
خواص دانه چیا
دانه چیا یکی از مغذی ترین مواد غذایی روی کره زمین است ، بدون شک باید جزء برنامه روزمره غذایی شما قرار گیرد .دانه های چیا بذرهای سیاه و سفید ریز از گیاه Salvia Hispanica هستند که همچنین عضو خانواده نعنا هستند. این دانه مغذی در ابتدا در آمریکای مرکزی و جنوبی پرورش داده می شدند و در مکزیک و گواتمالا یکی از محصولات مهم غذایی محسوب می شدند.برخلاف بذر کتان ، دانه های چیا به خوبی توسط بدن جذب می شوند ،در واقع تخم تخم کتان بیشتر از بدن دفع می شود .می توانید این ماده را در سالاد بچسبانید ، پودینگ درست کنید (یکبار آب آن را ژلاتین می کنند) ، آنها را در اسموتی ها قرار دهید.
مقدار کالری و بذر چیا
دو قاشق غذاخوری از این دانه فوق العاده حاوی حدود 140 کالری ، 4 گرم پروتئین ، 11 گرم فیبر ، 7 گرم چربی اشباع نشده (اسیدهای چرب امگا 3) و حاوی بیش از 18٪ از RDA شما برای کلسیم است. آنها همچنین منبع خوبی از مواد معدنی ردیابی مانند مس و روی هستند. آنها حاوی هر 9 اسید آمینه ضروری هستند که به عنوان بلوک های سازنده پروتئین در بدن هستند.

خواص دانه چیا
5 مورد از خواص بی نظیر بذر چیا
1.حاوی مقادیر زیاد امگا
دانه های چیا مملو از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که برای سلامتی مغز فوق العاده مهم هستند. هر دانه چیا حاوی هفت برابر امگا بیشتر از ماهی آزاد است.
2. منبع عالی فیبر
فقط دو قاشق غذاخوری دانه چیا حاوی 10 گرم فیبر است! این فیبر فراوان است ، به ویژه برای کسانی که در زندگی روزانه خود به اندازه کافی دریافت نمی کنند.فیبر برخی از کارکردهای عالی را انجام می دهد ، بدیهی ترین آن اینست که حرکت روده را عادی می کند و می تواند به رفع اسهال و یبوست کمک کند.فیبر همچنین با جذب کلسترول اضافی در جریان خون به پایین آوردن کلسترول خون کمک می کند (2✓). فقط 5-10 گرم فیبر در رژیم غذایی شما در روز به اندازه کافی قابل توجه است تا سطح کلسترول بد “LDL” شما کاهش یابد.
3. سرشار از کلسیم
آیا می دانید که دانه های چیا پنج برابر کلسیم بیشتری نسبت به شیر دارند؟آنها همچنین در سایر مواد مغذی مهم برای حمایت از استخوان مانند منیزیم ، فسفر و پروتئین سرشار هستند.فقط یک اونس از دانه های چیا حاوی بیش از 18٪ کلسیم شما است. یک اونس از دانه های چیا حاوی حدود 177 میلی گرم کلسیم است ، در حالی که یک اونس شیر حاوی 35 میلی گرم کلسیم است.
4- التهاب مزمن را کاهش دهید
التهاب پاسخ طبیعی بدن شما به آسیب است. اما وقتی این پاسخ زیاد شود ، سیستم ایمنی بدن شما همیشه در معرض خطر قرار دارد. و این می تواند مشکل ساز شود.مطالعات نشان داده اند افرادی که روزانه 37 گرم دانه چیا می خورند نشانگرهای التهابی در بدن خود را تا 40٪ کاهش می دهند .
5. منبع عالی اسیدهای آمینه
فقط 2 قاشق غذاخوری دانه های چیا حاوی بیش از 4 گرم پروتئین هستند (تقریبا 10٪ از ارزش روزانه شما). این در مقایسه با سایر غذاهای گیاهی حائز اهمیت است.دانه های چیا حاوی مقادیر قابل توجهی از هر 9 اسید آمینه ضروری است: ایزولوسین ، لوسین ، لیزین ، متیونین ، فنیل آلانین ، ترئونین ، تریپتوفان ، هیستیدین و والین ،بدن ما نمی تواند این اسیدهای آمینه را ایجاد کند ، بنابراین باید آنها را از غذاهایی که می خوریم دریافت کنیم. اسیدهای آمینه ترکیباتی هستند که برای ایجاد پروتئین در بدن ترکیب می شوند. آنها عضله می سازند ، به عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کنند ، مواد مغذی را منتقل می کنند و بسیاری از کارکردهای دیگر را انجام می دهند.
ارسال دیدگاه