
خواص پوست و تخم خربزه
خربزه میوه تابستانی لذیذ و پر طرفداری است که خواص فراوانی دارد و از تخم و پوست آن استفاده میشود. یکی از خواص پوست خربزه از بین بردن سنگ مثانه و انگل است.
- پوست خربزه برای درمان و دفع سنگ مثانه تاثیر بسزایی دارد. برای این منظور میتوان پوست خربزه را ابتدا خشک نمود و سپس دم کرد و دم کرده پوست خربزه را مورد استفاده قرار داد.
- میتوانید پوست خربزه را خشک نمایید. سپس آن را پودر نمایید. از جمله خواص پوست خربزه به صورت پودر شده در آشپزی است. پوست خربزه پودر شده میتواند به پخت گوشت سرعت ببخشد.
- پوست خربزه به صورت پودر شده خاصیت ضد سرطانی دارد و میتواند از بروز سرطان جلوگیری نماید.
- از دیگر خواص پوست خربزه به صورت پودر شده ادرار آور بودن آن است.
- میتوانید پوست خربزه را به صورت پودر شده برای رفع گرفتگیهای کبد مورد استفاده قرار دهید. پودر شده پوست خربزه گرفتگیهای کبد را باز میکند و کارکرد کبد را بهبود میبخشد.
- پوست خربزه به صورت پودر شده ضد انگل است و میتواند انگلها را از بین ببرد.
- میتوانید پوست و تخم خربزه را با هم بخور داده و بدین وسیله ورم ناشی از سرمازدگی و برف که در چشم رخ داده است رفع گردد.
- همچنین در صورت بخور دادن پوست و تخم خربزه با هم مجاری ادراری باز میشوند.
- پوست خربزه همچنین برای دفع سنگ کلیه مفید است و سنگ کلیه را دفع میکند.
- میتوانید پوست خربزه را به صورت ضماد برای برطرف کردن ورم و باد دماغ بخصوص برای اطفال استفاده نمایید.
- پوست له شده و کوبیده خربزه را بر روی پوست قرار دهید و شاهد درخشان شدن و رفع لکههای پوستی خود باشید.
سایر خواص خربزه
خواص قسمت گوشت خربزه
خربزه آب فراوانی دارد. به این سبب میتواند برای خنک شدن و رفع گرمازدگی مفید باشد. خوردن خربزه به پوست صورت طراوت و تازگی میبخشد. ویتامین A موجود در خربزه به تجدید و ترمیم سلولهای بدن کمک میکند. خربزه با داشتن ویتامین C میتواند بدن را مقاوم کرده و از سرماخوردگی و بیماریها پیشگیری نماید. همچنین ویتامین C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و میتواند رادیکالهای آزاد را خنثی کند. خربزه باعث رفع خستگی از طریق بالا بردن قند خون میشود.
خواص تخم خربزه
تخم خربزه به خاطر داشتن ویتامین E که ویتامین سلامت پوست و جوانی است، برای پوست مفید و مؤثر است. تخم خربزه همچنین حاوی ویتامین A است که پیشگیری کننده بیماریهای چشم است. تخم خربزه میتواند کرم روده را از بین ببرد. همچنین خاصیت ملین بودن دارد و تبهای شدید را پایین میآورد. تخم خربزه میل جنسی را افزایش میدهد. تخم خربزه همچنین میتواند کبد، کلیه و مثانه را پاک و سالم گرداند.
نکات پایانی
- در صورت مصرف خربزه به میزان زیاد نفخ ایجاد میشود و نفخ میتواند موجب درد معده و روده شود.
- افراط در مصرف خربزه برای طحال ضرر دارد.
- اگر خربزه پس از غذا مصرف شود، ممکن است موجب ایجاد اسهال و ورم روده شود.
- کسانی که معده ضعیف دارند، در صورت مصرف خربزه کال در آنها اسهال بروز می کند. همچنین خربزه کال باعث افزایش خلط میشود و برای سرمازدگی و درد سینه مضر است.
- اگر میخواهید پوست خربزه را بجوشانید و از خواص آن استفاده کنید، ابتدا باید آن را به خوبی بشویید. سپس برای مدت سی دقیقه پوست خربزه را بجوشانید. این جوشانده را میتوانید در یخچال و در ظرف در بسته نگهداری نمایید.
ارسال دیدگاه