

مواد لازم برای تهیه خوراک ماش

  • ماش سبز : ۳ پیمانه
  • بلغور: ۳ قاشق غذا خوری
  • پیاز: ۲ عدد
  • سیر :۳ حبه
  • سیب زمینی :۲ عدد
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذا خوری
  • آب نارنج تازه  : ۱ قاشق غذا خوری
  • نمک و فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به مقدار لازم
  • جعفری خرد شده : برای تزئین غذا 

طرز تهیه خوراک ماش  با بلغور وسیب زمینی

  1.  برای تهیه خوراک ماش خوراک , ماش را پاک کنید و حتما از ماش مرغوب استفاده کنید چون بعضی از ماش ها  خوب نمی پزند  از شب قبل ماش پاک شده را در آب خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید تا آب سیاه آن خارج شود . بلغور را نیز جداگانه از شب قبل خیس کنید.
  2. سپس آب بلغور و ماش را خالی کنید و هر دو را در قابلمه مناسب بریزیدو روی آن به میزان لازم آب ریخته و اجازه دهید بپزند و لعاب بندازند. حدود 1 ساعت زمان می برد تا کاملا ماش و بلغور بپزد.
  3. در یک قابلمه پیاز نگینی خرد شده را با مقداری روغن تقت دهید طلایی شود سپس مقداری زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید و بلافاصله سیر له شده یا رنده شده را به ترکیب اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر سیر بلند شود در مدت تفت دادن شعله باید ملایم باشد تا مواد شما نسوزد .
  4. سپس رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز و مقداری نمک اضافه کنید و تفت دهید تا رب سرخ شود بعد ترکیب رب و پیاز داغ را به ماش و بلغور پخته شده  اضافه کنید و هم بزنید.
  5. سیب زمینی ها پوست گرفته شده را  مکعبی خرد کنید و با آب بشویید تا نشاسته آن برود بعد از آبکشی در روغن سرخ کنید تا طلایی شود و به خوراک ماش اضافه کنید و مقداری را برای  تزیین کنار بگدذارید.
  6. در اخر نمک خوراک را اندازه کنید و مقداری آب نارنج  تازه به آن اضافه کنید و  در ظرف سرو کشیده و  با جعفری خرد شده و سیب زمینی سرخ شده ترئین کنید و به همراه نان تازه میل کنید.
  7. می توانید  خوراک ماش را بدون رب هم تهیه کنید .
  8. همچنین  بعضی از افراد از بلغور و سیب زمینی استفاده نمی کنند و از شلغم یاچغندر استفاده می کنندو این خوراک را آب دار تهیه می کنند و با نان تلیت می کنند .
ashe bademjan

آش بادمجان/ طرز تهیه آش بادمجان ملایری خوشمزه و متفاوت

nan sir

طرز تهیه نان سیر خوشمزه و فوری

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا