
خواص بینظیر دوشاب یا شیره خرمالو:
شیره خرمالو از قدیم در استان مازندران تهیه میشده است و به آن دوشاب یا دشو میگویند.
شیره خرمالو همان خواص خرمالو را دارد.حاوی آهن و فسفر است که مصرف آن در وعده صبحانه باعث فعال شدن سلول های عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد میشود.
شیره خرمالو شیرین است. نگهداری میوه و سبزیجات در حالتهایی مانند ترشی، شیره و … کمک میکند تا در فصولی از سال که امکان دسترسی به این مواد غذایی مقوی وجود ندارد، بتوانیم از خواص آنها بهرهمند شویم. شیره خرمالویی که به این شیوه تهیه میشود، قند زیادی دارد و میتواند در مواردی از جمله شیرین کردن چایی به جای شکر،یا به عنوان شیرین کننده شیرینی نیز استفاده میشود.
خواص شیره خرمالو (دوشاب):
شیره خرمالو، تسکین دهندهی دردهای رماتیسمی و امراض شریانی و وریدی هستند.
شیره خرمالو (دوشاب) همان خواص خرمالو را دارد. حاوی فسفر و آهن است که مصرف آن در وعدهی صبحانه باعث فعال شدن سلولهای عصبی و در ضمن مانع ایجاد کم خونی در افراد میشود.
شیره خرمالو (دوشاب) منبعی سرشار از پتاسیم و منیزیم است که با فشارخون بالا مقابله میکنند.به علاوه میزان سدیم – که در افزایش فشار خون نقش دارد – در خرمالو بسیار کم است،به همین دلیل مصرف خرمالو برای افراد مبتلا به فشارخونی میتواند مفید باشد.
در ۱۰۰ گرم خرمالو ۱۶۰ میلی گرم پتاسیم وجود دارد. از این رو توصیه میکنیم اگر دچاربیماریهای قلبی عروقی هستید و یا فشار خون تان بالاست شیره خرمالو (دوشاب) را فراموش نکنید.البته خرمالو میوه ای شیرین است و لازم است به قند موجود در آن توجه داشته باشید.

خواص دوشاب یاشیره خرمالو
خواص شیره خرمالو (دوشاب) :
برای سرماخوردگی
سلامت قلب
پیشگری از سرطان
برای چشم و تقویت بینایی
بیماران دیابتی

خواص غذایی شیره خرمالو
طرز تهیه شیره خرمالو(دوشاب):
روش تهیه دشو خرمالو:
۱-برای تهیه دوشاب خرمالو حتما حتما حتما از خرمالوی کاملا رسیده شیرین و بدون کوچکترین گس بودنی را انتخاب کنید. اگر حتی یک دانه از خرمالوها نارس و گس باشد، دوشاب بدمزه می شود.
۲-برای تهیه دوشاب ابتدا خرمالو را بشویید بعد آبکش کنید. (نیازی نیست همه آب آن خارج شود و باید کمی آب همراه آن باشد)
۳-خرمالو را داخل یک قابلمه بزرگ ریخته و با شعله متوسط به مدت ۳۰ دقیقه تفت می دهیم.
۴-بعد روی قابلمه دیگری یک آبکش گذاشته و روی آبکش یه پارچی نخی تمیز پهن کرده و خرمالو را روی پارچه ریخته و بعد پارچه را جمع کرده و سر پارچه را چند دور می چرخانیم.
۵-بعد با فشار کفگیر چوبی تمام آب و شهد خرمالو را جدا کنید.
۶-سپس شهد را روی اجاق با شعله کم بپزید و گاهی هم بزنید.
۷-وقتی غلظت دوشاب مثل دوشاب خرما شد، آن را از روی اجاق بردارید.
۸-وقتی خنک شد در ظرف کاملا خشک و تمیز و درب دار نگهداری کنید.
۹-توجه کنید هیچ گونه آبی به خرمالو اضافه نکنید و موقع پخت دوشاب شعله کم باشد تا ته نگیرد.
خرمالوی جنگلی خیلی ریز و خوشمزه است؛ اگر با آن دوشاب درست کنید خیلی عالی تر میشود و رنگش هم تیره تر!
ارسال دیدگاه