فواید بی نظیر شیره خرمالو(دوشاب ) / طرز تهیه شیره

یکشنبه 5 اردیبهشت 1400 آشپزی ، سلامت
خواص دوشاب یاشیره خرمالو

خواص بی‌نظیر شیره خرمالو:

 

شیره خرمالو از قدیم در استان مازندران تهیه می‌شده است و به آن دوشاب یا دشو می‌گویند.
شیره خرمالو همان خواص خرمالو را دارد.حاوی آهن و فسفر است که مصرف آن در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد میشود.

 

خواص شیره خرمالو (دوشاب):

شیره‌ خرمالو (دوشاب) همان خواص خرمالو  را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعده‌ی صبحانه باعث فعال شدن سلول‌های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد می‌شود.

 

شیره خرمالو، تسکین دهنده‌ی دردهای رماتیسم و امراض شریانی و وریدی هستند.

شیره خرمالو  (دوشاب) منبعی سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با فشارخون بالا مقابله می‌کنند.به علاوه میزان سدیم – که در افزایش فشار خون نقش دارد – در خرمالو بسیار کم است،به همین دلیل مصرف خرمالو برای افراد مبتلا به فشارخونی‌ می‌تواند مفید باشد.

در ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۶۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد. از این رو توصیه می‌کنیم اگر دچاربیماری‌های قلبی عروقی هستید و یا فشار خون تان بالاست شیره خرمالو (دوشاب)  را فراموش نکنید.البته خرمالو میوه ای شیرین است و لازم است به قند موجود در آن توجه داشته باشید.

 

خواص دوشاب یاشیره خرمالو

خواص دوشاب یاشیره خرمالو

 

خواص شیره خرمالو (دوشاب) :

برای سرماخوردگی

سلامت قلب

تقویت سیستم ایمنی بدن

پیشگری از سرطان

برای چشم و تقویت بینایی

بیماران دیابتی

خواص غذایی شیره خرمالو

خواص غذایی شیره خرمالو

 

طرز تهیه شیره خرمالو(دوشاب):

برای تهیه شیره خرمالو به تنها ماده اولیه‌ای که نیاز دارید، خرمالو‌های رسیده، سالم و شیرین است. آماده سازی شیره خرمالو ممکن است چند روز زمان نیاز داشته باشد. اگر خرمالوی رسیده در دسترس ندارید، به مدت چند روز میوه‌ها را در کیسه پلاستیکی قرار دهید تا کاملا نرم شوند. اگر خرمالو کاملا شیرین نباشد و به اصطلاح طعم گس داشته باشد، دوشاب خوش طعم نخواهد بود. وقتی خرمالوها آماده شدند، به شیوه زیر عمل کنید.

روش تهیه دشو خرمالو:

۱-برای تهیه دوشاب خرمالو حتما حتما حتما از خرمالوی کاملا رسیده شیرین و بدون کوچکترین گس بودنی را انتخاب کنید. اگر حتی یک دانه از خرمالوها نارس و گس باشد، دوشاب بدمزه می شود.

۲-برای تهیه دوشاب ابتدا خرمالو را بشویید بعد آبکش کنید. (نیازی نیست همه آب آن خارج شود و باید کمی آب همراه آن باشد)

۳-خرمالو را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و با شعله متوسط به مدت ۳۰ دقیقه تفت می دهیم.

۴-بعد روی قابلمه دیگری یک آبکش گذاشته و روی آبکش یه پارچی نخی تمیز پهن کرده و خرمالو را روی پارچه ریخته و بعد پارچه را جمع کرده و سر پارچه را چند دور می چرخانیم.

۵-بعد با فشار کفگیر چوبی تمام آب و شهد خرمالو را جدا کنید.

۶-سپس شهد را روی اجاق با شعله کم بپزید و گاهی هم بزنید.

۷-وقتی غلظت دوشاب مثل دوشاب خرما شد، آن را از روی اجاق بردارید.

۸-وقتی خنک شد در ظرف کاملا خشک و تمیز و درب دار نگهداری کنید.

۹-توجه کنید هیچ گونه آبی به خرمالو اضافه نکنید و موقع پخت دوشاب شعله کم باشد تا ته نگیرد.

خرمالوی جنگلی خیلی ریز و خوشمزه است؛ اگر با آن دوشاب درست کنید خیلی عالی تر میشود و رنگش هم تیره تر!

طرز تهیه شیره خرمالو چندان راحت نیست و به زمان زیادی نیز احتیاج دارد، اما خواص بی نظیر آن می‌تواند این سختی را جبران کند.
koreshte venoshk

خورش ونوشک / طرز تهیه خورش ونوشک ( چغاله پسته کوهی) خوشمزه کرمانشاهی

مسقطی شیرازی

مسقطی شیراز ی/ طرز تهیه مسقطی شیرازی خوشمزه

×

ارسال دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

انتخاب استان برای وضعیت آب‌و‌هوا
logo-samandehi