فواید بی نظیر شیره خرمالو

سه‌شنبه 25 مهر 1402 آشپزی ، سلامت

شیره خرمالو از قدیم در استان مازندران تهیه می‌شده است و به آن دوشاب یا دشو می‌گویند. شیره خرمالو همان خواص خرمالو را دارد.حاوی آهن و فسفر است که مصرف آن در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد میشود.

فواید بی نظیر شیره خرمالو

خواص شیره خرمالو :

شیره خرمالو (دوشاب) خواص خرمالو را دارد. این ماده غذایی حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و پیشگیری از کم خونی می‌شود.

شیره خرمالو همچنین تسکین دهنده دردهای رماتیسمی و بیماری‌های شریانی و وریدی است. این ماده غذایی منبعی سرشار از پتاسیم و منیزیم است که به کاهش فشار خون کمک می‌کند. علاوه بر این، میزان سدیم خرمالو بسیار کم است که برای افراد مبتلا به فشار خون مفید است.

در هر ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۶۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد. بنابراین، مصرف شیره خرمالو برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و فشار خون بالا توصیه می‌شود. البته باید توجه داشت که خرمالو میوه‌ای شیرین است و مصرف آن باید با توجه به میزان قند خون کنترل شود.

  • برای سرماخوردگی
  • سلامت قلب
  • تقویت سیستم ایمنی بدن
  • پیشگری از سرطان
  • برای چشم و تقویت بینایی
  • بیماران دیابتی

فواید بی نظیر شیره خرمالو

طرز تهیه شیره خرمالو (دوشاب) :

برای تهیه شیره خرمالو به تنها ماده اولیه‌ای که نیاز دارید، خرمالو‌های رسیده، سالم و شیرین است. آماده سازی شیره خرمالو ممکن است چند روز زمان نیاز داشته باشد. اگر خرمالوی رسیده در دسترس ندارید، به مدت چند روز میوه‌ها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا کاملا نرم شوند. اگر خرمالو کاملا شیرین نباشد و به اصطلاح طعم گس داشته باشد، دوشاب خوش طعم نخواهد بود. وقتی خرمالوها آماده شدند، به شیوه زیر عمل کنید.
فواید بی نظیر شیره خرمالو
  1. برای تهیه دوشاب خرمالو حتما حتما حتما از خرمالوی کاملا رسیده شیرین و بدون کوچکترین گس بودنی را انتخاب کنید. اگر حتی یک دانه از خرمالوها نارس و گس باشد، دوشاب بدمزه می شود.
  2. برای تهیه دوشاب ابتدا خرمالو را بشویید بعد آبکش کنید. (نیازی نیست همه آب آن خارج شود و باید کمی آب همراه آن باشد)
  3. خرمالو را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و با شعله متوسط به مدت ۳۰ دقیقه تفت می دهیم.
  4. بعد روی قابلمه دیگری یک آبکش گذاشته و روی آبکش یه پارچی نخی تمیز پهن کرده و خرمالو را روی پارچه ریخته و بعد پارچه را جمع کرده و سر پارچه را چند دور می چرخانیم.
  5. بعد با فشار کفگیر چوبی تمام آب و شهد خرمالو را جدا کنید.
  6. سپس شهد را روی اجاق با شعله کم بپزید و گاهی هم بزنید.
  7. وقتی غلظت دوشاب مثل دوشاب خرما شد، آن را از روی اجاق بردارید.
  8. وقتی خنک شد در ظرف کاملا خشک و تمیز و درب دار نگهداری کنید.
  9. توجه کنید هیچ گونه آبی به خرمالو اضافه نکنید و موقع پخت دوشاب شعله کم باشد تا ته نگیرد.
  10. خرمالوی جنگلی خیلی ریز و خوشمزه است؛ اگر با آن دوشاب درست کنید خیلی عالی تر میشود و رنگش هم تیره تر!
طرز تهیه شیره خرمالو چندان راحت نیست و به زمان زیادی نیز احتیاج دارد، اما خواص بی نظیر آن می‌تواند این سختی را جبران کند.
شامی ماهی

2 دستور پخت شامی ماهی و تن ماهی

ماساژ کف پا

ماساژ کف پا/ رفلکسولوژی پا برای کاهش استرس

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا